ПРОДУКТИ
Кошница

Barbel Drexel Фибри от инулин, акация и гума гуар табл х280

Barbel Drexel Фибри от инулин, акация и гума гуар табл х280
Barbel Drexel Фибри от инулин, акация и гума гуар табл х280
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8221
28.00лв.
Купи

Barbel Drexel Фибри от инулин, акация и гума гуар за здравето на чревната флора

Пребиотична формула, източник на разтворими фибри, получени от акация, цикория и гума гуар.

Фибрите в Darm Ballaststoffe служат за храна на полезните чревни бактерии. Те спомагат за възстановяване баланса на чревната флора, нормализиране на храносмилането и улесняване абсорбцията на витамините и минералите от диетата.

Приемът на Darm Ballaststoffe е от полза при нарушения в храносмилането, запек или диария, подуване на корема и тежест след хранене, прекомерно образуване на газове (метеоризъм). 

Darm Ballaststoffe стимулира растежа на бифидобактерии – приятелските бактерии, населяващи дебелото черво и помага при различни неблагоприятни състояния, засягащи колона и провокирани от дефицита на фибри в хранителния режим.

Богатото съдържание на диетични фибри в Darm Ballaststoffe го превръща в отлично средство за профилактика и терапия на хроничния запек. Продуктът стимулира детоксикацията на храносмилателните органи и спомага за оптималното очистване на дебелото черво от токсини. 

Darm Ballaststoffe е и отлично допълнение към здравословния режим в случаите на повишен апетит и високи нива на кръвната захар и на холестерола:

специалната комбинация от фибри в продукта забавя храносмилането и създава усещане за ситост след консумация на умерени количества храна – благодарение на това Darm Ballaststoffe е ефективно помощно средство за хората с наднормено тегло и затлъстяване;
Darm Ballaststoffe спомага за навлизане на глюкозата в кръвните клетки с бавно темпо, благодарение на което кръвно-захарните нива могат да се поддържат в норма;
Darm Ballaststoffe стимулира екскрецията на излишните мазнини от тялото и по този начин съдейства за нормализиране нивата на триглицеридите и холестерола
 

Свойства на фибрите в Darm Ballaststoffe mit Inulin
 

Инулин

Представлява вид фибри, получени от корена на растението цикория (Cichorium intybus). Инулинът има бифидогенен ефект - той е основна хранителна среда за бифидобактериите – стимулира растежа им и поддържа здравето на дебелото черво.

Приемът на инулин е особено важен за хората над 50 години, при които често се наблюдава недостиг на бифидобактерии. Недостигът на бифидобактерии се свързва с много от заболяванията, засягащи колона и развиващи се с напредване на възрастта.

Редовният прием на инулин увеличава абсорбцията на калций и магнезий в червата и стимулира чревните бактерии да синтезират витамини. 

 

Фибри от акация

Фибрите от акация принадлежат към пребиотичните влакна, които в червата се разграждат до късоверижни мастни киселини, служещи за подхранване на чревната лигавица.

Фибрите, получени от акация стимулират растежа на бифидобактерии и разпространението им върху чревната лигавица, където образуват защитен филм и подобряват лигавичната бариера.

Акациевите влакна също така увеличават количеството на Faecalibacterium prausnitzii – полезни чревни бактерии, известни с противовъзпалителното си действие.  

 

Фибри от гума гуар

Добиват се от гуаровото дърво (Cyamopsis tetragonoloba) и са изключително полезни за перисталтиката, редовното изхождане и поддържане здравето на дебелото черво.

Фибрите от гума гуар проявяват и други ценни свойства:

понижават гликемичния индекс на храните
спомагат за поддържане нормални нива на холестерола
подобряват усвояването на минералите от диетата

 

 

Състав:

Инулин (68%), череша на прах (малтодекстрин, череша), акациеви влакна, Фибри от гума гуар, 2.5% естествен аромат на портокал, антислепващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини.

 

Начин на употреба:

Да се сдъвква от 1 до 8 таблетки дневно, разделени в няколко приема през деня, с обилно количество вода.