ПРОДУКТИ
Кошница

BetterYou Куркума спрей 25мл

BetterYou Куркума спрей  25мл
BetterYou Куркума спрей 25мл
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a1656
49.90лв.
Купи

Голяма част от таблетките и капсулите не се абсорбират при първична обработка от храносмилателната система. Интра-оралният спрей е ефективен метод, чрез който активната съставка се доставя директно в кръвния поток, без да попада в храносмилателната система.

BetterYou Куркума спрей  25мл

произвежда струя от малки капчици, които се доставят в устата и веднага се абсорбират. Те са перфектно балансирани и получени чрез специална технология - микро-емулгиране. Научно е доказано, че хранителните вещества доставени под формата на спрей, се абсорбират най-малко с 50% по-бързо, отколкото тези под формата на традиционните таблетки или капсули.

Предимства:

Първата добавка с куркума в света под формата на орален спрей;
Еквивалентен на 1,300 mg корен от куркума в 1 доза;
Създадена посредством уникален процес на молекулярно капсулиране - Cyclocurmin®;
Подобрено абсорбиране чрез заобикаляне на храносмилателната система;
Натурален портокалов вкус.
Използването на силата на куркумата никога не е било по-лесно. Оралният спрей на BetterYour Turmeric позволява на всички да се възползват от пълния потенциал на това невероятно растение.

Ползи:

Бионаличност - иновативна система за доставяне на активните съставки под формата на спрей, която прескача храносмилателната система, като избягва добре документираните проблеми с абсорбцията на куркумин.
Молекулярно капсулиране - Увеличава бионаличността чрез повишаване на водоразтворимостта, подобрява вкуса и намалява оцветяването.
Естествени съставки - в т.ч. емулгатори, ароматизатори и подсладители (ксилитол). Формула с натурален аромат на портокал, подходяща както за вегани, така и за вегетарианци.
Ползи за здравето - антиоксидант с мощно противовъзпалително действие.
Предназначение:

Притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства;
Подпомага дейността на имунната система.
Дали куркумата ще причини оцветяване?
Използваният процес на микро-капсулиране прави молекулите на билката по-биодостъпни, а също така намалява оцветяването.
Въпреки това куркумата е подправка с ярко оранжев цвят и все още може да се появят петна. Затова препоръчваме да се избягва контакт с дрехи и други повърхности.
Спреят може да причини временно оцветяване на езика и зъбите. Въпреки това не се притеснявайте - това няма да продължи дълго. За да избегнете този проблем, опитайте се да пръскате директно върху вътрешната част на бузата, близо до кътниците или го използвайте, преди да измиете зъбите си.

Трябва ли да приемам черен пипер заедно с BetterYou Turmeric Oral Spray?
Не. Докато пиперинът е една често използвана техника за повишаване бионаличността на куркумата, той не решава основния й проблем на силна водонеразтворимост.
В BetterYou Turmeric Oral Spray е използвана техника, наречена циклодекстрин капсулиране, която прави молекулите силно водоразтворими и им пречи да се събират заедно. Това позволява тяхната абсорбация през вътрешната част на бузата и заобикаляне на неефективното им усвояване през храносмилателната система.

Дневната доза се състои от 4 впръсквания, доставящи 850 mg циклокурмин, което се равнява на впечатляващите 1,300 mg корен от куркума. Спреят има превъзходен, естествен портокалов вкус.
Една опаковка съдържа 120 впръсквания, достатъчни за 30 дни.

Не превишавайте препоръчаната доза.

Начин на употреба: Разклатете добре преди всяка употреба. Натиснете 3 пъти, за да изтече течността. Внимателно впръскайте в устата или от вътрешната страна на бузата за по-добра абсорбция. Използвайте четири впръсквания дневно или според указанията на Вашия лекар.

Може да се използва от вегани, вегетарианци и хора, страдащи от диабет и целиакия.
Спреят е подходящ за деца над 3 години. За употреба от деца под 12-годишна възраст препоръчваме да намалите дозата наполовина, тъй като ежедневното им потребление е по-ниско от това на възрастен.
Подходящ за прием по време на бременност.

Състав: Вода, ксилитол, екстракт от куркумин (стандартизиран до 95% куркуминоиди, циклодекстрин), акациева смола, калиев сорбат, лимонена киселина, масло от портокал, ксантанова смола.

След отваряне, използвайте в рамките на 6 месеца.

Съхранявайте при стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина. Пазете от деца.

Опаковка: 25 мл

Производител: BetterYou, Великобритания.