ПРОДУКТИ
Кошница

BioSil® Bone Collagenizer® Ultra за доброто състояние на костите, тъканите и хрущялите

BioSil® Bone Collagenizer® Ultra x вег. капс. х40
-10 %
BioSil® Bone Collagenizer® Ultra за доброто състояние на костите, тъканите и хрущялите
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a7528
Промоцията приключва след:
Дни
Часа
Мин
Сек
66.33лв.
73.70лв.
Купи

BioSil® Bone Collagenizer® Ultra за доброто състояние на костите, тъканите и хрущялите

Основни ползи:

  • Спомага за поддържане и възстановяване на гъвкавостта и подвижността на ставите.
  • Допринася за облекчаване на болката в костите и хрущялите.
  • Съдейства за образуването на колаген в организма.
  • Благоприятства за повишаване на костната плътност.

 

Според множество проведени проучвания и констатации, The National Institutes of Health, потвърди, че за изграждането на здрави кости са необходими както калций, така и колаген. Колагенът е основен градивен елемент на съединителната тъкан и играе важна роля за доброто състояние на опорно-двигателния апарат. Най-концентрирано количество се намира в кожата, костите, мускулите и сухожилията. Колагенът съставлява приблизително 30% от нашите кости, като допринася за гъвкавостта им. С напредването на възрастта, обаче количеството в организма започва да намалява и това води до крехки и чупливи кости и намаляване на костната минерална плътност. Поради тази причина е необходимо да си го набавяме, че приема на хранителни добавки.

 

BioSil® Bone Collagenizer® Ultra е иновативен продукт не само доставящ колаген на организма, но и подпомагащ неговото образуване. Това се дължи на специалната му формула съдържаща патентован комплекс от холин, силиций под формата на холин стабилизирана ортосилициева киселина, инозитол и витамини К2 и В12.

Инозитол или витамин В8 е водоразтворим витамин от съществено значение за нормалното протичане на редица важни процеси в организма. Той спомага за  поддържане на баланса между разграждане на костта и нейното възстановяване с нова костна тъкан. Също така допринася за нормализиране нивата на триглицеридите и холестерола.

Холинът е аминоподобно съединение, което стабилизира ортосилициева киселина и подпомага транспортирането й до клетките, където активира естественото производство на колаген. В BioSil® Bone Collagenizer® Ultra холинът е патентован, като ch-OSA® и оказва положително влияние и за намаляване на напрежението, тревожността и безпокойството, облекчаване симптомите при Паркинсон и забавяне развитието на Алцхаймер.

Силиций под формата на холин стабилизирана ортосилициева киселина допринася за естествения синтез на колаген в тялото. Ортосилициевата киселина е единствената бионалична форма на силиций. Тя се абсорбира лесно от тялото и съдейства за образуването на колаген в него.

Витамин К2 подпомага правилното усвояване на калция от организма, като по този начин се подобрява здравината на костите и се нормализира функционирането на сърдечно-съдовата система. Витамин К2 се предлага в различни форми, но в продукта BioSil® Bone Collagenizer® Ultra е в биоактивна, изцяло натурална форма - МК-7 менахинон.

Витамин В12 предпазват от разграждането на колагена и спомага за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервната система. 

BioSil® Bone Collagenizer® Ultra не съдържа изкуствени подсладители, оцветители, глутен, пшеница, соя, млечни продукти, захар, нишесте, яйца, риба, черупчести, фъстъци, ядки, животински продукти, ГМО и е подходящ за вегани и вегетарианци.

Състав:

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин В12 (цаинокобаламин)25 µg50 µg
Витамин К2 (МК-7 менахинон)12.5 µg                     25 µg
Силиций (холин стабилизирана ортосилициева киселина)3 g6 g
Холин (ch-OSA®)  60 mg120 mg
Инозитол 150 mg300 mg

 

Микрокристална целулоза, пречистена вода, растителна капсула (хидроксипропил целулоза).

 

Начин на употреба:

За възрастни: по 1 капсула 2 пъти дневно. За най-добри резултати използвайте едновременно с калциеви добавки или храна с богато съдържание на калций.