Германий – най-добрият естествен източник на енергия

Появата на елемента Германий е предсказана още от Менделеев при създаването на периодичната система. Но едва през 1967г. японския учен Казахико Асаи прави откритие, че германият може да пренася кислород в човешкия организъм, което позволява  на клетките да получат достатъчно енергия и да се подобри техния метаболизъм.
Органичният Германий 132 (германиев сесквиоксид) действа аналогично на хемоглобина в кръвта, той пренася кислород до всяка една клетка. Особено чувствителни на кислород са нервните, мускулните и сърдечните клетки, което прави германий 132 , изключително полезен за моментите на повишено физическо и психическо натоварване, след тежко боледуване. В последно време в периода на лечение и възстановяване от Ковид-19, заболяване, което води често до усложнения от страна на дихателната система (дихателна недостатъчност) и сърдечно –съдова, се прилага германий 132, който осигурява кислородното клетъчно насищане. 


Когато в клетките има достатъчно кислород, лесно протичат процесите на генериране на енергия, човек се чувства жизнен, бодър, концентриран и зареден.
Друго мощно действие на този елемент е неговата антиоксиданта активност, той обезврежда свободните радикали и токсини в човешкия организъм. Имуномодулиращо му  действие, се дължи на стимулиране производството на гама-интерферон, имуноглобулини IgM и IgG, които активират магрофагите и Т-клетките (активни участници в имунния отговор), благодарение на тях организмът става устойчив на бактериални и вирусни инфекции.


Германият е елемент, който може да си набавим чрез храната, той не се синтезира в организма. Пример за такива храни са чесън, водораслите хлорела, алое вера, корен от жен-шен, гъби, зелен фасул. Когато не консумираме такива храни или имаме завишени нужди, поради физическо изтощение, е добре да приемаме германий по формата на хранителни добавки- течни сашета, таблетки, сиропи. Те са подходящи и за хора, които имат нужда да се концентрират по добре над ежедневните си задачитеили  да се ободрят и заредят с енергия.