Хомеопатия в моя дом


Kак да се справим с алергиите?!

Алергията е повишена чувствителност на организма, обикновено към безвредни субстанции от околната среда (полени- житни, тревисти, дървесни; прах и други ), които имунната ни система разпознава като вредни и включва своите защитни механизми (хрема, кихане, сълзене, кашлица и други).
Във всички случаи на започнал алергичен процес е добре да се приема Poumon histamin 30CH, който модулира отговора на имунната система.

Освен него към конкретните симптоми се добавя:

 

  • Allium cepa- бистра водниста хрема, ако освен тези симптоми е налице и обилно сълзене от очите- Euphrasia. Nux vomica при запушен нос, залпово кихане. При хрема с усещане за сърбеж на небцето- Sabadilla. При алергия към домашен прах е удачно приложението на Blatta orientalis. При алергична симптоматика възникнала в резултат на плесени и влага- Dulcamara.

 

  • Apis mellifica- оточни розови клепачи, сърбеж, хрема.
  • При сенна хрема е удачна комбинацията от Шуслерови соли  №3 и №8, и локалното приложение на мехлем Шуслерова сол №8 в носа. При алергия към полени се прилагат Шуслерови соли №6, №10 и №2, съответно приемани сутрин, обяд и вечер.
  • Разбира се на пазара са достъпни и комбинирани хомеопатични продукти при алергична симптоматика, наречени специалитети Риналерджи® табл., Ринитал® табл., Инфлуназал® спрей.

Най –удачно е да се започне профилактика в края на месец февруари с подходящи хомеопатични продукти и Шуслерови соли, за да се избегне пролетното влошаване на симптомите.


Ако се чудите как да подходите във Вашия случай, просто елате на консултация.

Бъдете здрави!


П.С. При ужилване от насекоми да се редуват Apis mellifica и Ledum palustre (ухапване от комари).