Солите на доктор Шуслер

намират широко приложение в лечението на изключително много остри и хронични заболявания. Наред с това може и да ги прилагаме, когато искаме да подобрим вътрешния си баланс без да сме болни. Могат да се направят различни комбинации в зависимост от резултата, който искате да постигнете.
Ще се спра на четири основни соли, които имат отношение, към еластичността, хидратацията и структурата на кожата (разбира се, могат да се включат и други соли). Това са Шуслерови соли № 1, №4, №8 и №11. Тези соли може да ги прилагате в ежедневието си, за да поддържате кожата си здрава, добре хидратирана и еластична.

 

 Шуслерова сол №1

отговаря за еластичността на кожата, прилага се при бръчки тип „пачи крак“ около външния ъгъл на очите, стрии и белези по кожата.


Шуслерова сол №4

е основна минерална сол в изграждането на съединителната тъкан, тъй като участва в производството на колаген, еластин и фибрин. Тя контролира втори стадий от възпалителните процеси и се прилага при разширени вени.


Шуслерова сол №8

отговаря за водния баланс в организма, тя регулира резорбцията на вода в клетките и намира приложение при суха и дехидратирана кожа.


Шуслерова сол №11

участва в изграждането на съединителната тъкан. Колкото е по-високо съдържанието на солта, толкова е по-млада тъканта. Дефицитът й води до слабост на съдовите стени.

Анти-ейдж комбинация за еластична и хидратирана кожа е Шуслерови соли № 1, 8 и 11, разтворете по 5 таблетки от всяка сол в 500мл вода и приемайте тази вода през целия ден. Може да добавите Шуслерови соли № 1 и 11 под формата на мехлеми. Мажете кожата на лицето всяка вечер с тях, като ги редувате- един ден Шуслеров мехлем №1, на следващия- Шуслеров мехлем №11. Ако кожата на лицето е много суха може да използвате Шуслеров мехлем №8. Мехлемите са без аромат и попиват бързо, прилагат се самостоятелно и в комбинация с таблетките.  Препоръчителния курс е поне 3 месеца.

Комбинацията от Шуслерови соли №1, 2 и 11 може да се прилага при стрии, както за лечение, така и за профилактика в дозировка- 3 пъти дневно по 2 таблетки за смучене или по 5 таблетки от всяка сол, разтворени в 500мл вода. Локално може да нанасяте Шуслеров мехлем №1 върху кожата. Може да използвате мехлема при бременност, за да предотвратите появата на стрии.

В студеното време много често кожата на ръцете ни силно изсъхва и се напуква, тогава подходящо е приложението на мехлем №8, той възстановява хидратацията на кожата и я прави отново гладка.

Голямо е разнообразието от приложението на Шуслеровите соли, възможни са различни комбинации, за по-бързо действие комбинирайте солите и мехлемите.

 

ТУК може да разгледате нашата богата гама на Шуслерови соли и да се запознаете по-подробно с тяхните лечебни действия!