Отслабвай здравословно

В пика на лятото освен да планираме къде ще почиваме, много силно се вълнуваме как изглеждаме. Подлагаме се на стриктни диети, тренираме неуморно във фитнес залите, но някак не успяваме да постигнем резултатите, които търсим или в момента, в който спрем се връщаме обратно към старите си килограми.

За да влезем във форма, най-важното нещо, което трябва да направим за себе си е да промени начина си на хранене. Това означава да приемаме балансирана храна, включваща белтъци, полезни въглехидрати и мазнини. Да изключим бързите храни, газираните напитки и всичко, което съдържа рафинирана захар.

Обърнете внимание на гликемичния индекс, тази стойност много добре може да ни ориентира в това какви храни да консумираме, когато искаме да влезем във форма. Какво показва гликемичния индекс?- това е мярка за покачването на нивата на кръвна захар при консумация на определена храна. Рязко повишените нива на глюкоза в кръвта води до висока секреция на хормона инсулин от панкреаса.

В резултат се наблюдават следните ефекти:

  1.        Инсулинът транспортира глюкозата до мускулите и черния дроб, където тя се използва като енергия от клетката. При повишена консумация на въглехидрати, излишната глюкоза се натрупва под формата на подкожни мазнини.
  2.         Инсулинът стимулира образуването на мазнини и потиска тяхното разграждане.
  3.        Инсулинът потиска разграждането на мускулен протеин.

Ето защо, когато отслабваме е желателно да избягваме храни в висок гликемичен индекс (бял хляб, бял ориз, картофи, ананас, грозде и др), тъй като те възпрепятстват изгарянето на нашите мазнини и са предпоставка за натрупване на нови.
Много е важно по време на режим да сте спокойни, тъй като стреса води до отделянето на кортизол, който отговаря за обмяната на веществата в организма и повишава нивата на кръвната захар.

В тази връзка искам да обърна внимание на високобелтъчни пробиотични храни. Това е формула с оптимално енергийно съотношение на белтъци, въглехидрати и мазнини. Такъв продукт е Нюфатин Балансиран Шейк на фирмата Витаголд. Освен балансирания състав от полезни белтъци, въглехидрати и мазнини, шейкът е обогатен с витамини, микроелементи, ензими (бромелаин) и ключови пробиотични щамове. Не на последно място в състава е включен стандартизиран екстракт от златен корен (Rodiolarosea), който  намаля нивата на стреса в организма, повишава физическата издръжливост и участва в топенето на мазнини в областта на ханша и корема. Шейкът е изключително подходящ за заместване на едно от дневните Ви хранения, когато нямате време, тъй като ви доставя всичко необходимо от градивни елементи, за да постигнете най-добрите резултати.

Разбира се за оптимални резултати здравословното хранене и редовната физическа активност трябва да се превърнат в начин на живот.

 

Хранителни добавки, предназначени за отслабване и детоксация на организма може да разгледате ТУК