Болка и температура

Производители

Последни статии

АНАЛГИН ХИН филм. тб. 250мг х 10 Преглед отблизо

АНАЛГИН ХИН филм. тб. 250мг х 10

2,90 лв

2326

АНАЛГИН ХИН / ANALGIN CHIN филм. таб. 250мг х 10 

е лекарствен продукт без лекарско предписание, който се използва за понижаване на висока температура; повлияване на слаби до умерено изразени болки от различен произход: главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, миалгии, травми, изгаряния, постоперативни болки, бъбречни и жлъчни колики и болки при онкологични заболявания.

Съдържание в 1 табл. ANALGIN CHIN:

Активно вещество: метамизол натрий 250 мг.

Другите съставки са: хининов хидрохлорид, повидон, целулоза микрокристална, натриев нишестен гликолат; силициев диоксид, колоиден безводен; талк, магнезиев стеарат. Филмово покритие (опадрай зелен): поливинилов алкохол, макрогол, титанов диоксид (Е171), талк, хинолиново жълто (Е104), брилянтно синьо (Е133).

Активното вещество метамизол натрий, което се отнася към обезболяващите лекарства (аналгетици). Едновременно с това той проявява и температуропонижаващо действие.

Не използвайте Аналгин Хин:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество метамизол, към други лекарства от групата на пиразолоновите производни или към някоя от останалите съставки на продукта;

Остра чернодробна порфирия (наследствено заболяване с нарушено образуване на червени кръвни клетки) или вродена глкюозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност (наследствено заболяване с недостатъчност на този ензим);
Тежки чернодробни и/или бъбречни заболявания;
Заболявания на кръвта, като апластична анемия (намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или увеличена вероятност от възникване на инфекция), агранулоцитоза (силно намаляване на броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекции) и левкопения (намаляване на общия брой бели кръвни клетки);
Бременност и кърмене;
Деца под 10-годишна възраст.

Обърнете специално внимание при употребата на Аналгин Хин

Ако сте алергични към обезболяващи или противоревматични лекарства, други медикаменти или храни;

При алергично обусловена бронхиална астма (пристъп на задух);
Ако Ви е известно, че имате заболяване, протичащо с намаляване броя на белите кръвни клетки (левкоцитите);
Ако имате бъбречни или чернодробни нарушения;
Ако имате ниско кръвно налягане.

Прием на други лекарства

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Едновременното прилагане на метамизол и хлорпромазин (лекарство за лечение на психични заболявания) може да доведе до рязко понижаване на телесната температура. Едновременното приложение на метамизол и кумаринови антикоагуланти, като аценокумароли варфарин (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта), е желателно да се избягва. Метамизол понижава действието на циклоспорин (лекарство, което се прилага след трансплантация на органи и за лечение на туморни заболявания). Хлорамфеникол и други миелотоксични продукти (лекарства, които увреждат кръвотворенето) увеличават риска от нежелани ефекти от страна на кръвотворната система, когато се прилагат заедно с метамизол. Не прилагайте едновременно Аналгин Хин със сънотворни средства, лекарства за лечение на депресия, противозачатъчни средства, аналгетици, алопуринол (за лечение на подагра). Метамизол може да се комбинира с лекарства, които премахват спазми на гладката мускулатура на вътрешните органи. Прием на Аналгин Хин с храни и напитки По време на лечение с Аналгин Хин не се препоръчва употреба на алкохол поради възможност от засилване на нежеланите ефекти на лекарството.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.

Бременност - Не се препоръчва прилагането на продукта през време на бременността.
Кърмене - Употребата на продукта в периода на кърмене е нежелателна. В случаите на наложителна употреба кърменето трябва да се преустанови.

Шофиране и работа с машини

При приемането на високи дози Аналгин Хин не се препоръчва управление на моторни превозни средства или работа с машини, изискващи активно внимание, тъй като е възможно да повлияе неблагоприятно вниманието и да наруши реакциите при неочаквани ситуации.

Важна информация относно някои от съставките на Аналгин Хин

Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество хининов хидрохлорид. При дози, многократно надвишаващи препоръчаните в тази листовка, може да предизвика нарушения на сърдечния ритъм, зрителни и слухови нарушения, реакции на свръхчувствителност, нарушения на кръвта.

Начин на употреба:

Таблетките Аналгин Хин се приемат през устата цели, с чаша вода.

Обичайната доза е:

Възрастни и подрастващи над 15-годишна възраст: По 1-2 таблетки 2-3 пъти дневно. Не приемайте повече от 12 таблетки дневно.

Деца от 10 до 15-годишна възраст (с тегло от 32 kg до 53 kg): По 1 таблетка 2-3 пъти дневно. Не приемайте повече от 8 таблетки дневно. При необходимост може да се приемат 2 таблетки еднократно. Не приемайте повече от 6 таблетки дневно.

Деца под 15-годишна възраст: Тази лекарствена форма не е подходяща за приложение при деца под 15-годишна възраст.

Пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция: Ако имате бъбречно или чернодробно заболяване започнете лечение с ниска доза (1/2 от препоръчаната за възрастни). При необходимост от по-продължително лечение, консултирайте се с лекар.

Продължителност на лечението: Прилагайте Аналгин Хин не повече от 3 до 5 дни. Ако след 3 дни не настъпи облекчение или продължавате да поддържате висока температура, консултирайте се с лекуващия лекар.

Нежелани реакции:

Аналгин Хин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Възможни са прояви на свръхчувствителност: сърбеж, кожен обрив, уртикария (копривна треска), отоци (генерализирани или локални), еритема. Много рядко: астматичен пристъп, анафилактичен шок (тежко животозастрашаващо алергично състояние). В отделни случаи се наблюдава синдром на Stivens - Johnson или Lyell (тежка реакция, съпроводена с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи). Може да се появи чувство на дискомфорт, гадене, стомашна и коремна болка. Рядко: повръщане, диария. В изолирани случаи: разязвявания или кървене от лигавицата на стомашно - чревния тракт, главоболие, световъртеж, понижаване на кръвното налягане, ускорен сърдечен ритъм, бъбречни увреждания като поява на белтък в урината, намалено или повишено количество урина, възпаление на бъбреците. Много рядко могат да настъпят промени в кръвната картина: агранулоцитоза (намаляване на определен вид бели кръвни клетки в периферната кръв), левкопения (намаляване броя на левкоцитите), тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите). Характерните признаци на агранулоцитоза включват възпалителни изменения на кожата и лигавиците на устата, гърлото, половите органи, болки в гърлото и повишена температура. При внезапно влошаване на общото състояние, ако високата температура не спада или се появява повторно, при поява на болезнени изменения на лигавиците и кожата, прекратете приема на Аналгин Хин и се обърнете към лекар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО