Болно гърло

Производители

Последни статии

Иновокс Портокал 24 Преглед отблизо

Иновокс Портокал 24

9,25 лв

1743

ИНОВОКС Експрес съдържа две антисептични средства - амилметакрезол и 2,4-дихлоробензилов алкохол, както и локален анестетик за гърло - лидокаинов хидрохлорид. ИНОВОКС Експрес е показан за локално облекчаване на симптомите на възпалено гърло при възрастни и деца над 12 години.

Ако след 2 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Не приемайте ИНОВОКС Експрес:

 •     ако сте алергични към лидокаин или към други локални анестетични лекарства от амиден тип, амилметакрезол, 2,4-дихлоробензилов алкохол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
 •     Деца под 12 години не трябва да приемат това лекарство.


Трябва да информирате Вашия лекар:

 •     ако страдате от астма;
 •     ако след 2 дни симптомите не се подобряват или ако имате повишена температура, главоболие, гадене, повръщане или кожен обрив;
 •     Този продукт може да бъде вреден за зъбите;
 •     Съдържащият се в това лекарство анестетик може да причини аспирация, докато се храните (кашлица по време хранене или усещане за задушаване). Не приемайте храна непосредствено след употреба на това лекарство;
 •     Това лекарство може да причини изтръпване на езика и да увеличи опасността от травма при прехапване. Затова трябва да се внимава при хранене и прием на горещи напитки;
 •     Не се препоръчва продължителната употреба на това лекарство (за повече от 5 дни), тъй като то може да наруши естествения микробен баланс на гърлото;
 •     Спазвайте посочената дозировка: при прием на големи количества или по-дълго от необходимото, това лекарство може да окаже влияние върху сърцето или нервната система и да причини гърчове;
 •     Хората в старческа възраст и немощните (изтощените) хора са по-чувствителни към възможни нежелани реакции и трябва да се консултират с техния лекар, преди да приемат това лекарство;
 •     Това лекарство не трябва да се прилага в областта на устата и гърлото при наличие на по-големи обострени рани.


ИНОВОКС Експрес съдържа 1,016 g глюкоза в една таблетка за смучене, което трябва да се има предвид при лечение на пациенти с глюкозо-галактозна малабсорбция и пациенти със захарен диабет.

ИНОВОКС Експрес съдържа 1,495 g захар в една таблетка за смучене, което трябва да се има предвид при лечение на пациенти с глюкозо-галактозна малабсорбция и пациенти със захарен диабет.

Деца и юноши
Това лекарство не трябва да се прилага при деца на възраст под 12 години.

Други лекарства и ИНОВОКС Експрес
По-специално, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някои от следните лекарства, тъй като може да се налага дозите да се коригират:

 •     бета блокери (използвани за лечение на сърдечна недостатъчност и артериална болест) или лекарства, съдържащи циметидин (използван за лечение на стомашни язви);
 •     други локални анестетици (амиди);
 •     лекарства, използвани за лечение на сърдечни нарушения, като мексилетин или прокаинамид;
 •     лекарства като флувоксамин (използвани за лечение на депресия);
 •     антибиотици като еритромицин и итраконазол.


ИНОВОКС Експрес с храна, напитки и алкохол
Не приемайте това лекарство преди хранене или преди прием на течности.

Бременност
Употребата на това лекарство не се препоръчва по време на бременност.

Кърмене
Употребата на това лекарство не се препоръчва в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини
Наблюдавайте как Ви влияе това лекарство. Прието в препоръчителната доза това лекарство не би трябвало да оказва влияние върху реакциите Ви или да причинява сънливост. Ако обаче усетите един от тези ефекти, избягвайте да шофирате или да работите с машини.

Как да приемате ИНОВОКС Експрес

Препоръчителните дози са следните:
Възрастни и деца над 12 години: оставете една таблетка за смучене да се разтвори бавно в устата. Приемайте на всеки 2 до 3 часа, до максимум 8 таблетки за смучене (за деца - максимум 4 таблетки за смучене) на 24 часа.

Не оставяйте таблетката да се разтвори от вътрешната страна на бузата.

Употреба при деца и юноши
Това лекарство не трябва да се прилага при деца на възраст под 12 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза ИНОВОКС Експрес
Последствия, които могат да настъпят в случай на неправилна употреба или предозиране: прекомерна загуба на чувствителност на горните отдели на храносмилателния тракт и дихателните пътища, безсъние, безпокойство, възбуда, потискане на дишането. Може да възникнат и задух, главоболие, умора, непоносимост към физическо натоварване, замаяност и загуба на съзнание, поради нарушение, наречено метхемоглобинемия. Незабавно потърсете лекарска помощ или се обадете по телефона на Токсикологичния информационен център, като посочите лекарството и приетото количество.

Не се препоръчва това лекарство да се използва за повече от 5 дни, тъй като то може да наруши естествения микробен баланс на гърлото.

Възможни нежелани реакции

Трябва да спрете да приемате ИНОВОКС Експрес и да посетите Вашия лекар незабавно, ако имате симптоми на ангиоедем, като:

    подуване на лицето, езика и гърлото;
    трудно преглъщане;
    копривна треска (обрив) и задух.

Нарушения на имунната система

    Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 души): реакции на свръхчувствителност (парене, сърбеж), ангиоедем (тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето и гърлото), силна болка в гърлото и неприятен вкус.

Какво съдържа ИНОВОКС Експрес
Активните вещества са: Лидокаинов хидрохлорид 2,00 mg, Амилметакрезол 0,60 mg, 2,4-Дихлоробензилов алкохол 1,20 mg.
Другите съставки са: левементол, захарин натрий (Е-954), захароза, течна глюкоза, сънсет жълто (Е 110), кохилиново червено (Е 124), лимонена киселина монохидрат (Е 330), аромат на портокал.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО