Болно гърло

Производители

Последни статии

НЕО - АНГИН ГРАДИНСКИ ЧАЙ таблетки за смучене х 24 Преглед отблизо

НЕО - АНГИН ГРАДИНСКИ ЧАЙ таблетки за смучене х 24

6,97 лв

1761

Нео-ангин градински чай е антисептичен терапевтичен продукт, притежаващ леко обезболяващо действие за устата и гърлото. Той е предназначен за локално, ранно лечение на леки възпаления на лигавиците на устната кухина и гърлото, което също така може да помогне да се намали необходимостта от използване на антибиотици. Тези инфекции предизвикват възпаление на устната кухина и гърлото със симптоми, като болки в гърлото и дрезгавост на гласа, възпаление на устната лигавица и венците.

Не приемайте Нео-ангин® градински чай:

  •     Ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от активните съставки или към някоя от останалите съставки на Нео-ангин® градински чай (изброени в т. 6).
  •     При деца под 6 годишна възраст.

Консултирайте се с Вашия лекар в случай, че посоченото се отнася за Вас:

  •     Ако симптомите на инфекция на устната кухина и фаринкса продължават повече от 3-4 дни или дори се влошават, моля да се консултирате с Вашия лекар.
  •     Ако страдате от хронична кашлица или дрезгавост на гласа, моля да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да приемате Нео-ангин® градински чай. Тези прояви може да бъдат също симптоми на евентуални злокачествени заболявания.


Нео-ангин® градински чай с храни и напитки
Няма данни, показващи че храната или напитките оказват влияние върху действието на Нео-ангин® градински чай. Не приемайте храна или напитки непосредствено след приема на Нео-ангин® градински чай, за да се избегне извличането на активното вещество от лигавицата на устата и фаринкса.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, се посъветвайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Няма клинични данни за вредни ефекти на нео-ангин® градински чай по време на бременност. Данните от проведените проучвания при опитни животни не показват директни или индиректни увреждащи ефекти по отношение на бременността, развитието на ембриона / плода, раждането и послеродовото развитие.
Поради отсъствието на достатъчно информация не е възможно напълно да се изключат рисковете за плода и по тази причина не се препоръчва използване на лекарствения продукт по време на бременност.

Шофиране и работа с машини
Ефектът на този лекарствен продукт върху способността за шофиране и работа с машини е неизвестен. Въпреки това е малко вероятно те да бъдат нарушени.

Важна информация относно някои от съставките на Нео-ангин® градински чай.
Този лекарствен продукт съдържа оцветителя кохинил червено А, който може да причини алергични реакции.
Нео-ангин® градински чай съдържа изомалтоза. В случай, че Вашия лекар Ви е уведомил, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.
Нео-ангин градински чай съдържа 2,58 g изомалтоза (захарен заместител) в една таблетка за смучене (еквивалентни приблизително на 0,22 въглехидратни единици).

Това трябва да се има предвид при болни със захарен диабет.

Как да приемате Нео-ангин® градински чай

Указания
Нео-ангин® градински чай е предназначен за употреба в устата и фаринкса (перорално приложение).

Възрастните и децата над 6 годишна възраст трябва да приемат по една таблетка за смучене, която бавно да се разтвори в устата на всеки 2-3 часа. Максималната дневна доза е 6 таблетки за смучене. В случай, че симптомите на инфекция на устната кухина и фаринкса продължават повече от 3-4 дни или дори се влошават, моля да се консултирате с Вашия лекар.

Този продукт не е предназначен за деца под 6 годишна възраст.

Ако сте приели повече от необходимата доза Нео-ангин® градински чай
В случай, че сте приели по-голямо количество Нео-ангин® градински чай, трябва при проява на някакви нежелани реакции да се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.

Не са отбелязани случаи на предозиране. Максималната дневна доза е 6 таблетки за смучене. В случаи на предозиране може да се очакват дразнене на лигавиците на устата и стомаха.

Ако сте пропуснали да приемете нео-ангин® градински чай
Не вземайте двойна доза Нео-ангин® градински чай, за да компенсирате пропуснатия прием.

Възможни нежелани реакции

Много редки:

  •     стомашно разстройство;
  •     дразнене на устната лигавица;
  •     алергични реакции спрямо някоя от съставките.


Какво съдържа Нео-ангин® градински чай

  •     Активните вещества са: 2.4-дихлоробензил алкохол 1,20 mg, амилметакрезол 0,60 mg, левоментол 5,90 mg.
  •     Другите съставки са: Ментово масло, изомалтоза, винена киселина, масло от градински чай, кохинил червено A (Е124), хинолоново жълто (Е 104), патент синьо V (Е 131).

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО