Болно гърло

Производители

Последни статии

НЕО - АНГИН ЧЕРЕША таблетки за смучене х 24

6,97 лв

1762

Нео-ангин® череша е антисептичен терапевтичен продукт, притежаващ леко обезболяващо действие за устата и гърлото. Той е предназначен за локално, ранно лечение на леки възпаления на лигавиците на устната кухина и гърлото, което също така може да помогне да се намали необходимостта от използване на антибиотици. Тези инфекции предизвикват възпаление на устната кухина и гърлото със симптоми, като болки в гърлото и дрезгавост на гласа, възпаление на устната лигавица и венците.

Не приемайте Нео-ангин® череша

 •     Ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя от активните вещества или към някоя от останалите съставки на Нео-ангин® череша (изброени в т. 6)
 •     При деца под 6 годишна възраст


Консултирайте се с Вашия лекар в случай, че посоченото се отнася за Вас:

 •     Ако симптомите на инфекция на устната кухина и фаринкса продължават повече от 3-4 дни или дори се влошават, моля да се консултирате с Вашия лекар.
 •     Ако страдате от хронична кашлица или дрезгавост на гласа, моля да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да приемате Нео-ангин® череша. Тези прояви може да бъдат също симптоми на евентуални злокачествени заболявания.


Нео-ангин® череша е храни и напитки
Няма данни, показващи че храната или напитките оказват влияние върху действието на Нео-ангин® череша. Не приемайте храна или напитки непосредствено след приема на Нео-ангин® череша, за да се избегне извличането на активното вещество от лигавицата на устата и фаринкса.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, се посъветвайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Няма клинични данни за вредни ефекти на Нео-ангин® череша по време на бременност. Данните от проведените проучвания при опитни животни не показват директни или индиректни увреждащи ефекти по отношение на бременността, развитието на ембриона/плода, раждането и послеродовото развитие.
Поради отсъствието на достатъчно информация не е възможно напълно да се изключат рисковете за плода и по тази причина не се препоръчва използване на лекарствения продукт по време на бременност.

Шофиране и работа с машини
Ефектът на този лекарствен продукт върху способността за шофиране и работа с машини е неизвестен. Въпреки това е малко вероятно те да бъдат нарушени.

Важна информация относно някои от съставките на Нео-ангин® череша

 •     Този лекарствен продукт съдържа оцветителя кохинил червено А, който може да причини алергични реакции.
 •     Нео-ангин® череша съдържа изомалтоза. В случай, че Вашият лекар Ви е уведомил, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете да приемате този лекарствен продукт
 •     Нео-ангин® череша съдържа 2,58 g изомалтоза (захарен заместител) в една таблетка за смучене (еквивалентни приблизително на 0,22 въглехидратни единици).


Това трябва да се има предвид при болни със захарен диабет.

Как да приемате нео-ангин® череша

Нео-ангин® череша е предназначен за употреба в устата и фаринкса (перорално приложение).
Възрастните и децата над 6 годишна възраст трябва да приемат по една таблетка за смучене, която бавно да се разтвори в устата на всеки 2-3 часа. Максималната дневна доза е 6 таблетки за смучене. В случай, че симптомите на инфекция на устната кухина и фаринкса продължават повече от 3-4 дни или дори се влошават, моля да се консултирате с Вашия лекар.
Този продукт не е предназначен за деца под 6 годишна възраст.

Ако сте приели повече от необходимата доза Нео-ангин® череша
В случай, че сте приели по-голямо количество Нео-ангин® череша, трябва при проява на някакви нежелани реакции да се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.

Не са отбелязани случаи на предозиране. Максималната дневна доза е 6 таблетки за смучене. В случаи на предозиране може да се очакват дразнене на лигавиците на устата и стомаха.

Ако сте пропуснали да приемете Нео-ангин® череша
Не вземайте двойна доза Нео-ангин® череша, за да компенсирате пропуснатия прием.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции

Много редки:

 •     стомашно разстройство
 •     дразнене на устната лигавица
 •     алергични реакции спрямо някоя от съставките


Какво съдържа Нео-ангин® череша

 •     Активните вещества са: 2,4-дихлоробензил алкохол 1,20 mg, амилметакрезол 0,60 mg левоментол 5,90 mg
 •     Другите съставки са: ментово масло, изомалтоза, винена киселина, а ром кохинил червено A (Е124), индиготин (Е 132).

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО