ПРОДУКТИ
Кошница

Cardiotonic / Кардио тоник (Формула за здраво сърце) х 60 таблетки

Cardiotonic / Кардио тоник (Формула за здраво сърце) х 60 таблетки
Не е в наличност
Cardiotonic / Кардио тоник (Формула за здраво сърце) х 60 таблетки
  • Наличност: Не е в наличност
  • Код на продукта: a10301
33.61лв.
Купи

Cardiotonic 
Кардио тоник (формула за здраво сърце)
Хранителна добавка, 60 таблетки


Cardiotonic / Кардио тоник (Формула за здраво сърце), 60 таблетки, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата има синергично действие и съдържа три активни съставки, за да осигури максимална сърдечно-съдова защита: L-карнитин, аминокиселината таурин и коензим Q10. 

Здравословните ползи на активните съставки, част от състава на продукта, действат благоприятно върху работата на сърцето. Приемът на хранителната добавка се препоръчва в случаи на:

•    Периферно артериално заболяване;
•    Метаболитно увреждане на сърдечния мускул;
•    Исхемична болест на сърцето;
•    Остро или хронично сърдечно заболяване.

Свойства на активните съставки:

●    L-карнитин
L-Carnitine е аминокиселина, открита в големи концентрации в сърдечния мускул, която позволява транспортирането на дълговерижни мастни киселини от цитоплазмата към митохондриите. Това действие активира много метаболитни процеси в организма като β-окисление, цикъл на Кребс и окислително фосфорилиране, които имат особено важно значение в липидния метаболизъм. L-карнитин притежава кардиопротективни ефекти, тъй като намалява оксидативния стрес, възпалението и некрозата на кардиомиоцитите.

●    Коензим Q10
Коензим Q10 е преносител на електрони в процеса на окислително фосфорилиране. Има способността да транспортира електрони в зависимост от клетъчните нужди. Сърдечният мускул е с най-високо съдържание на коензим Q10 в тялото. Той е мощен антиоксидант и предпазва организма от вредното въздействие на оксидативния стрес.

●    L-таурин
L-тауринът е аминокиселина, необходима за регулиране на хомеостазата на калций, магнезий и калий. Тази аминокиселина допринася за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и засилва контракциите на сърдечния мускул.

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?
Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?
- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;
- притежават висока бионаличност;
- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;
- предлагат висока усвояемост от организма.

 

Съставки:       (в 1 табл.)    дн.доза
Л-Карнитин      340 mg      340 mg
Л-Таурин           100 mg     100 mg
Коензим Q10     50 mg        50 mg
Калциев хидроген фосфат, царевично нишесте, силициев диоксид, магнезиев стеарат.
Подходящо за вегани/ вегетарианци.
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на  сърдечно-съдовата система.
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката. 
Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция


Вносител: Холиста Експрес ЕООД гр. София кв. Полигона бл. 43
Тел: 0700 12 498
Нето тегло: 34 g