ПРОДУКТИ
Кошница

Catalyons Chlorophylle Magnesienne/ Хлорофил от люцерна капс х60

Catalyons Chlorophylle Magnesienne/ Хлорофил от люцерна капс х60
Catalyons Chlorophylle Magnesienne/ Хлорофил от люцерна капс х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8390
51.27лв.
Купи

Catalyons Chlorophylle Magnesienne/ Хлорофил от люцерна за сърце и кръвоносна система

Натурален продукт, който подобрява кръвообращението и помага при анемия, тъй като действа като хемоглобина. Съдейства за детоксикацията на тялото и засилва елиминирането на химични и хранителни токсини. Предлага се под формата на капсули, които съдържат 95% магнезиев хлорофил от люцерна. Приемът на хранителната добавка прочиства стомашно-чревния тракт и премахва лошия дъх при халитоза.
 

Как действа
Повишава имунната система. 
Пречиства кръвта и детоксикира - хлорофилът е един от най-важните хелати в природата. Той се свързва с  тежките метали, като живака, и помага за изхвърлянето им от организма.
Повишава броя на червените кръвни телца и заедно с това се повишава използването на кислород в тялото. Ефективен е срещу анемия, тъй като притежава същите свойства като хемоглобина. Съдържа витамин К, важен за кръвосъсирването.
Регулира кръвното налягане.
Има силно антисептично действие и помага на телесната тъкан да унищожи микробите.
Като силен естествен антиоксидант – богат е на витамин С, А и Е, спомага за премахването или понижаването на някои видове възпалителни процеси.
Предотвратява стареенето
Облекчава симптомите при артрит заради силните си противовъзпалителни свойства.
Премахва лошия дъх при халитоза и възпалителни процеси в устната кухина – при гаргара с тинктурата.
Намалява до пълното неутрализиране на миризмата, излъчвана от секретиращи рани и кисти.
Подобрява кръвообращението и подобрява лимфния дренаж, като засилва елиминирането на химични и хранителни токсини.
Намалява значително неприятните миризми у пациенти, претърпели колостомия, илеостомия или страдащи от анална инконтиненция.
Има антимутагенна активност, равна или по-висока от тази на ретинола, бета-каротена, витамин А и витамин Е.
Неутрализира редица канцерогенни вещества в храносмилателните и дихателни пътища, някои от които са опасни дори в много ниски дози – афлатоксин-B1, бензо{a}пирен и диоксини.
Ценен профилактикум на ракови заболявания, на риск от които са изложени работещите в земеделската и хранителната индустрия (където концентрациите на афлатоксини и други микоканцерогени е завишена) – чернодробен и белодробен карцином, токсичен хепатит.
Ускорява зарастването на рани, особено на декубитални язви – потиска растежа на анаеробни бактерии.
Намалява риска от развиване на колоректалния карцином по механизъм, свързан с потискане на рибонуклеотид редуктазата. Има синергично действие с цитостатиците.
Предотвратява безсънието.
Лекува синузит.
Намалява камъните в бъбреците.
 

Chlorophylle Magnesienne е добро решение за хора, които се хранят нездравословно. Той може да коригира ефекта от повишен прием на кафе, газирани, подсладени напитки и белтъчини, когато организмът се вкислява, заплашен е от развитието на редица заболявания и има спешна нужда от детоксикация.

Препоръчва се при контакт със силно замърсена среда, особено с тежки метали.

Ефикасно средство е при склонни към стомашно-чревни проблеми и като цяло - отслабен имунитет.


Свойства на хлорофила
Хлорофилът е зелен пигмент, който може да бъде открит в голяма част от растенията, някои водорасли и зелени гъби. Той е елемент от жизненоважния процес на фотосинтеза. Поглъща слънчева енергия и я трансформира в енергия на химичните връзки в органичните съединения,  които се синтезират в процеса на фотосинтезата. Има сложен химичен състав – представлява белтък, свързан с магнезий.

Интересен факт за хлорофила е, че неговата молекулярна структура е подобна на тази на хемоглобина, определящ фактор за човешката кръв. Единствената разлика е в централния атом, който е желязо за хемоглобина и магнезий за хлорофила. Благодарение на това уникално качество хлорофилът изпълнява същата функция в организма като хемоглобина.

Този пигмент е пълен с набор от мощни хранителни вещества и е добър източник на витамини като витамин А, С, Е, К и бета-каротин. Той е богат на антиоксиданти, жизненоважни минерали като магнезий, желязо, калий, калций и есенциални мастни киселини. 

 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    В 2 капс.:    В 3 капс. / Дн. доза:
Магнезиев хлорофил (от люцерна)    220 mg    440 mg    660 mg

Растителна капсула, антислепващ агент (растителен магнезиев стеарат).  

 

Начин на употреба:

По 1 капсула 1-3 пъти дневно, с чаша вода, 30 минути преди или след прием на други медикаменти.