ПРОДУКТИ
Кошница

Catalyons Selenium/ Селен x 500ml

Catalyons Selenium/ Селен x 500ml
Catalyons Selenium/ Селен x 500ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8410
45.19лв.
Купи

Catalyons Selenium/ Селен – мощен антиоксидант

Хранителна добавка, която осигурява жизненоважния за организма селен – важен микроелемент за организма, признат за един от най-силните антиоксиданти, който забавя процесите на стареене като противодейства на ефекта на оксидативен стрес. Той допринася за правилната функция на имунната система, щитовидната жлеза и нормалното състояние на косата и ноктите. Осигурява цялостна грижа за майката и плода по време на бременност. Подпомага сърдечно-съдовата система.

Йонизираният разтвор Selenium (селен) съдържа ултрапречистена, динамизирана вода и натриев селенит с най-високо качество, получен чрез контролирана електролиза. 1 мерителна капачка от разтвора, приемана 15 минути преди хранене или преди сън, осигурява на организма 100 µg селен или 181% от препоръчителния дневен прием.

 

За кого е предназначен
Допълнителният прием на селен е необходим за всички, които не могат да си ги набавят от естествени източници чрез храната. Това важи особено за хора, които са с отслабена имунна система, подложени са на силен стрес, живеят или работят в замърсена среда, търпят негативните ефекти от злоупотреба с алкохол и цигари. Селен се препоръчва и на бременни жени, тъй като намалява риска от спонтанен аборт и се грижи за правилното развитие на плода.

 

Кои са най-потърпевши от дефицита му
Подложени на стрес хора
Често боледуващи с отслабен имунитет
Пушачи
Злоупотребяващи с алкохол
Бременни жени
 

Признаци за дефицит на селен
Проблеми с мускулите – болка, схващания, хронична умора.
Репродуктивни проблеми: при мъжете се наблюдава намалена подвижност на сперматозоидите, а при жените – проблеми при бременност и отслабено либидо.
Проблеми с щитовидната жлеза – обща отпадналост, натрупване на тегло, косопад, мускулни схващания, твърде мазна или суха коса, зачервени участъци по кожата.
Нарушение в сърдечната дейност – проблеми с кръвообращението, отслабване на сърдечния мускул, аритмия, уголемяване на сърцето.
Проблеми със ставите – деформиране и болки, артритни прояви, скованост.
Намален имунитет и често боледуване от вирусни инфекции.
Задух
Непрекъснато усещане за стрес и напрежение.
 

Защо формулата му е особено ефективна

Каталионите – революционно откритие, обект на патент

Революционната йонизирана формула на лаборатория Catalyons, обект на патент, осигурява следните предимства на йонизирания селен:

Използване на по-ниски дози с повишена ефективност
Повишена бионаличност
Без странични ефекти
Преминаване бързо в кръвта
Ускоряване на процеса на асимилация
 

Как действа
Селенът е сред веществата, които контролират образуването на активни форми на кислород в тялото. Когато той не е в достатъчни количества, повишените количества кислород унищожават витамините, това води до намаляване на имунитета и силите за детоксикация.

Кофактор е на множество ензимни комплекси.
Необходим е за синтеза на инсулин.
Необходим е за хормоните на щитовидната жлеза, важни за обмяната на веществата и енергията.
Подпомага работата на мускулите.
Работи в синергия с мастните киселини, като предотвратява разграждането им и така подпомага мозъка.
Неутрализира/балансира действието на водородния пероксид, който причинява окислително увреждане, но е необходим за превръщането на йода в използваема йодна форма. При проблеми с щитовидната жлеза се наблюдава завишено потребление на йод, заради което се образува повече водороден пероксид и съответно намаляват запасите от селен, който да го неутрализира.
Градивен елемент е за синтезирането на тиреоидни хормони. Подобрявайки функцията на щитовидната жлеза, селенът спомага за производството на тиреоидните хормони Т4 и Т3, както и за трансформацията на Т4 в Т3 – по-активната форма.
 

За какво помага
При синдром на Хашимото и други заболявания на щитовидната жлеза
За защита срещу вируси, настинки
Срещу кардиомиопатии, болест на Кешан
При сърдечно-съдови проблеми
При болки в ставите
Срещу макулна дегенерация и катаракта
За по-добра подвижност на сперматозоидите
За подсилване на имунитета на плода по време на бременност
При чернодробна некроза
При анемия
При диабет
Срещу косопад и пърхот
При лошо състояние на кожата
При нарушени когнитивни функции
 

Как да си го набавим
От естествени източници
Най-добре се усвоява селенът от растителни източници – усвоява се между 60 и 80 процента, докато от животински източници – едва 8, 5 – 20 процента. 

Бразилският орех е най-богат на селен сред хранителните източници. Можем да си го набавим още от риба – особено херинга, сьомга и риба тон, миди, омари, калмари, яйчен жълтък, гъби, домати, чесън, пълнозърнест хляб.

От висококачествени хранителни добавки
Когато не можем да си го набавим от естествени източници, може да запълним дефицита на селен чрез висококачествени хранителни добавки като йонизирания селен на лаборатория Catalyons. Той носи цялостна полза за организма, а резултатът е по-здрава функция на щитовидната жлеза, оптимална работа на ставите и подобрени репродуктивни функции.  

 

Състав:

Съставки:    В 15 ml.:    В дн. доза / 15 ml.:
Селен    100 µg     100 µg 

Осмозна вода, натриев селенит.

 

Начин на употреба:

По 1 капачка (15 ml)  дневно,  15 минути преди хранене или сън, минимум 1 час след прием на други микроелементи. Не разтваряйте във вода или друга течност.