ПРОДУКТИ
Кошница

CLA Конюгирана линолова киселина 3000мг капс. x 180

CLA Конюгирана линолова киселина 3000мг капс. x 180
CLA Конюгирана линолова киселина 3000мг капс. x 180
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K96
54.15лв.
Купи

CLA 3000 mg CLA Конюгирана линолова киселина x 180 софтгел капсули

CLA (Конюгирана линолова киселина), извлечена от шафранково масло (Carthamus Tinctorius), е висококачествена хранителна добавка за регулиране на теглото

Тя се отличава с висока потенция – доставя 3000 мг CLA на капсула.

Всъщност CLA е една от най-изчерпателно проучените добавки за отслабване в света, чиито ефекти са потвърдени с множество изследвания. Известно е, че ненаситените есенциални мастни киселини са чудесен начин за поддържане на естествените хормони на тялото, които могат да работят, за да подпомогнат множество функции, включително окисляването на мазнините. В същото време CLA работи и в подкрепа на сърцето, мозъка, нервната система, регулиране на холестерола, предотвратяване на тромби.

В рандомизирани контролирани проучвания, златният стандарт на научните изследвания, CLA показва, че може да намали телесните мазнини по няколко начина:

 • Като оказва ефект на ограничаване на апетита и приема на храна

 • Увеличава изгарянето на мазнини
 • Инхибира производството на мазнини
 • Цялостно подобрява метаболизма
 • Запазва мускулната маса при загуба на тегло
 • Подпомага храносмилателната система
 • Подобрява обмяната на веществата
 • Прочиства тялото

Проучванията показват, че ефектите са най-изразени през първите шест месеца, след което загубата на мазнини е в плато за период до две години.

Основни характеристики на CLA (Конюгирана линолова киселина) от шафраново масло:

 • Естествена подкрепа за регулиране на теглото

 • Произведена от CLA мастна киселина
 • Богат запас от ненаситени мазнини
 • Лесни за поглъщане софтгел капсули с по-малък размер
 • Мощно действие – 3000 мг. CLA на капсула
 • 180 меки капсули – количество, достъчно за 2 месеца, съобразно препоръчителния дневен прием
 • Хранителна добавка, произведена във Великобритания

Линолова киселина – полезната за тялото мазнина

Линоловата киселина е най-често срещаната омега-6 мастна киселина, намираща се в големи количества в растителните масла, но също и в различни други храни в по-малки количества. Префиксът „конюгиран“ е свързан с подреждането на двойните връзки в молекулата на мастната киселина. CLA по същество е вид полиненаситена омега-6 мастна киселина. С други думи, технически това е трансмазнина, но естествен и полезен вид трансмазнина, която се среща в много здравословни храни. Ефектите й за отслабване се свързват със:

 • Загуба на мазнини

CLA може да помогне за насърчаване на загубата на мазнини чрез увеличаване на метаболизма на тялото и подобряване на окисляването на мазнините. Може също да инхибира активността на някои ензими, отговорни за съхранението на мазнини, като по този начин намалява количеството на мазнините, отложени в мастната тъкан.

 • Запазване на мускулите

CLA може да помогне за запазване на чистата мускулна маса по време на загуба на тегло или ограничаване на калориите. Това може да бъде от полза за поддържане на по-висока скорост на метаболизма и насърчаване на добрия тонус на тялото.

 • Контрол на апетита

Предполага се, че CLA има регулиращ апетита ефект, като потенциално намалява чувството на глад и насърчава ситостта. Това може да бъде полезно за управление на приема на калории и контролиране на преяждането.

 • Инсулинова чувствителност

CLA може да подобри инсулиновата чувствителност, което е важно за регулирането на нивата на кръвната захар. Чрез повишаване на инсулиновата чувствителност, CLA може потенциално да подпомогне по-добър контрол на кръвната захар и да намали риска от развитие на инсулинова резистентност.

 • Намаляване на възпалението

Някои проучвания показват, че CLA притежава противовъзпалителни свойства. Хроничното възпаление е свързано със затлъстяване и различни метаболитни нарушения, така че намаляването на възпалението може да има положителен ефект върху цялостното здраве и управление на теглото.

 • Запазване на мускулната маса

CLA упражнява значителен ефект и е особено ценена за запазване на мускулната маса по време на отслабване. Това е важно за активно трениращите, които не искат да загубят мускулите си за сметка на мазнините.

 • Баланс на тялото

Едно от най-важните неща, които трябва имате предвид, е ролята на линоловата киселина за запазване на жизнеността на тялото. Тя е от  видовете мастни киселини, които се използват от тялото за производство на хормони - естествени химикали, необходими за контролиране  функциите на тялото. Някои хормони могат дори да се използват за ускоряване на процеса на регулиране на теглото.

 • Метаболизъм

И накрая, естествената CLA е свързана с промени в цялостната регулация на приема на храни, тъй като управлява способността на тялото да преобразува храната в енергия или мазнини.

Шафранково масло

Маслото от Carthamus tinctorius, известно като шафранково масло, се извлича от семената на растението шафранка. То е богато на мононенаситени и полиненаситени мазнини, особено омега-6 мастни киселини като линолова киселина

Carthamus tinctorius е силно разклонено, тревисто, подобно на трън едногодишно растение от семейство Сложноцветни. Отглежда се за търговски цели за растително масло, извлечено от семената, и е познато от  ранните испански колонии по поречието на Рио Гранде като заместител на шафрана. Растенията са високи от 30 до 150 см. и имат дълбок корен, който му позволява да издържа на продължително засушаване.

Шафранката е една от най-старите култури на човечеството. За първи път е култивирана в Месопотамия, като археологическите следи вероятно датират от 2500 г. пр. н. е. Химическият анализ на древноегипетски текстил, датиран от Дванадесетата династия (1991–1802 г. пр.н.е.), идентифицира багрила, направени от шафранка, а гирлянди, направени от цветовете, са намерени в гробницата на фараона Тутанкамон.

Ранните испански колонии по Рио Гранде в Ню Мексико са използвали шафранката като заместител на шафрана в традиционните рецепти. Сорт, произхождащ от Коралес, Ню Мексико, наречен Corrales Azafran, все още се култивира и използва като заместител на шафрана в новомексиканската кухня.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Конюгирана линолова киселина
(от шафраново масло)
1000 mg3000 mg

Желатин, глицерин, соеви зърна, пречистена вода.

Хранителна добавка, 180 софтгел капсули

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормално телесно тегло

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 3 капсули дневно, по време на хранене,с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.