ПРОДУКТИ
Кошница

Cvetita Herbal Collagen Smoothie 365 Колаген Смути 365 с вкус на Йогурт 300гр

Cvetita Herbal Collagen Smoothie 365 Колаген Смути 365 с вкус на Йогурт 300гр
Cvetita Herbal Collagen Smoothie 365 Колаген Смути 365 с вкус на Йогурт 300гр
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10210
95.00лв.
Купи

Cvetita Herbal Collagen Smoothie 365 Колаген Смути 365 с вкус на Йогурт

Подпомага нормалното функциониране на опорно-двигателния апарат (стави, сухожилия и мускули) и кръвоносната система.

 

Ползи от приема на Collagen Smoothie 365
Подпомага ставите, сухожилията, съединителната тъкан
Полезен за кожата, косата, ноктите
Помага за укрепване на имунната система
Подпомага възстановяването след спорт
Подобрява съня

Със сигурност сте чували, че колагенът е изключително важен за нашето тяло! Това е така, тъй като той има ключова роля за състоянието на ставите, опорно-двигателната ни система, косата, кожата и ноктите!

Какво всъщност представлява колагенът
Най-общо казано това е протеин, който образува съединителната тъкан в тялото. Колагенът съставлява 30% от общия протеин в организма.

Важно е да се прави разлика между отделните типове колаген. Всеки от тях изпълнява различни функции в нашия организъм? Типовете 1 и 3 могат да бъдат приемани заедно и имат основна роля за доброто състояние на кожата, мускулите, костите, както и за растежа на косата и ноктите.

Колаген тип 2 отговаря за хрущялите и нормалното функциониране на ставите.

Какви са предимствата на телешкия колаген
На първо място той има редица ползи за здравето: облекчава артрита, предотвратява загубата на костна маса, подобрява състоянието на кожата.

Хидролизираният телешки колаген пептид съдържа 18 аминокиселини, в това число осемте основни. Именно за това той е завършен протеин и може успешно да се използва вместо протеинови хранителни добавки.

Какво е хидролизиран колаген и защо хидролизата е важна
Хидролизираният колаген е този, който е извлечен от желатинов протеин. При него молекулите са намалени чрез хидролиза на пептидните връзки в желатиновите молекули.

Казано с други думи – това е този колаген, който е разбит допълнително, за да е по-лесен за усвояване.

Затова ползите от приемането на хидролизиран колаген са много повече в сравнение с обикновения такъв.

Тялото ни е устроено така, че да произвежда само колаген, но…
С напредването на възрастта, количеството колаген, произвеждано по естествен път, постепенно намалява. Най-видимият резултат от това е начинът, по който се променя кожата ни с годините.

Производството на колаген се влияе и от други фактори
Така например, хората, които пушат, ядат много бяла захар или рафинирани въглехидрати, провокират допълнително намаляването на производството на колаген. Този неблагоприятен ефект се получава и когато се излагате прекомерно на силно слънце.

Както вече стана ясно, колагенът се произвежда по естествен път от тялото, но можем да подпомогнем този процес или да компенсираме липсата му, като приемаме определени храни и хранителни добавки.

Други ползи от допълнителния прием на колаген
- Здраве на червата. Някои лекари препоръчват употребата на добавки с колаген за лечение на чревната пропускливост или синдрома на пропускливите черва.

- Здраве на мозъка. Има експерти, които твърдят, че приемът на колаген подобрява настроението и намаляват симптомите на тревожност.

- Загуба на тегло. Някои смятат, че употребата на колагенови добавки може да подпомогне отслабването, като забърза метаболизма.

И да не забравяме Витамин С
За да се усвои напълно, колагенът има нужда от витамин С. Тази комбинация подпомага процеса на произвеждане на собствен колаген.

Казано с други думи: Витамин С е необходим за синтеза и поддържането на колагена в тялото ни. Той свързва колагеновите влакна и помага за поддържане нивата на колагена.

 

 

Състав:

Хидролизиран телешки колаген, аскорбинова киселина (витамин С), кисело мляко лиофилизирано, стевия.

 

 

 

Начин на употреба:

Приемайте по 10 грама дневно (две мерителни лъжички), разтворени в 100 ml вода.

.