Добавки при висок холестерол

Производители

Последни статии

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) 163 mg x 60 таблетки Преглед отблизо

Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула) 163 mg x 60 таблетки

43,01 лв

1055

Описание:

Advanced Cholesterol Formula e естествен продукт, подпомагащ нормалните нива на холестерола и триглицеридите.

Ключовата съставка в Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула), е патентованата смес Sytrinol®. В него има натурален цитрусов екстракт, получен от незрели цитрусови плодове и кори, който е богат на цитрусови биофлавоноиди, както и натурален палмов плодов екстракт, получен от органично червено  малайзийско палмово масло, източник на делта, гама, и алфа токотриеноли. Той е мощен антиоксидант, съдържащ се в цитрусовите и палмовите плодове. Ползите му за здравето на сърцето са безспорни – намалява артериалната плака, подобрява гликемичния контрол и намалява агрегацията на тромбоцитите в кръвта. Клинични изпитвания показват, че Sytrinol® подобобрява нивата на общия холестерол с 30%; понижава нивата на LDL с 27%; понижава нивата на триглицеридите с 34% и увеличава нивата на „добрия” холестерол HDL.

Никотиновата киселина (известна като ниацин, витамин B3, витамин PP) е водноразтворим витамин от група B. Основните действия на В3 върху организма са нормализиране концентрацията на липопротеини в кръвта, понижаване холестерола/фосфолипидите, разширяване на малките кръвоносни съдове и подобряване на микроциркулацията на кръвта, подобряване на паметта и координацията на движенията.

Розелата притежава високо съдържание на антоцианини – пигменти с мощно антиоксидантно действие, биофлавоноиди, витамин С, други витамини и минерали, органични киселини най-вече плодови (ябълчена и винена), както и аминокиселини. Основната причина, поради която хибискусът е включен във формулата на Advanced Cholesterol, са неговите доказани антихипертензивни ефекти. Налице са редица клинични проучвания, които сочат, че приема на хибискус може да понижава „лошия” холестерол (LDL) и нивата на триглицеридите, което неминуемо намалява риска от сърдечносъдови заболявания.Ефективен е и за понижаване на кръвното налягане, при пациенти с лека до умерена хипертензия.

Състав:

Таблетките са с контролирано освобождаване и действат през целия ден.

Съдържание в 1 таблетка:

  • Ниацин (никотинова киселина)         475 mg
  • Ситринол®                                      75 mg 
  • Екстракт от портокал ( кора)            67.5 mg    
  • Екстракт от палма (масло от семена) 7.5 mg
  • Розела екстракт 4:1 (цвят)               62.5 mg  

Двуосновен калциев фосфат дихидрат, въглехидратна смола (целулоза), микрокристална целулоза, обвивка (въглехидратна смола [целулоза], глицерин), растителен клас магнезиев клас (лубрикант).

Приложение:  

Допринася за нормалния метаболизъм на холестерола.

Да се приема по 1 таблетка дневно с храна.

Забележки:

Не приемайте на празен стомах. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.  При някои лица, чувствителни към ниацин, може да се появи зачервяване на кожата, което е временна реакция и не носи рискове за здравето. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО