Добавки за очи

Производители

Последни статии

Ginkgold® Eyes 100 mg x 60 таблетки Преглед отблизо

Nature's Way Ginkgold® Eyes 100 mg x 60 таблетки

94,03 лв

1307

Nature's Way Ginkgold® Eyes 100 mg 

Ginkgold® Eyes е естествен продукт в подкрепа на зрението. Той е подходящ за превенция на катаракта, глаукома, макулна дегенерация.

 

Мощната смес от природни съставки за поддържане на зрението комбинира най-полезните за ретината и макулата вещества, включително екстракт от черна боровинка, стандартизиран до 25% антоцианини, Ginkgold® – патентован екстракт от гинко билоба, лутеин и зеаксантин (екстракти от ацтекски невен). Приемът на продукта е силно препоръчителен при повишен риск от макулна дегенерация, катаракта и глаукома, както и при ежедневна работа на компютър и други натоварващи зрението дейности.

 

Активните съставки в Ginkgold® Eyes са:

-Гинко билоба - Тя е източник на важни хранителни вещества, като терпени, лактони, билобалиди, гинколиди А, В и С, и др., които разширяват артериите на ретината, така намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци в очите, предпазват от повишено очно налягане и нормализират вътреочното кръвообращение. Всичко това е от жизненоважно значение за поддържането на добро зрение през целия живот.

-Черна боровинка - В състава й има антоцианини, които са мощни антиоксиданти, които възстановяват увредените тъкани и подсилват кръвоносните съдове. Според изследвания продължителният прием на екстракт от черна боровинка намалява риска от макулна дегенерация, диабетна ретинопатия, катаракта и нарушения на нощното зрение.

-Лутеин и зеаксантин -Те са каротеноиди, жълти или червени пигменти, срещащи се в плодовете, зеленчуците, зеленолистните и други растения. В природата лутеинът и зеаксантинът абсорбират излишната светлинна енергия, за да предотвратят увреждането на растенията от прекомерното излагане на синя светлина, която идва от слънцето. Лутеинът и зеаксантинът се намират във високи концентрации и вмакулата на човешкото око, придавайки на макулата жълтеникав цвят. Всъщност, макулата е известна още и като “macula lutea” (от латински: макула, което означава “място” и лутеа, което означава “жълто”). Последни изследвания откриха и трети каротеноид в макулата, наречен мезо-зеаксантин – пигмент, който не се среща в хранителни източници, а изглежда се образува в ретината при прием на лутеин. Доказано е, че лутеинът, зеаксантинът и мезо-зеаксантинът в макулата осигуряват изключителни ползи за зрението, особено по отношение намаляване на риска от макулна дегенерация.

 

Състав:

Хранителна добавка, 60 таблетки. 2 таблетки съдържат:

  • Черна боровинка: 120 mg
  • Изсушен екстракт (от плод) страндартизиран до 25% антоцианини: 30 mg
  • Ginkogold® Гинко Билоба: 60 mg
  • Лутеин Картеноид: 20 mg
  • Зеаксантин Картеноид: 1 mg

 

 

Приложение:

Ginkgold® Eyes допринася за нормалното състояние не зрението и за защита на клетките

от оксидативен стрес.

Да се приемат по 2 таблетки дневно по време на ядене.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО