ПРОДУКТИ
Кошница

DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули

DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
DOUBLE WOOD Uridine / Уридин монофосфат х 60 капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a10449
61.85лв.
Купи

URIDINE / УРИДИН МОНОФОСФАТ ЗА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Хранителна добавка, 60 капсули

URIDINE / УРИДИН МОНОФОСФАТ на американската компания Double Wood Supplements поддържа здравето на централната и периферната нервна система.

УРИДИН МОНОФОСФАТ е пиримидинов нуклеозид, който се намира в клетките на почти всички живи организми, включително бактериите. Това химичното съединение е градивен елемент на РНК. След като се абсорбира в тялото, уридин монофосфат може да премине през кръвно-мозъчната бариера, което означава, че може лесно да достигне до човешкия мозък и неговите рецептори. Това е толкова важно вещество за развитието на мозъка, че то се намира в значителни количества дори и в майчиното мляко, подпомагайки нервната функция на новороденото.

Здравословни ползи

●    Стимулира производството на GABA и допамин
Допаминът поддържа фокуса и мотивацията, докато GABA се свързва с релаксация и спокойствие.
●    Помага при увреждане на нерви и болка
Когато уридин се комбинира с витамин В12 и фолиева киселина, той може драстично да намали болката, свързана с периферна невропатия. Той също така е успешен в намаляването на броя на засегнатите области от нервната система. Тези ефекти са потвърдени от множество проучвания, които разглеждат различни състояния, включително синдром на карпалния тунел и диабетна невропатия. 
●    Биполярно разстройство и депресия
Уридин има доказан ефект за лечение на симптомите на психични проблеми, като депресия и биполярно разстройство – особено при юноши. Той значително подобрява митохондриалната функция, която често е компрометирана при хората с биполярно разстройство.
●    Невропротективна функция
Уридин монофосфат не само допринася за синаптогенезата, но предотвратява увреждането на невроните. Той защитава невронното покритие и дори помага при лечението на лезии на миелинова обвивка.
Освен това, чрез насърчаване на освобождаването на невротрансмитери, уридинът подобрява координацията на невроните и поставя мозъка в постоянно активно състояние. Уридинът също така инхибира оксидативния стрес, като улавя свободните радикали и се бори с възпалителните реакции.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.
Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето. 
Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те на най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

 

Баркод: X002AEITPN

Съставки:              ( в 1 капс.)      ( в дн.доза)
Уридин                      300 mg             300 mg
(5- монофосфат, динатриева сол)
Желатинова капсула, микрокристална целулоза, силициев диоксид.
Не съдържа: Глутен, ГМО.


Приложение: Допринася за нормалното състояние на централната и периферна нервна система.
Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсулa  дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Double Wood® Supplements, USA
Вносител: Холиста Експрес ЕООД гр. София, кв. Полигона, бл.43 ,
Тел: 0700 12 498
Нето тегло: 24 g