ПРОДУКТИ
Кошница

EKAMEDICA TOPINAMBUR / СОК ОТ ЙЕРУСАЛИМСКИ АРТИШОК 500МЛ

EKAMEDICA TOPINAMBUR / СОК ОТ ЙЕРУСАЛИМСКИ АРТИШОК 500МЛ
EKAMEDICA TOPINAMBUR / СОК ОТ ЙЕРУСАЛИМСКИ АРТИШОК 500МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: E045
10.00лв.
Купи

EKAMEDICA TOPINAMBUR / СОК ОТ ЙЕРУСАЛИМСКИ АРТИШОК 500МЛ

Допринася за поддържане баланса на чревната микробиота и здравето на храносмилателната система

Йерусалимският артишок е кореноплоден зеленчук, познат по нашите ширини още, като земна ябълка и гулия. Неговият богат фитохимичен профил се състои от диетични фибри (като инулинът присъства в най- високи концентрации), антиоксиданти, в допълнение към витамини и минерали. Ползите от йерусалимския артишок са добре познати, заради способността му

• да прочиства стомашно - чревния тракт

• да подобрява метаболизма

• да регулира нивата на кръвната захар

• да повишава антиоксидантните възможности на организма

Зеленчуковият сок от йерусалимски артишок EkaMedica може да бъде ефективна добавка за обогатяване на ежедневната диета с ценни хранителни вещества, като естествено допълва нуждите от витамини, минерали и фибри.

Ползи от консумацията на сок от йерусалимски артишок

• Притежава пребиотични ефекти, подпомага чревното здраве и възстановява чревната флора

• Изчиства черния дроб от токсини, повишава нивата на хемоглобина

• Осигурява превенция на метаболитните и възпалителни заболявания

• Поддържа нормални нива на кръвната захар и телесното тегло

• Понижава концентрацията на холестерол в кръвта

• Стимулира защитните сили на организма и общото здравето

Изключителната активност на йерусалимски артишок се дължи на специалната комбинация от естествена фруктоза, неусвоим инулин, ценни минерали, незаменими аминокиселини, витамини и биофлавоноиди в състава му. Грудката е богата на витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В6, витамин С и витамин Н (биотин). Съдържа основни минерали и микроелементи като желязо, калий, манган, фосфор, селен, цинк, калций, мед и магнезий.

Много от представените ефекти върху здравето могат да бъдат приписани на пребиотичните диетични фибри на инулина и способността му да насърчава растежа на бифидобактериите. Те са основен защитник срещу патогените и канцерогенни ензими, повлияват активността на стомашно- чревната микрофлора и укрепват имунната система. Това от своя страна подпомага храносмилателната система и организма да усвояват пълноценно хранителните вещества.

Освен, като отлично средство, което доставя пробиотични микроорганизми, зеленчуковият сок от йерусалимски артишок има нисък гликемичен индекс, подобрява метаболизма и е особено ефективен за прочистване на тялото от натрупаните токсини и шлаки. Правилната обмяна на веществата и доброто храносмилане са предпоставка за намаляване на възпалението и за поддържане на здравословно телесно тегло.

Като чудесен източник на калий, зеленчуковият сок е ефективен за регулиране на кръвното налягане и за насърчаване здравето на сърцето. Калият също така е пряко свързан с костната минерализация и костната плътност. Необходим е и за метаболизма на хранителните вещества, което е в основата за поддържане на кръвно- захарните нива в норма и в превенцията на диабет.

EkaMedica сок от йерусалимски артишок е обогатен с естествен витамин С, извлечен от плодовия екстракт на каму каму. Витамин С е мощен антиоксидант, който предпазва тялото от свободните радикали, от клетъчното стареене и допълнително стимулира имунната система.

Съставки:

В 25 ml:

Дн. доза:

Каму каму

75 mg150 mg

Екстракт от плод, осигуряващ: 

25 mg25 mg

Витамин С

7.5 mg

15 mg

Сок от грудки от йерусалимски артишок (Helianthus tuberosus) 99,5% - приготвен от концентриран сок от грудки от йерусалимски артишок, стандартизиран екстракт от плодове каму каму (Myrciaria dubia) 0,3%, включително естествен витамин С, лимонена киселина.

Не съдържа: Алкохол, глутен, оцветители, консерванти, захар.

Хранителна добавка, 500 ml

Дозировка и приложение

Приложение: Подпомага дейността на имунната система. Спомага за поддържане на нормално телесно тегло.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: За възрастни над 18г: По 25 ml 2 пъти дневно, половин час преди хранене.

Съхранение: Да се пази далеч от деца и пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се консумира до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: маркирани на опаковката.