ПРОДУКТИ
Кошница

Essential Immune x 60 V капсули

Essential Immune x 60 V капсули
Essential Immune x 60 V капсули
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8666
41.70лв.
Купи

Essential Immune при простуда

Природна формула, съчетаваща силата на 3 мощни имуностимулиращи съставки: екстракт от билката андрографис, цинк и витамин С. Essential Immune подпомага профилактиката и терапията на простуда, грип и други респираторни проблеми, и допринася за нормалното функциониране на дихателната система.

Екстрактът от андрографис е ключовата съставка в Essential Immune. Андрографис /Andrographis paniculata/ е лечебно растение, високо ценено в Аюрведа и в китайската медицина. Известно е предимно с мощните си общоукрепващи, противовъзпалителни и адаптогенни антистрес свойства.

С цел постигане на оптимален ефект върху имунната функция, екстрактът от андрографис в Essential Immune е извлечен от стеблото и листата, и е стандартизиран до 10% (30 mg) андрографолиди – фармакологично активните компоненти в андрографис с най-силно въздействие върху имунитета.

Андрографолидите проявяват мощен антимикробен ефект срещу различни микроорганизми (вируси, гъби, бактерии и други патогени), подпомагат имунния отговор и стимулират оздравителния процес при инфекции на дихателните пътища.

Проведените клинични проучвания показват, че след двумесечен прием на стандартизиран до андрографолиди екстракт от андрографис в студения период, рискът от простудни заболявания се понижава между два и три пъти. 

 

Андрографолидите проявяват следните основни свойства:

 

  • помагат на имунните клетки да осъществят бърз и точен имунен отговор
  • потискат възпалението
  • проявяват температуропонижаващо действие
  • облекчават симптомите при синузит, бронхит или тонзилит
  • скъсяват времето за възстановяване
  • Допълнителните ползи на андрографолидите се изразяват в нормализиране дейността на храносмилателната система и поддържане здравословната функция на черния дроб.
     

Включените в състава на Essential Immune цинк и витамин С оказват допълнително имуностимулиращо и антивирусно действие.
Установено е, че при стрес и инфекции концентрациите на витамин С в плазмата и левкоцитите значително намаляват, което води до умора и понижен тонус, и забавяне на възстановяването. Приемът на витамин С стимулира функциите на клетките естествени убийци (NK-клетки) – имунни клетки, принадлежащи към групата на лимфоцитите, които регулират имунния отговор и осигуряват защита срещу бактерии и вируси.

Цинк е минерал с доказано благоприятни ефекти върху имунитета и дихателните пътища. Той е вторият по разпространение микроелемент в тялото след желязото, присъстващ във всяка клетка. Приемът на цинк значително ограничава риска от инфекции, насърчава имунния отговор и намалява продължителността на боледуване при простуда.  


 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Витамин С (аскорбинова киселина)    45 mg    90 mg
Цинк (пиколинат)    5.5 mg    11 mg
Андрографис  /Andrographis paniculata/ Екстракт от лист и стебло, стандаритизиран до 10% андрографолиди (30 mg)      300 mg    600 mg

Целулоза, растителна капсула, силициев диоксид, магнезиев стеарат. 

 

Начин на употреба:

по 1 капсула 1-2 пъти дневно.