ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary АПИТОНУС Витален елексир с пчелно млечице, прополис и пчелен мед от мащерка 230g

Famille Mary АПИТОНУС Витален елексир с пчелно млечице, прополис и пчелен мед от мащерка 230g
Famille Mary АПИТОНУС Витален елексир с пчелно млечице, прополис и пчелен мед от мащерка 230g
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8599
26.00лв.
Купи

Famille Mary АПИТОНУС Витален елексир с пчелно млечице, прополис и пчелен мед от мащерка за енергия и тонус

Ако организмът ви се нуждае от незабавна подкрепа през зимните месеци, когато непрекъснато сме подложени на атаките на различни вируси и страдаме от умора, с еликсира Apitonus незабавно ще усетите прилив на жизненост и тонизиращо действие. Тази изцяло натурална хранителна добавка е специално разработена от френската компания Famille Mary за стимулиране на имунитета и следвайки принципите на апитерапията комбинира три активни съставки от кошера в препарат на базата на мед от мащерка, пчелно млечице и прополис. Плюс етерично масло от грейпфрут, което подобрява настроението и освежава ума.
 
Виталният еликсир Apitonus е ободряващ нектар, който съчетава сладостта на меда от мащерка, укрепващите свойства на пчелното млечице и прополиса в една изключителна комбинация, която ще ви осигури идеален старт за деня, добър емоционален статус и прекрасно здраве.

 
За какво помага
 

За повече жизненост и енергия
Apitonus на Famille Mary има силно тонизиращо действие и помага за стимулиране на жизнените сили в периоди на повишена заболеваемост. Осигурява сигурна протекция на тялото в студа.
Намалява усещането за умора.
Помага за по-бързо възстановяване след прекарано заболяване.
Подобрява настроението през студените зимни месеци, повишава концентрацията и способността за справяне с ежедневни задачи.
Неутрализира негативните последици от стреса и има релаксиращ ефект.
Съдейства за по-добра психична функция, намалява състоянията на нервност и раздразнителност.
Заради богатството си на антиоксиданти зарежда с енергия и младост.
 

За защита от вируси и бактерии и стимулиране на имунитета
Има изразено антибактериално, антиспетично и фунгицидно действие.
Стимулира защитните сили на тялото.
Има противовъзпалително действие.
Помага при проблеми с дихателната система: при болки в гърлото, кашлица, съдейства за втечняване на бронхиалните секрети и улеснява отхрачването.
Поради голямото съдържание на етерично масло, мащерката е добро газогонно средство и се използва при проблеми в храносмилането, газове в стомаха и ленив храносмилателен тракт. Облекчава симптомите на стомашно-чревни състояния като запек, гастрит, спазми, подувания и др.
Действа антиулцеративно (помага срещу възпаления и язви по лигавиците).
Стимулира метаболизма. Ефективно понижава нивата на триглицеридите, повишава „добрия“ холестерол.
Регулира кръвното налягане, подобрява кръвообращението и увеличава желязото в кръвта.
Помага при главоболие, мигрена и болки в мускулите.
Ускорява лечението на инфекции на бъбреците и пикочните пътища.
Нормализира нивата на кръвната захар при диабет.
Помага при ревматизъм и ставни болки.
Подобрява състоянието на кожата.

Действие на основните съставки


Мед от мащерка
Освен вкусен и ароматен, медът от мащерка осигурява многобройни ползи за здравето, особено свързани с проблеми с дихателната система, храносмилането и нервната система. Мащерката се отличава с богат състав, като лечебната й сила се дължи основно на две антисептични и антибактериални съединения – тимол и карвакрол, които са смятани за предшественици на съвременните антибиотици. Освен това мащерката съдържа голямо количество витамин С и витамин В, които укрепват имунитета и действат успокояващо на нервната система. Манганът и калий нормализират кръвното налягане, докато омега-3 мастните киселини понижават холестерола.

Медът от мащерка е известен и със силните си антиоксидантни свойства. Той е ценен съюзник в борбата със свободните радикали и  стареенето на клетките.

Пчелно млечице
Пчелното млечице е вещество, секретирано от фарингеалните жлези на младите пчели. Само пчелите майки имат привилегията да се хранят изключително с този уникален естествен продукт, докато останалите пчели го получават само през първите три дни от живота си. Резултатът е, че теглото на пчелата-майка е около шест пъти по-голямо от това на работничките, което предполага, че пчелното млечице има специфични свойства на растеж. В допълнение, кралицата-майка има изключителна жизненост и подчертана устойчивост към болестите, от които страдат работничките, а продължителността на живота й е над 40 пъти по-дълга (пчелите работнички живеят средно около 45 дни, докато пчелата-майка между 4 и 5 години).

Състав на пчелното млечице
Пчелното млечице се състои от: протеини - това е кошерният продукт, най-богат на аминокиселини, съдържа въглехидрати, липиди, микроелементи, минерални елементи (калций, желязо, калий), витамини (всички от В-групата, особено В3 и В5) и 66% вода.

Ползите от пчелното млечице
Счита се, че пчелното млечице осигурява многобройни ползи за човешкото здраве - известно е, че то има неоспорими качества в посока стимулиране на тялото и възвръщане на енергията и жизнеността.

Допринася за осигуряване на жизненост във всички възрасти.
Стимулира и насърчава благополучието.
Помага за оптимизиране на физическото и интелектуалното представяне.
Помага за подобряване на устойчивостта на умора.
Ограничава външните агресии и повишава устойчивостта на студ.
Помага за по-добро устояване на чувството на тревожност.
Допринася за енергийния метаболизъм.
Проучване, проведено от компанията Famille Mary през 2005 г. в Университетската болница в Нант, потвърждава положителните ефекти на пчелното млечице, по-специално върху тонуса, жизнеността и настроението.

Етерично масло от грейпфрут
Етеричното масло от грейпфрут от векове се използва в борбата с възпаленията, повлиява на активността и чувството за релакс. Употребата му осигурява понижено ниво на стрес и по-добро настроение. Има значителен принос за намаляване на кръвното налягане, активира симпатиковата нервна система, която подготвя тялото за повишена активност. Използва се и за контрол на теглото.

 

Френско качество и стриктен контрол на качеството
 

L’Élixir vitalité Apitonus/ Preparation à la gelée royale propolis & miel de thym/Апитонус витален еликсир съдържа 100 процента натурални естествени съставки, а качеството на хранителната добавка е гарантирано от френските пчелари от Famille Mary®.

Famille Mary® са семейна компания с история от 1921 г., която започва с…дядовата мелница в сърцето на регион Анжу в долината на Лоара. С днешна дата фамилната памет е съхранена чрез медоносната къща Beau-Rivage, където Famille Mary произвежда и предлага богат избор на най-добрите чисти медове, прочути в цял свят, а качеството им е гарантирано със стриктен лабораторен анализ и контрол.

 


 

Състав:

Пчелен мед от мащерка (от Испания) 93,5%, пчелно млечице 4,4%, хидроалкохолен екстракт от прополис 2%, етерично масло от бял грейпфрут.