ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Грог от планински мед, алпийски растения, прополис и планинска чубрица 100g

Famille Mary Грог от планински мед, алпийски растения, прополис и планинска чубрица 100g
Famille Mary Грог от планински мед, алпийски растения, прополис и планинска чубрица 100g
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8592
13.90лв.
Купи

Famille Mary Грог от планински мед, алпийски растения, прополис и планинска чубрица за имунитет и тонус

Ако страдате от умора, понижен жизнен тонус и липса на сили за справяне с ежедневните задачи, Grog de l’Apiculteur/Грог от алпийски мед, прополис и алпийски растения на френската компания Famille Mary® незабавно ще ви зареди с енергия. Този висококачествен и отличаващ се с отличен вкус продукт ще ви пренесе под величествените алпийски върхове, по изпъстрени с лековити билки поляни, където медоносните пчели събират нектара на хиляди цветове и го превръщат в превъзходен мед.
Grog de l’Apiculteur е истинска енергийна бомба за физически отпадналото тяло, особено при възстановяване от прекарано заболяване, като се препоръчва на деца, спортисти, както и хора с напрегнат и натоварен график.

За да си осигурите ползите му, достъчно е само да добавите само ½ или 1 лъжичка от продукта в чаша топъл чай или вода.

 

За какво помага


Изключително добър източник на енергия за изтощения организъм
Повишава издръжливостта
Подобрява метаболизма
Регулира хормоните, които отговарят за нивата на стрес
Съдейства за по-добро усвояване на хранителните вещества, постъпили с храната
Намалява усещането за умора
Стимулира имунитета
Подобрява работата на мускулите
Стабилизира кръвната захар
Подобрява кръвооросяването
Тонизира функциите на повечето органи и системи
Подобрява концентрацията, фокуса и ефективността при изпълнение на ежедневни задачи
Стимулира работата на мозъка
Съдейства за прочистването на организма от токсини
Осигурява по-добро настроение и жизнен статус
 

Действие на основните съставки


Планински акациев пчелен мед
Планинският акациев мед е известен като подхранващ продукт, укрепващ имунната система и с изразен антибиотичен и антибактериален ефект. Той подобрява храносмилателната система, стимулира кръвообращението и енергизира, откъдето идва и популярността му сред спортистите.

Медът, получен от нектара на планинската акация, се отличава със своята чистота. Той е различен от класическия цветен планинския и има по-изразен вкус, съдържа повече аромат и сладост.

Планинският акациев мед се използва широко в областта на традиционната медицина: за лечение на язви, облекчаване на храносмилателни разстройства, а също и проблеми на дихателната система като кашлица и възпалено гърло. Поради регенериращите си свойства има славата на подкрепящо средство, особено за възстановяване след прекарано заболяване. Това се дължи на богатството от въглехидрати в състава му, които са отличен енергиен източник. Той осигурява много хранителни вещества, което позволяват възстановяване на жизнеността и подобряване на тонуса. Стимулира организма, повишава устойчивостта на умора и подобрява интелектуалните и физическите способности. В същото време действа като силен антиоксидант и съдейства за прочистването на вътрешните органи, като намалява нивата на оксидативен стрес и токсично натоварване.

Концентрирана смес от Алпийски мед (акациев мед и воден екстракт от бор и тинтява)
Богат на ценни хранителни вещества, планинският акациев мед е силно енергизиращо средство, но в концентрираната смес от алпийки мед действието на пчелния продукт допълнително е подсилено с воден екстракт от бял бор и тинтява.

Още древните римляни са установили, че белият бор има три невероятни действия: стимулира, освежава и прочиства. Екстрактът от бял бор е чудесен избор за тонизиране на организма и енергизиране на мозъка, като влияе положително на настроението, избистря ума, засилва метаболизма, премахва умората и успокоява нервното напрежение. Притежава антисептично действие и подпомага дишането. Загрява и притежава стимулиращ ефект върху циркулацията на телесни течности.

Тинтявата е билка, която през 1906 година е описана в едно британското списание по ботаника като „кралица на всички високопланински растения, познати по света”. Това е  растението, „съживяващо сърцето и ума“.
Тинтявата съдържа едни от най-горчивите гликозиди (гентиопикрин и амарогентин), познати на науката досега. Те стимулират секрецията на слюнка в устата и солна киселина в стомаха. Освен това тя е богата на алкалоиди, тритерпени, пектин, танин, микроелементите бор, желязо и цинк. Именно затова тя е ценна билка за индийската аюрведа и древната китайска медицина като антипиретично (понижаващо температурата) и антихелминтно (противопаразитно) средство. Лечебният ефект на тинтявата е документиран в много научни трудове, а с днешна дата тя намира широко приложение в препарати с общоукрепващо действие, тъй като помага при изтощение и обща слабост, стимулира апетита, помага за по-бързо възстановяване след прекарано заболяване.

Прополис
Прополисът (от гръцки „προ“ +"πολις" – „пред града“, „защита на града“), наричан още клей, е смес от смоли, восък и прашец от пъпки и цветове на растенията, обогатена с ензими и подложена на млечно-кисела ферментация в храносмилателната система на пчелите. Той е истинска съкровищница на хранителни вещества – най-голяма част заемат смолите и клеестите вещества (над 20 %), восък (около 20 %), витамин А, витамин В1, В2, В3, калций, калий, магнезий, фосфор, манган, биотин. В състава на този пчелен продукт инама около 500 пъти по-голямо количество биофлавоноиди, сравнение с портокалите. Именно подобен състав определя и свойствата му:

Противомикробни
Противовирусни
Противоплесенни
Противорадиационни
Имуностимулиращи
Обезболяващи
Антибиотични
Антимикотични
Дезинфекциращи
Енергизиращи
Тонизиращи
Пчелният восък има мощен имуностимулиращ и тонизиращ ефект, а съставките му се отличават с високи стойности на антиоксиданти. Той осигурява по-бързо възстановяване при грипни и простудни заболявания, повишава енергията и тонуса, намалява чувството за умора, действа като естествен антибиотик, като в същото време стимулира производството на „добри“ бактерии в стомашно-чревния тракт и осигурява добра чревна флора.

Етерично масло от планинска чубрица
Планинската чубрица (Satureja montana) е многогодишно растение, което расте главно в средиземноморски басейн, среща се и в България, и предпочитаното му местообитание са хълмове и ниски варовикови планини. В миналото тази ароматна билка е била известна като силен афродизиак, затова и латинската етимология на името й е satureja (сатир трева), намекваща за половата мощ на митичните сатири.

Планинската чубрица се отличава с мощни антибактерилни и фунгицидни свойства. Използва се за облекчаване на мускулната болка, стимулира общия тонус, подобрява работата на нервната, храносмилателната и репродуктивната система. Силното енергизиращо и стимулиращо имунитета действие на тази ароматна подправка я прави идеален съюзник в борбата за укрепване на имунната система и намаляване на физическата умора.


 

Състав:

Планински акациев мед* 94.7%, концентирана смес от Алпийски мед* (акациев мед* 85% и воден екстракт*от бор и тинтява 15%), хидроалкохолен екстракт от прополис, етерично масло от планинска чубрица.

*от биологично земеделие

 

Начин на употреба:

По ½ -1 лъжичка веднъж дневно, разтворени в гореща вода /чай.