ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Зелен прополис 70 mg и мащерка оргàник 150 mg капс х60

Famille Mary Зелен прополис 70 mg и мащерка оргàник 150 mg капс х60
НАЙ-ПРОДАВАН
Famille Mary Зелен прополис 70 mg и мащерка оргàник 150 mg капс х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8622
27.95лв.
Купи

Famille Mary Зелен прополис 70 mg и мащерка оргàник за белия дроб

Едва ли има хранителна добавка, която така хармонично да обединява силата на толкова силни и с противоположно действие природни съставки като Propolis Verte & Thym bio – тя съчетава зелен прополис, който е силен антибактериален агент и истински убиец на болестотворните патогени, причинители на репсираторни инфекции, заедно с изключително омекотяващо и успокояващо действие на мащерката спрямо лигавицата (мукозата) на дихателните пътища.
Защитава и успокоява – това е тайната на Propolis Verte & Thym bio на френската компания Famille Mary! Този уникален натурален продукт, който съдържа само доказано чисти био съставки от екологично земеделие е истински съюзник в борбата с грипа и настинката, особено в периоди с повишена заболеваемост и особено при смяната на сезоните, като активно стимулира имунитета и зарежда организма с естествени съпротивителни сили. Премахва дихателния дискомфорт и подобрява състоянието на епитела на дихателните пътища и облекчава дишането.

 

За какво помага


Естествено защитава и укрепва тялото, като подобрява естествения му отговор на външни агресии
Стимулира съпротивителните сили на организма след отслабен имунитет, следствие на  боледуване
Оказва комплексно положително действие върху дихателните пътища
Предпазва от възпаление горните дихателни пътища и слизането на инфекцията „надолу“
Първа помощ при настинка и грип
Помага при белодробна и бронхиална астма
Облекчава симптоми на дихателен дискомфорт като: хрема, възпалено гърло, суха и влажна кашлица от различен произход, дрезгавост и пресипналост на гласа, задържане на бронхиален секрет. Намалява възпалението, успокоява муконазалната лигавица, улеснява отхрачването.
Действа активно срещу/при изявена клинична картина на хроничен и остър бронхит, пневмонии, фарингит, ларингит.
 

Основни действия


Имуностимулиращо
Имуномодулиращо
Антибактериално
Противовъзпалително
Адаптогенно
Антиоксидантно
Аннтиулцеративенно (помага срещу възпаления и язви по лигавиците)
Спазмолитично
Аналегетично
Отхрачващо
Релаксиращо
Тонизиращо
 

Как действа


Капсулите Propolis Verte & Thym bio/Био зелен прополис и мащерка имат активно имуностимулиращо и регенериращо действие по отношение на дихателните пътища благодарение на уникалната си формула от зелен прополис и мащерка:

Зеленият прополис – защитната смола на пчелния кошер, е богат на флавоноиди, терпеноиди с противовъзпалителни свойства, фенолни киселини (артепилин-С, кафеена киселина, р-кумарова киселина, ферулова киселина). Заради високите нива на фенолни съединения в състава си и уникалната фенолна киселина артепилин-С, зеленият прополис е определян като прополис от най-висок клас, който естествено защитава и укрепва тялото, като подобрява естествения му отговор на външни агресии.
Мащерката - отличаваща се с богато на тимол етерично масло с антисептични, дезинфекциращи и фунгицидни свойства, спомага за успокояване на лигавицата на дихателните пътища, облекчва кашлицата, стимулира отхрачването и помага за намаляване на възпалението в гърлото.

Действие на основните съставки
Зелен прополис

Зеленият прополис е рядък вид прополис, който се произвежда в малки количества – затова и е изключително скъп. един от видовете прополис и се произвежда в малки количества – затова е изключително рядък и скъп пчелен продукт. Пчелите го събират от пъпката на Baccharis Dracunculifolia - див храст, който прилича на розмарин и расте естествено в районите на Минас Жерайс в Бразилия. Открит е за науката през 1956 г. от германски изследовател по време на негово пътуване. Той установил, че местните пчели имат способността да изтеглят оцветен в зелено прополис, за разлика от европейския кафяв прополис. Аклиматизирани към тропическите райони, пчелите са много устойчиви и жизнени по природа, което се дължи на тази изключителна смола, която използват за почистване на кошера и запечатване на пукнатини. Химичният му състав се отличава с високо съдържание на флавоноиди, терпеноиди с противовъзпалителни свойства, фенолни киселини (артепилин-С, кафеена киселина, р-кумарова киселина, ферулова киселина). Заради високите нива на фенолни съединения в състава си и уникалната фенолна киселина артепилин-С, зеленият прополис е определян като прополис от най-висок клас.

Основните ползи за здравето на зеления прополис се свързват със стимулиране на имунитета, защита от различни гъбички и бактерии, предпазване от настинка и грип. Помага при инфекции на горните дихателни пътища (ринит, фарингит, тонзилит, ларингит и др.). Намалява риска от преминаване на възпалителния процес в долните отдели на дихателната система. Действа като силен антиоксидант и насърчава производството на глутатион. По този начин предпазва от невродегенеративни увреждания на невроните и помага за предотвратяване на мозъчно увреждане. Подпомага здравето на сърцето и кръвоносната система, ефективно понижава нивата на триглицеридите, повишава „добрия“ холестерол, поддържа здравословни  нива на кръвното налягане. Предотвратява диабетни усложнения. Стимулира доброто храносмилане.


 

Състав:

Съставки:    В 3 капс.:    Дн. доза (3 капс.):
Мащерка* (лист на прах)    450 mg    450 mg
Зелен прополис * (суров)    210 mg    210 mg
*Отгледани чрез биологично земеделие

 

 

Начин на употреба:

По 3 капсули дневно, с чаша вода, за предпочитане сутрин.