ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Куркума 285 mg + Био прополис 15 mg капс х60

Famille Mary Куркума 285 mg + Био прополис 15 mg капс х60
Famille Mary Куркума 285 mg + Био прополис 15 mg капс х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8587
17.80лв.
Купи

Famille Mary Куркума + Био прополис за силен имунитет

Представете си огромните ползи и двойното действие, което могат да осигурят на организма ни два от най-силните антиоксидантни и противовъзпалителни агенти в природата – куркума и прополис! Спектърът им на активност е още по-широк и именно той е в основата на мощния  имуностимулиращ ефект на капсулите Curcuma & Propolis Bio на френската компания Famille Mary.

Curcuma & Propolis Bio е хранителна добавка, което оптимизира и тонизира работата на всички органи и системи в тялото, а приемът й е гаранция за отлично здраве и добър жизнен тонус, особено през месеците с повишена заболеваемост.

 

За какво помага
 

Подпомага имунитета и увеличава естествените съпротивителни сили на организма.
Има силно противовъзпалително действие, като действа чрез изчистване на тялото от свободните радикали, включително реактивни азотни и кислородни видове. Действа на всички нива на оксидативен стрес.
Помага за премахване на вирусни инфекции като грип и херпес.
Облекчава болката, причинена от възпаление като остеоартрит, ревматоиден артрит.
Подпомага моделирането на детоксикиращите ензими в тялото и чрез изчистването на органите спомага за по-добрата им работа.
Действа като активно антибактериално средство, инхибира растежа на гъбички и бактерии.
Облекчава симптомите на метаболитен синдром, свързани с инсулинова резистентност, високо кръвно налягане, повишено натрупване на мазнини. Оказва положително действие върху серумните липиди и нивата на глюкоза, както и намалено възпаление.
Спомага за намаляване на триглицеридите и „лошия“ холестерол, като същевременно повишават нивата на „добрия“ холестерол.
Подобрява сърдечната дейност като стимулира ендотелната функция на кръвоносните съдове. По този начин регулира кръвното налягане и подобрява съсирването на кръвта.
Чрез ефекта на намаляване на окислението забавя процесите на стареене в тялото. Повишава антиоксидантните ензими и намалява свободните радикали, причинители на липидна пероксидация – окисляването на мазнините в клетъчната мембрана, което води до смърт на клетката.
Действа благотворно върху дихателната система. Помага при различни заболявания и състояния като ангина, синузит, отит, трахеит, бронхит, пневмония.
Има добър ефект при всички патологии на зъбите и венците.
Подобрява двигателната активност. Стимулира добрата костна плътност и укрепва мускулите.
Има общоукрепващо и стимулиращо действие върху целия организъм. Намалява умората и подобрява работоспособността.

Как действа

Curcuma & Propolis Bio/ Куркума + био прополис има ефективно действие, което се обуславя от действието на активните й съставки: куркуминът в куркумата намалява всякакъв възпалителен отговор в тялото, докато прополисът е богат на летливи етерични масла с антимикробни свойства и флавоноиди с антиоксиданта сила, които укрепват стените на кръвоносните съдове, допринасят за по-добро кръвоснабдяване и приток на кислород.

 

Действие на основните съставки
 

Куркума
Ако търсите естествен имуностимулатор с широк спектър на действие, куркумата е сред най-добрите решения. Тя не случайно е смятана за най-полезната подправка в света, а характерният й жълт цвят се дължи на активното й вещество куркумин, което именно е носител на многобройните й лечебни приложения.

Основното действие на куркумата е противовъзпалително. Тя намалява от умерено до силно възпалителния отговор и по този показател е сравнима, дори надхвърля ефекта на някои от най-разпространените лекарства. Подобно действие се обяснява с намаляване на C-реактивния протеин (CRP).
Намалява болката следствие на възпаление, особено при артрит, остеоартрит, изгаряния, следоперативни травми и др.
Намалява отока, следствие на възпаление.
Увеличава активността на антиоксидантните ензими.
Подобрява нервната функция и помага при депресия.
Намалява нивата на триглицеридите, понижава „общия“ и повишава „добрия“ HDL холестерол.
Намалява риска от атеросклероза като увеличава концентрацията на азотен оксид в кръвоносните съдове и така подобрява тяхната пропускливост. Понижава кръвното налягане.
Повишава инсулиновата чувствителност и нормализира нивата на кръвната захар.
 

Прополис
Прополисът е едно от съкровищата на кошера и съдържа над 300 активни вещества в състава си с многобройни ползи за човешкото здраве: восък, смоли, полени, етерични масла, механични примеси и танини, флавоноиди, гликозиди, органични киселини, алдехиди, терпени, естери, алкохоли, аминокиселини, въглеводороди, свободни мастни киселини, микроелементи и витамини (А, С, Д, В1, Б2, В6). Прополисът е един от малкото естествени продукти, които притежават и противовирусна активност, а флавоноидите в състава му се използват за лечението на над 40 заболявания.

Подпомага имунитета.
Има силно антиоксидантно действие.
Има силни антимикробни свойства, включително срещу голям брой бактерии като стафилококи, салмонела, стрептококи, хемофилус и други.
Подобрява състоянието на дихателните пътища. Действа при ангина, синузит, пневмонии.
Подпомага капилярната и съдовата система. Има съдоразширяващо действие.
Оказва диуретичен ефект.
Благоприятства функцията на жлезите с вътрешна секреция, като щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и панкреаса.
Ускорява заздравяването на рани.
Подобрява дейността на стомашно-чревния тракт и помага при колит, диспепсия, гастрит, стоматит, афти, язви. 
Помага за изграждането и поддържането на здрава костна тъкан.
Облекчава състоянието при алергии.
Подобрява състоянието на кожата.
Използва се като помощно средство при голямо физическо натоварване, включително и от спортисти, като увеличава енергията и пази тялото от прегряване.


 

Състав:

Съставки:    В 3 капс.:    Дн. доза:
Куркума на прах*    855 mg    855 mg
Сух екстракт от прополис*
(с гума гуар)    45 mg    45 mg
Хипромелозна растителна капсула.

*Отгледани чрез биологично земеделие

 

Начин на употреба:

По 3 капсули дневно, с чаша вода.