ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Морски магнезий от Мъртво море 270 mg капс x200

Famille Mary Морски магнезий от Мъртво море 270 mg капс x200
Famille Mary Морски магнезий от Мъртво море 270 mg капс x200
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8600
32.86лв.
Купи

Famille Mary Морски магнезий от Мъртво море за нервна и мускулна система

Ако непрекъснато се оплаквате от умора, стрес, чувство на отпадналост и липса на енергия, лош сън, мускулни спазми и изтръпвания, намалена костна плътност, проблеми с кръвното налягане и сърдечния ритъм, вероятно страдате от магнезиев дефицит. Подобно на много хора по света, следствие на съвременния начин на живот и небалансирания режим на хранене, в организма ви няма достъчно количество от магнезий – най-важният минерал за сърцето, нервната система и костите. Той участва в повече от 300 биохимични процеси и се използва от почти всяка една клетка в човешкия организъм. Допринася за електролитния баланс, нормалното протичане на метаболизма, правилния синтез на белтъчини, участва в деленото на клетките.

Осигурете си силна подкрепа на организма и запълнете този дефицит с Magnésium  marin de la Mer Morte/ Морски магнезий от Мъртво море на френската компания Famille Mary.

 

Основни функции на магнезия в тялото

Участва в производството на енергия
Участва в създаването и възстановяването на ДНК и РНК.
Има активна роля за създаване на нови протеини от аминокиселини.
Част е от процеса на свиване и отпускане на мускулите.
Помага за регулиране на невротрансмитерите, които изпращат съобщения в мозъка и нервната система.

Предимства на морския магнезий (магнезиев оксид)
Има естествен произход от солената вода на Мъртво море.
За разлика от обикновения магнезий, морският се усвоява на клетъчно ниво.
Отличава се със 100 % усвояемост.
Благодарение на отличната си бионаличност, задоволява всички нужди на организма и подобрява състояния, свързани с магнезиев дефицит.
 

До какво води дефицитът на магнезий в организма
Човешкото тяло съдържа около 20-24 гр. магнезий, като най-голямо количество от него се открива в костите, както и органите и тъканите с повишен метаболизъм като мозък, мускули, сърце, бъбреци и черен дроб. За разлика от някои витамини, минералите като магнезия не могат да се синтезират от организма и основно се набавят чрез храната – месо, риба, ядки, семена, пълнозърнести храни, листни зеленчуци и др. Често обаче начинът ни на хранене не може да осигури нужните количества магнезий и е наложителен допълнителен прием под формата на висококачествени хранителни добавки като Magnésium  marin de la Mer Morte/ Морски магнезий от Мъртво море на Famille Mary.

 

Дефицитът на магнезий води до: 

Мускулни крампи, изтръпване на крайниците.
Остеопороза.
Проблеми със сърдечния ритъм и кръвното налягане. При по-сериозни случаи - до аритмия и миокарден инфаркт.
Леки до умерени форми на депресия, нервност и раздразнителност.
Полиневропатии, невралгии, мигренозна болка.
Нарушен метаболизъм.
Хронична умора.
Нарушена функция на съня.
Констипация.
 

За какво помага 

Съдейства за осигуряване на повече енергия за тялото.
Подобрява работата на сърдечно-съдовата система, регулира кръвното налягане и сърдечния ритъм.
Заздравява костите и действа като превенция срещу остеопороза.
Неутрализира мускулните спазми и изтръпванията в крайниците.
Помага за по-добро и бързо възстановяване на мускулите след усилено натоварване.
Предпазва от диабет. Проучвания сочат, че около 50 % от пациентите с диабет тип 2 имат ниски нива на магнезий. Това означава, че хората с магнезиев дефицит са изложени на по-висок риск от диабет.
Намалява чувството за тревожност и подпомага тялото при режим на работа в стрес.
Помага при мигрена и намалява главоболието.
Балансира хормоните.
Благоприятства нормалния сън.
Допринася за поддържане на нормална психична функция.
Заздравява зъбите
 

Прием на магнезий при жени

Освен споменатите вече многобройни ползи за тялото, при жените приемът на магнезий има и особено предназначения - по време на бременност осигурява нормален растеж на плода. Също така магнезият може да подобри емоционалното състояние на дамите при предменструален синдром и да успокои нервната им система.

 

При мъже
 

Магнезият е особено важен при активно спортуващи мъже, които тренират и поддържат тялото си. Приемът му се свързва с повишаване нивата на свободния тестостерон, подобряване здравината и целостта на костите, повишаване на ефективността на тренировките и бързо възстановяване след натоварване.


Как действа
Магнезият се абсорбира през червата, метаболизира в бъбреците, а неизползваният се изхвърля с урината. За да е ефективна една хранителна добавка, тя трябва да съдържа магнезий, който да достигне до клетките под формата на свободен магнезиев йон. Магнезиевият оксид, получен от морска вода, като Magnésium  marin de la Mer Morte на Famille Mary, лесно преминава в това състояние и има най-добра клетъчна абсорбция, сравнен с цитрат, лактат и оротат.

Особено важен за нервната система
Магнезият в важен за усвояването на калция и без негово участие последният само се натрупва на неподходящи места в организма и му нанася допълнителни вреди. Докато витамин D и елемента бор имат за задача да подобрят включването на калций в костите, магнезият съдейства да не се калцират кръвоносните съдове. Именно в такива случаи се стига до нарушено кръвоснабдяване, мускулни спазми, главоболие, повишено кръвно налягане, безсъние, депресия, камъни в бъбреците, аритмия, силни предменструални болки и др. Всъщност, за да има клетката пълноценна функция, калцият и магнезият трябва да са в баланс -  калцият има роля на „затягане“, докато магнезият на „отпускане“. При натрупване на калций мускулите дълго време остават стегнати. В лекия случай се стига до спазми, аритмия, мигрена, високо кръвно. Всичко това налага изводът, че магнезият има ключова роля за нервната система. Недостигът на магнезий ни прави нервни и напрегнати, както и по-малко устойчиви на ежедневния стрес.

 

Ключова роля за детоксикация на тялото
Магнезият има особено важна роля, свързана със синтеза на един от най-ефективните антиоксиданти в организма – глутатион. Той пречиства тялото от токсини и участва в почти всички процеси на детоксикация. Ниското ниво на глутатион може да доведе до нарушена функция на важни органи като черния дроб. Недостигът на магнезий може да причини отлагане на тежки метали в мозъка и поява на заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.


 

Състав:

Съставки:    В 1 капс.:    Дн. доза:
Морски магнезий (оксид)    270 mg    270 mg
Магнезиев стеарат, хидроксипропилметилцелулозна капсула (75 mg).

Може да съдържа следи от риби, миди и йод.

 

 

Начин на употреба:

По 1 капсула дневно.