ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета 360g

Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета 360g
Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета 360g
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8614
19.90лв.
Купи

Famille Mary Пчелен мед от портокалови цветчета при грип и настинка

Ако опитате лъжичка мед от портокалови цветчета и позволите нежно да се разтопи и докосне небцето, мигом ще усетите средиземноморско блаженство сред цитрусови горички, песен на цикади и мирис на дъхави треви. Истински слънчев концентрат, този уникален пчелен продукт, събиран от деликатните бели пъпки на портокала, ще зарази сетивата ви със свежест и ще остави флорален дъх.

Портокаловият мед се отличава  с течна текстура има подчертано сладък вкус, бледокехлибарен цвят и цитрусови нотки - едно релаксиращо удоволствие с много добавена стойност за здравето и източник на положителни емоции.

Медът от портокалови цветчета е отличен подсладител и естествен заместител на захарта – може да го добавите във всекидневната чаша чай и зърнена закуска до марината на салати, различни меса като пилешко и свинско. Той не само придава цитрусов аромат на сладкишите, но и ги прави сочни и леко влажни, поради естествената влага, присъстваща в меда, предпазваща изпечените продукти от изсушаване.

Не по-съществени са и ползите, които този мед осигурява за човешкото здраве, особено антиоксидантни, имуностимулиращи и антибактериални, тъй като съставът му е истинска съкровищница от ценни хранителни вещества.

 

Защо е полезен
 

Медът от портокалови цветчета осигурява ценни хранителни вещества: минерали като цинк, калций, бор, селен, манган, мед, натрий, магнезий и калий. Захарите, присъстващи в меда, служат като добър източник на енергия. Една супена лъжица мед съдържа около 64 калории.

Служи като мощен антиоксидант: флавоноидите, присъстващи в този мед, помагат за елиминирането на опасните свободни радикали от тялото. Отличават се с противовъзпалителни и антиалергични свойства.
Подсилва имунната система: служи като силен антибактериален агент. Установено е, че действа срещу различни бактериални щамове като E.Coli и Staphylococcus, които са свързани с повечето често наблюдавани бактериални инфекции.
Добър при заздравяване на рани благодарение на антибактериалните и антисептични свойства.
Прави храната вкусна и увеличава срока на годност на печените продукти

Медът от портокалови цветчета е рядко срещан и не особено популярен на българския пазар, но Miel d’ oranger des vergers de Valence (Пчелен мед от портокалови цветчета от Валенсия) е отличен начин да усетите удоволствието от този изключително свеж и полезен пчелен продукт. Той се добива от собствени кошерите на производителя, разположени сред портокалови масиви във Валенсия, Испания. Зад качеството на продукта застава Famille Mary® - френска  семейна компания с история от 1921 г., която започва с…дядовата мелница в сърцето на регион Анжу в долината на Лоара. С днешна дата фамилната памет е съхранена чрез медоносната къща Beau-Rivage, където Famille Mary произвежда и предлага богат избор от мед и природни продукти, а качеството им е гарантирано със стриктен лабораторен анализ и контрол.

 


За какво помага


Подобрява храносмилането. Намалява тежестта и продължителността на диарията. Предотвратява киселинен рефлукс Изследванията показват, че след прием на мед, покриващ хранопровода и стомаха, може да се намали възходящия поток на несмляна храна и стомашна киселина.
Помага в борбата с инфекциите. Изследвания сочат, че чрез своя протеин (дефензин-1) има способността да убива бактериите.
Облекчава симптомите на грип и настинка. Доказано е, че медът може да се окаже полезен за облекчаване на кашлица и има отхрачващ ефект.
Благодарение на богатството от антиоксиданти - кверцетин, хесперетин, лутеолин, кемпферол, галангин, нарингенин и изорамнетин, може да осигури противовъзпалителни, антиалергични, противотуморни и имуноподдържащи ефекти. Тези флавоноиди могат също така да помогнат в борбата със свободните радикали и да намалят риска от хронични заболявания.
Може да понижи нивото на триглицеридите. Триглицеридите са свързани с инсулинова резистентност и рисков фактор за появата на диабет тип 2. Множество проучвания свързват редовната консумация на мед от портокалови цветчета с по-ниски нива на триглицериди, особено когато се използва като заместител на захарта.
Този мед е естествен антисептик, който може да помогне при лечение на локални рани като изгаряния, язви, ожулвания и др. Той абсорбира водата и помага за изсушаване на раните, като потиска растежа на бактериите.