ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Спрей за гърло с прополис, касис и салвия BIO 20 ml

Famille Mary Спрей за гърло с прополис, касис и салвия BIO 20 ml
Famille Mary Спрей за гърло с прополис, касис и салвия BIO 20 ml
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8626
12.00лв.
Купи

Famille Mary Спрей за гърло с прополис, касис и салвия BIO за устна хигиена

Spray à la Propolis Bio е натурален спрей с кафяв прополис, салвия и касис, който поддържа хигиената на устната кухина, облекчава болката и възпалението в гърлото, и подпомага защитата срещу респираторни инфекции.
 
Кафяв прополис
Засилва локалния имунитет на лигавиците в устната кухина и оказва мощни антибактериални, противогъбични и антивирусни ефекти. Той е отлично природно средство за намаляване на възпалението и болките в гърлото, и ограничаване на риска от преминаване на инфекцията към долните дихателни пътища.

Благодарение на мощното си антибактериално действие, кафявият прополис се грижи и за хигиената на устната кухина като потиска растежа на патогенни бактерии, възпрепятства образуването на плака и развитието на кариес, и поддържа нормалното състояние на венците.

 

Мацерат от касис
Представлява специален концентрат от пъпките на плода, добит посредством инфузия в растителни масла и осигуряващ висока концентрация на антиоксиданти и имуноукрепващи съставки.

Полифенолните компоненти, съдържащи се в касиса, ефективно намаляват възпалението на белите дробове и дихателните пътища. Антоцианините и процианидините са едни от най-мощните противовъзпалителни полифенолни съединения в касиса, които подпомагат функциите на белите дробове и облекчават респираторните симптоми.

Изследвания показват, че антиоксидантните активни съставки на касиса намаляват продукцията на провъзпалителни молекули и облекчават проявите при астма.

 

Течен екстракт от салвия (Salvia officinalis)
Също има добре документирани ползи при възпалено гърло, кашлица и заболявания на зъбите и венците. Салвия е една от най-често използваните билки в продуктите за стоматологична грижа, тъй като има антибактериални свойства, укрепва тъканите, намалява възпалението и лошия дъх.

Антисептичните ефекти на салвия по отношение на устната кухина, се дължат на розмариновата киселина в състава й. Розмариновата киселина е фитосъединение, съдържащо се още в розмарина, ригана, ментата и други растения, при които играе роля на защитен агент срещу вредители и инфекции.

Розмариновата киселина е изолирана за първи път от розмарина през 1958 г. от двама италиански химици, които нарекли съединението на растението, от което са го изолирали - Rosmarinus officinalis.

 

Кафяв прополис – ключовата съставка в Spray à la Propolis Bio
Прополисът, известен още като клей, е един от най-полезните за здравето пчелни продукти. Състои се от около 50% смолисти вещества, които медоносните пчели събират от пъпките на растенията, 30% - пчелен прашец, 10% - етерични масла, 5% - цветен прашец и 5% - други органични вещества. Прополисът служи на пчелите за запечатване на ненужните пукнатини в кошера и защита на пчелното семейство от вируси, гъбички, бактерии и други патогени.

Прополисът е източник на витамини, минерали, аминокиселини и над 300 съединения, като флавоноиди, терпеноиди, фенолни киселини, фенолни естери, захари и др. Химическият му състав варира в зависимост от спецификата на флората в съответния географски регион, в който са събирани растителните смоли. Така например, основните растителни съединения на прополиса с произход Европа или Китай, са флавоноидите и фенолните киселини, докато прополисът от югоизточните части на Бразилия съдържа и големи количества терпеноиди и пренилирани производни на р-кумаровата киселина.

В зависимост от географския регион и ботаническия си източник, прополисът бива: зелен бразилски (Baccharis dracunculifolia ), червен бразилски (Dalbergia ecastophyllum), европейски (Populus nigra L.), брезов или руски (Betula verrucosa Ehrh ), кафяв (Araucaria) и др.

Кафявият прополис, чиито основен ботанически източник са вечнозелените иглолистни дървета Araucaria (сем. Araucariaceae), се откроява с добре изразена антимикробна активност, включително срещу метицилин-резистентния Staphylococcus aureus (MRSA) и Pseudomonas aeruginosa –патогени, развили резистентност срещу широк спектър антибиотични препарати и лесно разпространяващи се в болнична среда и социални заведения.

Кафявият прополис често се влага в продуктите за орално здраве и хигиена. Локалното му приложение с цел профилактика или подпомагаща терапия е показало висока ефективност срещу различни заболявания на зъбите, венците и лигавиците на устната кухина.

Кафявият прополис се използва както за целите на пародонтологията, оралната хирургия, ортодонтията и протезирането, така и като противовъзпалително и обезболяващо средство при болно гърло и кашлица.


 

Състав:

Съставки:  (в 1 доза /1/0.5 ml впръскване)         

Хидроалкохолен течен екстракт от салвия* (съдържащ 3 mg салвия, глицерин), хидроалкохолен екстракт от прополис* (съдържащ 172 mg прополис), * алкохолен етанол, мацерат от пъпки на касис*(съдържащ концентрат от касис 0.5 mg),

*отгледани от биологично земеделие

Съдържа 22% алкохол

 

 

Начин на употреба:

Разклатете добре преди употреба: По 1-2 впръсквания 2-3 пъти дневно.