ПРОДУКТИ
Кошница

FAMILLE MARY / УРИНАРИ КОМФОРТ КОМПЛЕКС С ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И ПРОПОЛИС ДОЗИ Х14

FAMILLE MARY / УРИНАРИ КОМФОРТ КОМПЛЕКС С ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И ПРОПОЛИС ДОЗИ Х14
FAMILLE MARY / УРИНАРИ КОМФОРТ КОМПЛЕКС С ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И ПРОПОЛИС ДОЗИ Х14
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K345
33.45лв.
Купи

FAMILLE MARY / УРИНАРИ КОМФОРТ КОМПЛЕКС С ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И ПРОПОЛИС ДОЗИ Х14

Уринари Комфорт Комплекс с Червена боровинка и прополис е натурален продукт, изключително богат на витамини, минерали и антиоксиданти, който се грижи за нормалното функциониране на уринарния тракт и намалява риска от развиване на инфекции. Има общо укрепващо въздействие върху цялата пикочно-полова система.

Силата на Complexe Urimel cranberry се дължи на червената боровинка, която стопира проникването на бактериите в пикочната система още в зародиш. Най-честите причинители на инфекции са микроорганизмите Ешерихия коли, които веднъж проникнали много бързо се разпространяват. Червената боровинка обаче не позволява на бактериите да се прикрепят към стените на пикочния тракт и по този начин помага за предотвратяването на инфекции и възпаления.

В Complexe Urimel cranberry действието на червената боровинка е подсилено с прополис, който също е сред най-мощните натурални противовъзпалителни, антибактериални и антимикробни средства.

Complexe Urimel cranberry

 • Има общо укрепващо въздействие върху цялата пикочно-полова система
 • Допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт
 • Намалява риска от инфекции на пикочните пътища
 • Насърчава изхвърлянето на бактериите посредством урината
 • Значително намалява риска от усложнения при цистит, уретрит, простатит, пиелонефрит и други заболявания на пикочната система
 • Допринася за облекчаване на характерните симптоми, включително болезнено уриниране, парене, сърбеж и др.

Препоръчва се при първи симптоми на уринарна инфекция

 • Парене и болки при уриниране
 • Прекомерно чести позиви по малка нужда
 • Отделяне на много малко количество урина
 • Урина с осезаемо неприятен мирис и тъмен цвят
 • Усещане за тежест, а понякога и болки в корема
 • Болки в областта на бъбреците

Свойствата на червената боровинка

Червената боровинка е уникален плод. Тя е едновременно пълна с витамини, силен антиоксидант и има мощно противовъзпалително действие. Именно поради богатия си състав е полезна за всички органи и системи в човешкото тяло. Антиоксидантите в червената боровинка насърчават детоксикацията на тялото и намаляват оксидативния стрес, който уврежда клетките и причинява редица болести. Научни изследвания показват, че хората, които консумират боровинки, имат по-ниски нива на С-реактивен протеин, който причинява стареене, хронични заболявания и нарушена когнитивна функция.

- Съдържа витамин С и витамин К1

Витамин C повишава съпротивителните сили на организма, укрепва стените на кръвоносните съдове, защитава клетките от свободните радикали, участва в метаболизма на калция, заздравява костите и зъбите. Ускорява оздравяването на рани и изглажда кожата.

Витамин К1 е нужен за биосинтеза на някои от плазмените фактори на кръвосъсирването. При дефицит на витамин К съществува повишен риск от нарушено кръвосъсирване и кръвоизливи. Свойството на витамина да въздейства за предотвратяване  образуването на кръвни съсиреци намалява и риска от инфаркт и инсулт. Витамин К1 също така помага за поддържане нормалното състояние на костите.

- Богата е на манган и антоцианини

Манганът е важен елемент в състава на червената боровинка, тъй като има отношение към растежа, метаболизма и детоксикацията. А антоцианините представляват цветните пигменти в плодовете и доказано защитават здравето на очите и пикочните пътища. Смята се, че стимулират паметта и че противодействат на някои видове рак. Имат  противовъзпалителен ефект и защитават клетките от свободните радикали.

Съставки в 1 доза (1 стик): Червена боровинка на прах 1.8 g (магнезиев хидроксид, трикалциев фосфат), малтодекстрин, лимонена киселина, екстракт от прополис 0,05 g (акациева гума, силициев диоксид [нано]), ацесулфам калий, аромат на червена боровинка (плод), силициев диоксид [нано].

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: Добавете 1-2 дози в 1 литър вода и консумирайте през целия ден.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.