ПРОДУКТИ
Кошница

Famille Mary Френски пчелен мед от кестени 360g

Famille Mary Френски пчелен мед от кестени 360g
Famille Mary Френски пчелен мед от кестени 360g
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8616
26.70лв.
Купи

Famille Mary Френски пчелен мед от кестени за имунитет

Прочутият писател и пътешественик Хенри Милър описва френската област Дордония като „земя на вълшебството“. Това важи с пълна сила и за храната, която привлича ценители на гурме специалитетите от цял свят. Освен прочутите ястия с патица, трюфели, гъши дроб, червеното вино „Каор“, този тучен и богат на растителност „зелен“ департамент се слави и с превъзходните си медове, сред които безспорно се отличава медът от кестени - традиционна съставка на местния джинджифилов хляб. Тъмночервен на цвят, с елегантни дървесни нотки и танинов вкус, този пчелен продукт е не само истинска наслада за сетивата, но и съкровищница за доброто здраве.

Ако искате да опитате истински кестенов мед, доверете се на Miel de châtaignier du Périgord на френската компания Famille Mary. Той ще се превърне не само в свежо допълнение към сутрешната ви закуска, но и ще зареди тялото ви със сила и енергия за целия ден.

За какво е полезен Miel de châtaignier du Périgord


Медът от ядливи кестени е сред най-силните природни антибиотици. Негова отличителна черта е, че има ниска киселинност и не дразни стомашната лигавица. Усвоява се лесно, а естествените захари в състава му бързо се превръщат в енергия.
Miel de châtaignier du Périgord се препоръчва особено в случаите, когато организмът има нужда от подсилване – след тежко боледуване или силно физическо и психическо натоварване. Той буквално зарежда тялото с нови сили, дава тонус и добро настроение. Поленът в състава му е малък, така че при умерена употреба се препоръчва на хора с алергии.
Тъй като съдържа висок процент фруктоза, този мед по-трудно се захаросва, в случай, че не харесвате кристалната структура.

За какво помага


Miel de châtaignier du Périgord, като всеки мед, оказва силна подкрепа на имунната система и има активно антибактериално действие. В състава му се откриват всички необходими за организма вещества – калий, калций, желязо, натрий, флуор, мед, цинк, фосфор, магнезий, манган, йод, около 30 микроелементи, витамин С, витамини от група В, К, Е, РР, фитонициди, флавоноиди, липиди, алкалоиди и други ароматни вещества, захароза и фруктоза.


Осигурява следните ползи за организма:

Естествено укрепва съпротивителните сили на организма срещу вируси и бактерии.
Има бърз ефект за овладяване на симптомите при грип и настинка.
Действа общоукрепващо на организма.
Стимулира апетита.
Съдейства за намаляване на възпалението.
Подобрява функциите на дихателната система: изчиства дихателните пътища от секрети, облекчава отхрачването, успокоява кашлицата и нормализира дишането. Помага при ангини и бронхити.
Помага при инфекции на пикочно-половата системи (цистит, нефрит, простатит).
Действа като активен антиоксидант. Подпомага работата на черния дроб и жлъчката, улеснява детоксикацията.
Има доказани ползи за стомашно-чревното здраве: подобрява състоянието на стомашната лигавица, оптимизира добрата чревна флора чрез увеличаване производството на полезни бактерии.
Има реласкиращ ефект върху нервната система.
Оказва положителен ефект върху кръвообращението. Чрез антиоксидантното си действие значително подобрява състоянието на кръвоносната система, повишава здравината и еластичността на кръвоносните съдове, положително се повлияват съставът и консистенцията на кръвта. Всичко това помага в борбата със здравословни проблеми като варикоза, тромбоза и други. Когато се подобрява работата на кръвоносната система, се забелязва и по-добро функциониране на сърцето.
Препоръчва се при хипертония - нормализира артериалното налягане.
Осигурява повече енергия и тонус.

 


 

Състав:

Френски пчелен мед от кестени (ядливи) от Дордония 360 g.