ПРОДУКТИ
Кошница

FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ВЕНОЗНАТА СИСТЕМА ПАКЕТЧЕТА X20

FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ВЕНОЗНАТА СИСТЕМА ПАКЕТЧЕТА X20
FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ВЕНОЗНАТА СИСТЕМА ПАКЕТЧЕТА X20
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K367
11.55лв.
Купи

FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ВЕНОЗНАТА СИСТЕМА ПАКЕТЧЕТА X20

Ако лесно се уморявате, чувствате тежест в краката, болка, мравучкане, зачервяване, крампи през нощта, глезените ви се подуват в края на деня, вероятно страдате от застой на венозна кръв в долните крайници. Симптомите са различни, единични или комбинирани, но често водят до варикоза, или разширени вени – състояние, от което страдат милиони хора по света и e причина за траен дискомфорт. Причините за това обикновено се свързват със заседнал начин на живот, продължително стоене в изправено положение, наднормено тегло, тютюнопушене, травма на крака, слабост на съединителната тъкан, бременност или наследствени фактори, но всички те водят до повишаване на циркулиращата кръв в крайниците и венозно-съдови нарушения.

Френската компания Famille Mary® предлага отлично решение, което ще ви помогне да си възвърнете лекотата на движение и ще подобри оросяването в крайниците ви. Infusion bio jambes legeres е чай в подкрепа на венозната система и съдържа червена лоза, листа от касис, боровинка, маточина и прах от листа на планински ясен. Всички съставки в него са продукт на екологично био земеделие и таргетирано действат венотонично (повишават венозния тонус) и вазопротекторно (повишават здравината и еластичността на капилярите).

Infusion bio jambes legeres се препоръчва като профилактика за подобряване на кръвообращението при симптоматично лечение на венозно-съдови нарушения и съпътстващите ги симптоми – болка, изморени и отекли крака. Резултатът е подобрена микроциркулация, повишена еластичност на стените на кръвоносните съдове, активизиране на движението на застоялата кръв и подобрен обмен на химични вещества между кръвта и тъканите.

За какво помага

 • Помага за намаляване на ефекта „тежки крака“.
 • Има профилактично действие при заболявания на вените (разширени вени, флебити, тромбофлебити), отстранява спазми, отоци, умора и тежест в краката, мравучкане, помага в борбата с капилярните "мрежички" .
 • Помага за по-добро движение на кръвта и повишава венозния и капилярния тонус.
 • Благотворно влияе на капилярите, вените, лимфата и благоприятства противовъзпалителните процеси в организма.
 • Заздравява кръвоносните съдове и възпрепятства появата на спазми, следствие на стесняване, запушване или разкъсване на стените им.
 • Подобрява обмяната на течности, химични вещества и клетки между кръвта и тъканите.
 • Намалява усещането за умора поради дефицит на кислород и хранителни вещества до мускулите.
 • Помага за по-бързо зарастване на рани.
 • Подобрява състоянието на кожата.

Действие на основните съставки

 • Червена лоза (Vitirs vinifera) - подобрява здравината и еластичността на съдовете

Червената лоза е растение с подчертано венотонично действие и е известна със способността си да лекува синдром на „тежки крака“ и други нарушения на кръвообращението или вените, като разширени вени и хемороиди. Тя  съдържа полифеноли (по-специално ресвератрол) и флавоноиди (олиго-проантоцианидини и кверцетин) -  елементите, които й придават антиоксидантни и съдосвиващи свойства.

Олигомерните проантоцианидин комплекси помагат на тялото да произвежда глутатион, който е главен антиоксидант, защитаващ ДНК и укрепващ имунната система. Също така те увеличават вътреклетъчните нива на витамин С, укрепват капилярите и подобряват циркулацията на кръв и кислород в цялото тяло.

Червената лоза подсилва еластичността на стените на кръвоносните съдове, предотвратява образуването на тромби и задържането на кръв, стимулира циркулацията на кръвта, намалява спазъма на артериите, повишава тонуса на вените и капилярите и подобрява течливостта на кръвта.

Предотвратява окисляването на LDL- холестерола („лошия“ холестерол) и опасните отлагания върху стените на кръвоносните съдове. Влиянието върху циркулацията на кръвта се изразява и в намаляване на подуванията на краката, които са предизвикани от продължително седене или трудно кръвоснабдяване.

 • Листа от касис (Ribers nigrum) – за укрепване на кръвоносните съдове

Листата от касис имат славата на средство за укрепване на кръвоносните съдове, освен многобройните им други ползи за тялото, свързани с храносмилането, респираторната система, премахване на токсините, диурезата, грижата за кожата. Те се отличават с голямо съдържание на антиоксиданта витамин С, който пречи на действието на свободните радикали, основна причина за уреждането на клетките на кръвоносната система и стареенето. Друга активна съставка в касиса е рутин, или витамин Р, който подобрява усвояването на витамин С и пречи на окисляването му. Рутинът съдържа важни биофлавоноиди, които подпомагат дейността на кръвоносната система и намаляват крехкостта на капилярите. Поради тази особеност листата на касис се препоръчват на хора, които имат склонност лесно да образуват синини и при разширени вени. Антоцианините в състава на листата пък пречат на възпалението, противодействат срещу образуването на съсиреци и намаляват болката при ходене.

 • Боровинка (Vaccinium myrtillus) – за прочистване на кръвоносните съдове

Боровинките са малки дребни плодчета с огромен ефект за човешкото здраве. Изследванията показват, че приемът на тези горски плодове значително намалява рисковите фактори за атеросклероза, повишен LDL („лош“) холестерол, кръвно налягане и нива на кръвната захар. Плодовете могат да помогнат за предотвратяване на запушване на артериите, като намаляват възпалението и натрупването на холестерол, подобряват функцията на артериите и предпазват от клетъчни увреждания.

Доказано е действието на боровинките на силни антиоксиданти. Те могат да предпазят черния дроб от увреждане, като се борят с окислителното уреждане, което причинява запушване или блокиране на артериите. Намаляват „лошия“ холестерол, който е свързан с повишаване на нивата на мазнините в кръвта (триглицеридите) и това може да доведе до стеснени кръвоносни съдове. Отдавна е известно, че полифенолите в листата и плодовете на боровинката помагат в процеса на ангиогенеза (производство на кръвоносни съдове). В ново проучване изследователи от университета на Мейн, САЩ, са установили, че Vaccinium myrtillus съдържат два вида полифеноли - антоцианини и фенолни киселини, които могат да повлияят на образуването на кръвоносни съдове и да подпомогнат генната експресия и синтеза на протеини с важна роля за лечението на рани. Полифенолите помагат както при хора с лошо кръвообращение, така и предотвратяват  възпаленията, свързани с хронични заболявания.

 • Маточина (Melissa officinalis) – укрепва венозните стени и има спазмолитично действие

Маточината е билка, която се използва на практика за лечение на почти всичко, а най-популярното й приложение е за приготвянето на запарка или чай. Тя има спазмолитично, кръвоспиращо, ангиотично действие, притежава славата на антиокоагулант с непряко действие, премахва деформации по стените на кръвоносните съдове, купероза (зачервяване и разширяване на кръвоносните съдове в областта на лицето) и разширени вени.

До голяма степен лечебният ефект на това растение се дължи на богатото му съдържание на ефирни масла, които представляват около 0.33 % от състава на клетъчните структури. Именно маслата осигуряват отпускащия, успокояващ ефект – те съдържат компонентите цитрал, цитронелал, гераниол, както и витамин С, дъбилни компоненти, органични киселини и смоли.

Маточината се използва за укрепване на венозните стени, неутрализира възпалението и болката. Действа терапевтично – подпомага бързата адаптация на кръвоносните съдове към климатични промени, оптимизира кръвообращението, включително при проблеми като флебит и варикозни вени.

 • Прах от листа на планински ясен (Fraxinus excelsion) – действие на диуретик за намаляване на подуването

Листата на планинския ясен често влизат в състава на различни продукти срещу разширени вени – чайове, хранителни добавки, спрейове. Той се препоръчва при заседнал начин на живот, напреднала възраст, злоупотреба с алкохол, повишено кръвно налягане за активизиране на движението на застоялата кръв и подобрен обмен на химични вещества между кръвта и тъканите.

Листата на ясена съдържат много ценни флавоноиди, които съдействат за облекчаване на болката в краката и укрепване на кръвоносните съдове. Флавоноидите са особено необходими в съдовите стени на вените. Листната маса е също така и отличен диуретик, който спомага за изхвърляне на излишните течности от тялото и по този начин съдейства за намаляване на отоците, подуването и тежестта в крайниците.

Съставки: Червена лоза*/Vitirs vinifera/ 28%, листа от касис* /Ribers nigrum/ 28%, боровинка* /Vaccinium myrtillus/ 5%, маточина* /Melissa officinalis/ 4%, прах от листа на планински ясен* /Fraxinus excelsion/ 10%, натурален аромат на червени горски плодове* 5%.

*oт контролирано био земеделие.

20 филтърни пакетчета

Нето тегло:  30 g

Дозировка и приложение

Начин на употреба: Запарете 1 филтърно пакетче в кипната вода за 10 минути. Може да приемате до 2 пакетчета дневно.

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.