ПРОДУКТИ
Кошница

FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ ПАКЕТЧЕТА X20

FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ ПАКЕТЧЕТА X20
FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ ПАКЕТЧЕТА X20
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K366
11.55лв.
Купи

FAMILLE MARY / ЧАЙ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ ПАКЕТЧЕТА X20

Ако се чувствате непрекъснато уморени, страдате от понижен тонус и безсъние, имунитетът ви е отслабен и често боледувате, храносмилането ви е нарушено, оплаквате се от гадене, кожни и хормонални проблеми - тялото ви дава ясен знак, че има нужда от незабавен детокс. В резултат на натрупани излишни течности и токсини, черният дроб и бъбреците не могат качествено да пречистват организма и функциите им се затормозяват. Те са прекалено натоварени и трудно се справят със задачата да неутрализират ефекта от вредните вещества, като ги преобразуват в молекули, подходящи за изхвърляне от тялото – чрез потта, урината и изпражненията. В такъв случай на помощ идват доказани природни съставки като планински ясен, бреза, мента, коприва, цикория, екстракт от лимон и грейпфрут, етерично масло от бергамот, които намаляват вредните последици от  небалансираното хранене, злоупотребата с алкохол и цигари, прием на силни медикаменти, замърсената околна среда и повишения стрес.

Доверете се на Infusion bio detox – чай за активен детокс. Изцяло растителен и натурален био продукт на френската компания Famille Mary®, който бързо ще ви осигури отлична форма и чисто тяло, лишено от токсини. Той не само ще ви помогне да изчистите тялото си, но и ще съдейства за борбата с излишните килограми – след приема му тялото е изчистено, органите и системите му работят оптимално и метаболизмът се нормализира. В тази връзка е важно да знаем, че пълноценната работа на черния дроб е особено важна, тъй като той отговаря не само за прочистването на организма от вредни вещества, но и за преработката, съхраняването и контрола на различни протеини и жизненоважни хранителни вещества. Когато заради прекомерно натоварване черният дроб не е способен да преработи свръх количеството токсини, те се връщат обратно в кръвта и организмът ги складира в мастната тъкан, чиято роля е да служи като защитен буфер. Освен в мастната тъкан, токсините могат да се натрупват в ставите, лимфната течност, под формата на артериална плака, в простатата, панкреаса, дори в мозъка (невротоксини). В същото време може да се стигне и до чернодробна стеатоза – самите хепатоцити започват да складират мазнини, дробът нараства, функциите му се нарушават и това рефлектира върху всички органи и системи в тялото, теглото се покачва.

За какво помага

 • За изчистването на черния дроб от натрупани токсини.
 • За оптимизиране работата на бъбреците.
 • За намаляване нивата на „лошия“ холестерол.
 • За подобряване на кръвообращението.
 • За намаляване на кръвното налягане - насърчава изхвърлянето на излишните течности от организма, а това действа облекчаващо и нормализира кръвообращението и кръвното налягане.
 • За регулиране на теглото.
 • За насърчаване на жлъчния поток и против застой в жлъчката.
 • За подобряване на храносмилането.
 • За стимулиране на перисталтиката на червата.
 • За подобрено усвояване на хранителни вещества и осигуряване на нормален метаболизъм.
 • За регулиране на продукцията на инсулин, за регулиране мастния и въглехидратния обмен. 
 • При високо кръвно налягане - насърчава изхвърлянето на излишните течности от организма, а това действа облекчаващо и нормализира кръвообращението и кръвното налягане.
 • За осигуряване на нормални чревна флора.
 • За тонизиране на тялото и осигуряване на повече енергия.

Действие на основните съставки

 • Планински ясен – силен антиоксидант с ефект на хепатопротектор

Планински ясен (Fraxinus excelsior) е дърво, чиито части (кора, листа, съцветия) имат силно терапевтично действие. Считано е за „свещено“ от викингите, познато е като лечебно още от времето на Хипократ. Механизмът на действие на растението е свързан главно с повишаване на регулацията на различни антиоксидантни ензими.

Екстрактите от планински ясен имат силно антиоксидантно действие и оказват хепатопротективни действия – предпазват клетките на черния дроб и съдействат за регенерацията им. Изследвания сочат, че намаляват нивото на оксидативен стрес (намаляват нивото на H2O2) и значително повишават регенеративния капацитет на чернодробните антиоксидантни ензими (CAT, POD, SOD, GST и GSR). Ново съединение фраксетин, изолирано в планинския ясен, показва двойни антиоксидантни функции срещу метални и свободни радикали, индуцирани от окисление на липопротеини с ниска плътност (LDL). При ниска концентрация (1–5 μM) има директни защитни ефекти, а при по-висока концентрация фраксетинът активира фактора (на ядрото) Nrf-2/ARE, което се свързва с повишената активност на глутатион S-трансфераза-алфа и HO-1. Медиираната от фраксетин индукция на HO-1 има потенциал да засили детоксикацията на свободните радикали. Ескулетин (кумарин), изолиран от Fraxinus excelsior, също подобрява индуцираната от CCl4 чернодробна токсичност. Рутинът, изолиран от кората и листата, също има забележителна активност за инхибиране на свободни радикали.

 • Бреза (Betula pendula) – активен диуретик

Бялата бреза съдържа важни макро и микро елементи. В състава й влизат ароматични съединения - етерично масло, дъбилни вещества, сапонини (гликозиди), танини (естествени растителни молекули) и минерални соли. Бялата бреза има силно антиоксидантно действие благодарение на забележителното количество витамин С в състава си. Тя е силен диуретик и има естествените свойства да прочиства кръвта от натрупани отрови. Влиза в състава на много хранителни добавки за отслабване, тъй като изхвърлянето на ненужната вода от организма води до загуба на излишно тегло.

Сокът от бреза съдържа флавоноиди, известни със своите свойства да дренират и освобождават тялото от натрупаните токсини. Той подобрява обмяната на веществата и оказва подкрепа при изхвърлянето на пикочната киселина от организма.

 • Мента (Mentha piperita) – подобрява храносмилането

Ментата е популярна с успокояващото си действие и от дълбока древност се използва за подобряване на храносмилането. Смята се, че увеличава секрецията на жлъчка и поощрява жлъчния поток, което спомага за ускоряване и улесняване на смилането на храната. Друга полза от билката е, че поддържа здравословни нива на холестерол.

 • Коприва (Urtica dioica)- пречиства кръвта

Копривата се използва като традиционен пролетен тоник за укрепване и поддържане на цялото тяло и има славата на средство за пречистване на кръвта. Високата хранителна стойност на листата на растението ги прави идеални за общ детокс и имуностимулация, а антиоксидантните й свойства могат да предпазят черния дроб от увреждането на опасни токсини. Екстрактът от коприва подпомага елиминирането на течности и метаболитни токсини чрез диурезата, като допринася за поддържане на нормално телесно тегло и добър общ статус.

 • Цикория (Cichorium intybus) – изчиства от тежки метали и ускорява метаболизма

Цикорията за мнозина е позната като заместител на кафето и от корена й се приготвя напитка, която има славата на средство за отслабване. Причина за това е, че цикорията е шампион по съдържание на инулин -  20 %.

Инулинът е естествен полизахарид, резервен въглехидрат, който се открива в компонентите на много растения. Той е натурален пребиотик, който не се усвоява от човешките храносмилателни ензими и лесно навлиза в чревната микрофлора. Там той подобрява перисталтиката, подхранва растежа на „добри бактерии“, подобрява усвояването на някои важни елементи и микроелементи главно калций, магнезий, желязо, фосфор, мед и цинк. Като оптимизира чревната подвижност, помага за бързо и ефективно изчистване на тялото не само от хранителните остатъци, но и от тежките метали, радионуклеиди, различните токсични вещества. Намалява „лошия“ холестерол.

Въпреки, че е въглехидрат, инулинът в цикорията е с ниска калоричност. Той също рязко намалява апетита и създава усещане за ситост. Ускорява метаболизма и така пряко допринася за намаляване на теглото. Цикорията съдържа още пектин, който подобрява работата на храносмилателната система и топи мазнините, както и интибин - увеличава скоростта на метаболизма и премахването на вредните вещества.

 • Екстракт от лимон – разтваря токсините и ги отстранява

Лимоните се състоят от около 10 % въглехидрати, предимно под формата на разтворими фибри и прости захари. Сред основните фибри в тях е пектинът, който подобрява здравето на червата, забавя храносмилането на захари и въглехидрати. Ползите от лимона за черния дроб на човека се дължат на съдържанието на киселина, която е способна да разтваря токсичните вещества и да ги отстранява от тялото. Освен това лимоновият сок може да ускори метаболитните процеси и да предотврати развитието на патогенни микроорганизми.

 • Грейпфрут – за понижаване нивата на липидите

Терпените и флавоноидите, като нарингенин, открити в грейпфрута, му придават изключителна лечебна стойност. Екстрактите му се използват за борба с инфекции, понижаване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта и за загуба на тегло. Проучване, публикувано в European Journal of Nutrition от 2011 г. показва, че нарингенинът, извлечен от грейпфрут, може да активира химикалите, отговорни за окисляването на мастни киселини, което може да е отговорно за способността за понижаване на липидите и предотвратяване на мастно чернодробно заболяване. Друго проучване в изданието на Journal of Medicinal Food от март 2006 г. показва, че сокът от грейпфрут може значително да намали телесните мазнини и да смекчи метаболитния синдром, като и двете често допринасят за мастното чернодробно заболяване.

 • Масло от бергамот – изчиства мастните натрупвания в черния дроб

Бергамотът е цитрусов плод, който расте изключително в крайбрежния регион на Южна Италия. Отличаващ се с прекрасен аромат, цитрусовият бергамот понижава нивата на кръвната захар, насърчава „добрия“ холестерол и намалява мастните натрупвания в черния дроб.

Етеричното масло от бергамот е богато на полифеноли със силно антиоксидантно действие. То подобрява здравето на артериите, като намалява концентрацията на LDL холестерола в тялото. Освен това етеричното масло от бергамот съдържа полифеноли като брутеридин и мелитидин, които са активни антиоксиданти, които предпазват телесните тъкани и съдовия ендотел от увреждане на свободните радикали.

Съставки: Планински ясен* /Fraxinus excelsior/ 27%, бреза* /Betula pendula/ 21%, мента* /Mentha piperita/ 20%, коприва* /Urtica dioica/ 14%, цикория* /Cichorium intybus/ 8%, екстракт от лимон* 5%, екстракт от грейпфрут* 3%, етерично масло от бергамот* 2%.

*oт контролирано био земеделие.

20 филтърни пакетчета

Нето тегло:  30 g

Дозировка и приложение

Начин на употреба: Запарете 1 филтърно пакетче в кипната вода за 10 минути. Може да приемате до 3 пакетчета дневно.

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.