ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA Бял трън билков продукт 300мг капс. x 100

FLORA FARMA Бял трън билков продукт 300мг капс. x 100
FLORA FARMA Бял трън билков продукт 300мг капс. x 100
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K124
16.75лв.
Купи

FLORA FARMA Бял трън билков продукт 300мг капс. x 100 

Състав: Бял трън /Silybum marianum/

Препоръчителна употреба: Като хранителна добавка, приемайте три пъти дневно по една капсула, с чаша вода.

Действие: Подпомага за детоксикация на организма и черния дроб и изхвърлянето на токсини. Намалява последиците от алкохола. Подпомага лактацията.

  • Препоръчителна употреба при – киселини, жълтеница, цироза, затлъстяване на черния дроб ,интоксикация / отравяне/, диабет, разширени вени, хемороиди, запек.

  • Антиоксидант – предпазва клетките от стареене . Съдържа Силимарин

Бял трън

Една от най-ефективните билки, известна предимно със свойството си да подпомага функциите на черния дроб и да извлича токсините от тялото, е Белият трън – билка от сем. Сложноцветни. Расте по ливади и пасища; на височина до 60 – 80 см.

Но от белия трън има още много ползи. Растението, известно още и като „Силибум марианум”, е използвано още преди 2000 г. и е много популярно в китайската традиционна медицина.

Лековитото растение Бял трън произхожда от Средиземноморието и има данни за използването му още в Древен Рим като „билка за черен дроб”. Разпространява се чак до Индия и Китай, като в тези страни било препоръчвано при депресия, за стимулиране на кърмата и при отравяне с мухоморка.

Името си билката дължи на млечнобялата течност, изтичаща от листата при смачкването им. Затова и често е наричано „млечен бодил”.

Познатият сред ботаниците Silybum Marianum се среща в страната по слънчеви места до 1000 м надморска височина. Цъфтежът му е  от април до септември, но основно през май и юни.

Белият трън има лилави цветове, а твърдите му семена приличат на плодове. На тях растението дължи лечебните си свойства, защото са богати на флавоноиди, полезни за черния дроб. От младите му листа и издънки може да се приготви салата. В миналото растението е било част от всекидневното меню на хората.

Биоактивните субстанции в Белия трън са десетки, но основният активен компонент е Силимаринът, който съдържа 7 уникални флавонолигнани в помощ на черния дроб.

Билката често се препоръчва като придружаваща терапия за страдащи от чернодробни увреждания хора. Много проучвания доказват благоприятното му действие при цироза, хепатит, омазнен черен дроб и дори рак /намалява токсичността на химиотерапевтиците/  Той изтегля токсините и предпазва от увреждания черния дроб, или помага при лечението му.

Приемът на Бял трън е полезен и за лечение на много други състояния и проблеми.

Намалява високия холестерол

Множество проучвания показват, че благодарение на Силимарина може да се понижат лошият холестерол и триглециридите. Това той постига, като намалява възпалението и почиства кръвта.

Предотвратяване или контрол на диабета

Силимаринът в белия трън контролира симптомите на диабет, подпомагайки гликемичния контрол. При хора с резистентност към инсулин може да се намалят нивата на кръвната захар.

Засилва имунитета

Засилването на имунната система се постига поради свойството на билката да намали оксидативния стрес. Наличието на голямо количество свободни радикали води до неефективен имунитет в борбата с бактерии и инфекции.

Други положителни ефекти на Белия трън: подпомагане на лактацията, против разширени вени, киселини, запек и др.

Поради антиоксидантните си свойства може да окаже благоприятно влияние върху кожни проблеми като акне и да забави стареенето на кожата.

Препоръчителната дневна доза от Бял трън е посочена на гърба на етикета, но в зависимост от предназначението, може да варира. В сравнение с други билкови продукти, при които са възможни нежелани реакции, такива при Белия трън не са установени, освен лек слабителен ефект понякога.

Съдържание на една капсула: 300мг Бял трън

Съдържание на дневна доза: 900мг Бял трън

Други съставки: желатин, магнезиев стеарат.

Хранителна стойност: 14 ккал/ 100г

Внимание: Не приемайте този продукт ако сте бременна или приемате лекарства по рецепта.

Да не се надвишава препоръчителната ДНЕВНА доза.

Да не се използва при деца под 18г.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.