ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 100МЛ

FLORA FARMA ТИНКТУРА АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 100МЛ
НАЙ-ПРОДАВАН
FLORA FARMA ТИНКТУРА АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 100МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K66
17.89лв.
Купи

ТИНКТУРА АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 100МЛ

Защо да изберете „Антипаразитна програма“?

Паразитите са микроорганизми и макроорганизми, които живеят за сметка на други живи същества / наречени “гостоприемник” / като паразитират в тях или върху тях и използват техните хранителни вещества, като същевременно отделят токсини от своята жизнена дейност. Това предизвиква у човека  най-различни състояния като:  главоболие, умора, кожни обриви, зачервявания и сърбежи, отслабване, раздразнителност, коремни болки, диария и др.симптоми.

Според Източната медицина всички хора имат паразити. Те се поглъщат заедно с неизмити ръце, зеленчуци или плодове. Затова правилната хигиена и измиване на продуктите, които ще се консумират сурови е важна. Кулинарната обработка и високата температура унищожават паразитите.

Пример: Типичен пример е “Трихинелозата”, която се развива в дивото и домашното прасе, както и в други диви животни. Когато месото се консумира сурово или не добре кулинарно обработено , при недостатъчно висока температура то остава сурово или полусурово/ алангле, луканки/ тогава възниква опасност от зарязяване при човека.

За да се избегне тази опасност се препоръчва месото да е изследвано във ветеринарна лаборатория или да е много добре сготвено.

Ето защо е препоръчително два пъти годишно да се прави антипаразитно прочистване.

За щастие, природата ни дава всички средства, с които да се борим с вредните бактерии, паразити, вируси, гъбички и натрупаните от тях токсини.

Комбинацията от екстракти на Карамфил, Сладък пелин и Зелен орех,  Нийм и корен от Репей в тинктурата „Антипаразитна програма“ на Флора Фарма, способства справянето с паразитите и за набавянето на полезни фитонутриенти.

 

Карамфил – ползи и свойства

Карамфилът (Syzygium aromaticum) е тропическо дърво от семейство Миртови, изключително богато на полезни вещества, и ароматини съединения: Желязо, Манган, Калий, Натрий, Магнезий, Калций, Цинк, Селен, Витамини от група “В”, и “С” както и вит Е. Съдържа още – дъбилни вещества и етерично масло. както и голямо количество влакнини, които успешно се борят със запека.

Това му отрежда важна  роля в народната медицина и кулинарията. За приготвянето на лечебна тинктура се използват изсушените цветни пъпки.

Витамини: С, В1, В2, В3, В4, В6, В9, Е, К и провитамин А;

Минерали: натрий, фосфор, магнезий, желязо, калий, калций, селен, цинк, мед, манган;

Съдържание на омега-3 и омега-6 полиненаситени мастни киселини и танини.

Благодарение на това богато съдържание на полезни вещества, карамфилът се използва като противогъбично, бактерицидно, противопаразитно, болкоуспокояващо, спазмолитично и ранозаздравяващо средство.

Една от основните му употреби е в борбата с патогенни микроорганизми и паразити, като е установено, че  убива яйцата на паразитите. Карамфилът има силно антибактериално и антимикробно действие, като убива и Ешерихия коли. Използва се и за жабурене при проблеми с венците; подобрява здравето на устната кухина.

Карамфилът е полезен при храносмилателни проблеми като гастрит с ниска киселинност и намален апетит, защото спомага за производството на храносмилателни сокове. Растението се използва също и при лечение на колит. Предотвратява ерозията на стомашната лигавица / язва/.

Полезните вещества в карамфила  подпомагат здравето на черния дроб, като помагат за детоксикацията на организма.

Регулира нивата на кръвната захар.

Повишава костната плътност, поради високото съдържание на  Магнезий и Манган.

Антиоксидантното му действие се дължи на Евгенола, който намалява риска от увреждане на  клетките  поради способността му да намалява оксидативния стрес. Установено е, че Евгенолът спира растежа на туморните клетки и води до тяхната клетъчна смърт.

Карамфилът има следните свойства: Противовъзпалително, Антиоксидантно, Болкоуспокояващо, Консервиращо действие, Антимикробно действие.  Освен в уникалната  антипаразитна комбинация се използва и при: ревматизъм, артрит, лошо храносмилане, гъбични инфекции.