- Наличност: ДА
- Код на продукта: K66
ТИНКТУРА АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 100МЛ
Защо да изберете „Антипаразитна програма“?
Паразитите са микроорганизми и макроорганизми, които живеят за сметка на други живи същества / наречени “гостоприемник” / като паразитират в тях или върху тях и използват техните хранителни вещества, като същевременно отделят токсини от своята жизнена дейност. Това предизвиква у човека най-различни състояния като: главоболие, умора, кожни обриви, зачервявания и сърбежи, отслабване, раздразнителност, коремни болки, диария и др.симптоми.
Според Източната медицина всички хора имат паразити. Те се поглъщат заедно с неизмити ръце, зеленчуци или плодове. Затова правилната хигиена и измиване на продуктите, които ще се консумират сурови е важна. Кулинарната обработка и високата температура унищожават паразитите.
Пример: Типичен пример е “Трихинелозата”, която се развива в дивото и домашното прасе, както и в други диви животни. Когато месото се консумира сурово или не добре кулинарно обработено , при недостатъчно висока температура то остава сурово или полусурово/ алангле, луканки/ тогава възниква опасност от зарязяване при човека.
За да се избегне тази опасност се препоръчва месото да е изследвано във ветеринарна лаборатория или да е много добре сготвено.
Ето защо е препоръчително два пъти годишно да се прави антипаразитно прочистване.
За щастие, природата ни дава всички средства, с които да се борим с вредните бактерии, паразити, вируси, гъбички и натрупаните от тях токсини.
Комбинацията от екстракти на Карамфил, Сладък пелин и Зелен орех, Нийм и корен от Репей в тинктурата „Антипаразитна програма“ на Флора Фарма, способства справянето с паразитите и за набавянето на полезни фитонутриенти.
Карамфил – ползи и свойства
Карамфилът (Syzygium aromaticum) е тропическо дърво от семейство Миртови, изключително богато на полезни вещества, и ароматини съединения: Желязо, Манган, Калий, Натрий, Магнезий, Калций, Цинк, Селен, Витамини от група “В”, и “С” както и вит Е. Съдържа още – дъбилни вещества и етерично масло. както и голямо количество влакнини, които успешно се борят със запека.
Това му отрежда важна роля в народната медицина и кулинарията. За приготвянето на лечебна тинктура се използват изсушените цветни пъпки.
Витамини: С, В1, В2, В3, В4, В6, В9, Е, К и провитамин А;
Минерали: натрий, фосфор, магнезий, желязо, калий, калций, селен, цинк, мед, манган;
Съдържание на омега-3 и омега-6 полиненаситени мастни киселини и танини.
Благодарение на това богато съдържание на полезни вещества, карамфилът се използва като противогъбично, бактерицидно, противопаразитно, болкоуспокояващо, спазмолитично и ранозаздравяващо средство.
Една от основните му употреби е в борбата с патогенни микроорганизми и паразити, като е установено, че убива яйцата на паразитите. Карамфилът има силно антибактериално и антимикробно действие, като убива и Ешерихия коли. Използва се и за жабурене при проблеми с венците; подобрява здравето на устната кухина.
Карамфилът е полезен при храносмилателни проблеми като гастрит с ниска киселинност и намален апетит, защото спомага за производството на храносмилателни сокове. Растението се използва също и при лечение на колит. Предотвратява ерозията на стомашната лигавица / язва/.
Полезните вещества в карамфила подпомагат здравето на черния дроб, като помагат за детоксикацията на организма.
Регулира нивата на кръвната захар.
Повишава костната плътност, поради високото съдържание на Магнезий и Манган.
Антиоксидантното му действие се дължи на Евгенола, който намалява риска от увреждане на клетките поради способността му да намалява оксидативния стрес. Установено е, че Евгенолът спира растежа на туморните клетки и води до тяхната клетъчна смърт.
Карамфилът има следните свойства: Противовъзпалително, Антиоксидантно, Болкоуспокояващо, Консервиращо действие, Антимикробно действие. Освен в уникалната антипаразитна комбинация се използва и при: ревматизъм, артрит, лошо храносмилане, гъбични инфекции.