ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА БЯЛ ТРЪН 50

FLORA FARMA ТИНКТУРА БЯЛ ТРЪН 50
FLORA FARMA ТИНКТУРА БЯЛ ТРЪН 50
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K61
10.89лв.
Купи

ТИНКТУРА БЯЛ ТРЪН 50

 • Действа благоприятно върху работата на черния дроб, жлъчката и ендокрнинната система. Подпомага храносмилането и неутрализирането на токсините включително от алкохола. Подпомага лактацията.
 • Препоръчителна употреба при – киселини, жълтеница, цироза, затлъстяване на черния дроб ,интоксикация / отравяне/, диабет, разширени вени, хемороиди, запек.
 • Антиоксидант – предпазва клетките от стареене . Съдържа Силимарин
 • Една от най-ефективните билки, известна предимно със свойството си да помага за функционирането на черния дроб и да извлича токсините от тялото, е белият трън – билка от сем. Сложноцветни.

  Но от белия трън има още много ползи. Растението, известно още и като „силибум”, е използвано още преди 2000 г. и е много популярно в китайската традиционна медицина.

  Какво е характерно за белия трън?

  Лековитото растение бял трън произхожда от Средиземноморието и има данни за използването му още в Древен Рим като „билка за черен дроб”. Разпространява се чак до Индия и Китай, като в тези страни било препоръчвано при депресия, за стимулиране на кърмата и при отравяне с мухоморка.

  Името си билката дължи на млечнобялата течност, изтичаща от листата при смачкването им. Затова и често е наричано „млечен бодил”.

  Познатият сред ботаниците Silybum Marianum се среща в страната по слънчеви места до 1000 м надморска височина. Цъфтежът му е  от април до септември, но основно през май и юни.

  Белият трън има големи лилави цветове, а твърдите му семена приличат на плодове. На тях растението дължи лечебните си свойства, защото са богати на флавоноиди, полезни за черния дроб. От младите му листа и издънки може да се приготви салата. В миналото растението е било част от всекидневното меню на хората.

  Биоактивните субстанции в белия трън са десетки, но основният активен компонент е силимаринът, който съдържа 7 уникални флавонолигнани в помощ на черния дроб.

  Обикновено тинктурата от бял трън представлява алкохолен извлек от семената му, които съдържат 65-80% силимарин.

  За какво може да помогне тинктурата от бял трън?

  Билката често се препоръчва като придружаваща терапия за страдащи от чернодробни увреждания хора. Много проучвания доказват благоприятното му повлияване при цироза, хепатит, омазнен черен дроб и дори рак. Той изтегля токсините и предпазва от увреждания черния дроб, или помага при лечението му.

  Приемът на бял трън е полезен и за лечение на много други състояния и проблеми.

  Намалява високия холестерол

  Множество проучвания показват, че благодарение на силимарина може да се понижат лошият холестерол и триглециридите. Това той постига, като намалява възпалението и почиства кръвта.

  Предотвратяване или контрол на диабета

  Силимаринът в белия трън контролира симптомите на диабет, подпомагайки гликемичния контрол. При хора с резистентност към инсулин може да се намалят нивата на кръвната захар.

  Засилва имунитета

  Засилването на имунната система се постига поради свойството на билката да намали оксидативния стрес. Наличието на голямо количество свободни радикали води до неефективен имунитет в борбата с бактерии и инфекции.

  Други положителни ефекти на белия трън са за подпомагане на лактацията, против разширени вени, киселини, запек и др. Поради антиоксидантните си свойства може да окаже благоприятно влияние върху кожни проблеми като акне и да забави стареенето на кожата.

  Препоръчителната дневна доза от приема на тинктура от бял трън е посочена от производителя, но в зависимост от предназначението, може да варира. В сравнение с други билкови продукти, при които са възможни нежелани реакции, такива при белия трън не са установени, освен лек слабителен ефект понякога. Въпреки това е добре преди прием на добавка със силимарин да се консултирате с лекар.

  Silybum marianum

  Тинктура, 50 мл

  Състав: Етилов алкохол 40% .1 мл. Съдържа 1 мл тинктура 1:5 еквивалент на 250 мг Бял трън.

  Препоръчителна употреба: Като билков продукт. Приема се по 3 пъти дневно по 30 капки, разтворени в 100 мл вода, 15 минути преди хранене /30к.=1,2 мл/

  Съдържание на една доза : 300 мг от Бял трън

  Съдържание на дневна доза : 900 мг от Бял трън

  Билков продукт. Да не се превишава препоръчаната дневна доза / при деца под 18г./ Да не се използа като заместител на разнообразното хранене. Да се ​​запази на място недостъпно за деца.