ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА ЗА ЗДРАВА ПРОСТАТА 100МЛ

FLORA FARMA ТИНКТУРА ЗА ЗДРАВА ПРОСТАТА 100МЛ
FLORA FARMA ТИНКТУРА ЗА ЗДРАВА ПРОСТАТА 100МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K83
9.89лв.
Купи

ТИНКТУРА ЗА ЗДРАВА ПРОСТАТА 100МЛ

Билките в комбинация са благоприятни за мъжката ендокринна и полова система и при възпаления на пикочните пътища – простатит, цистит и др. Спомага за укрепването на капилярите. Подпомага уринирането.

Състав: 1 мл съдържа 1 мл тинктура 1:5, еквивалент на 250мг от билките: Кора от Върба, Корен от Гръмотрън, Троскот, Хвощ, Шипка, Синя хвойна, Мечо грозде, Златна пръчица, Стрък пача трева, Стрък седефче.

Съдържа 40% етилов алкохол.

Препоръчителна употреба: Като билков продукт. Приемайте един път по 25к, разтворени в 100 мл вода. /25к = 1мл/.

Съдържание на еднократна доза: 250 мг. Общо, от билките изброени в състава.

Съдържание на дневна доза: Максимална дневна доза 750 мг. общо от билките изброени в състава

Билков продукт. Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за деца. Да не се използва от бременни, кърмачки и деца до 12г.

Здрава простата

Простатата е част от репродуктивната система на мъжа и представлява жлеза, голяма колкото орех. Разположена е под пикочния мехур и заобикаля уретрата в горната ѝ част. Основната функция на простатата е насочена към произвеждането на течност, която служи за пренасяне, подхранване и защитаване на спермата.

Малката жлеза играе ключова роля в мъжката репродуктивна система, затова нейното състояние е важно за здравето на силния пол. С напредването на възрастта тенденцията ѝ към увеличаване постепенно води до проблеми при пикочната система.

Какви са най-често срещаните проблеми с простатата?

От увеличена простата се оплакват 8 от 10 мъже, а симптоматиката включва слаб поток или невъзможност пикочният мехур да се освободи напълно от урината. Честотата на уринирането и неговата неотложност също нараства, което предизвиква неудобство и силен дискомфорт, особено през нощта.

Освен този проблем, познат като доброкачествена хипертрофия, други проблеми при простатата могат да бъдат възпаление на жлезата – простатит и рак.

Мъжете могат да разберат дали страдат от някакъв проблем с простатата по симптомите, появяващи се най-вече при уринирането. Такива са например затруднено или болезнено уриниране, чести позиви и неволното изпускане на урина, кръв в урината и др. аномалии. При наличие на подобен проблем, консултацията с лекар е наложителна.

Тинктура за здрава простата

За да се поддържа здрава простата, част от рисковите фактори следва да бъдат намалени или предотвратени. Сред съветите на специалистите са поддържане на балансирана диета, по-голяма физическа и сексуална активност, контрол на теглото, отказ от тютюнопушене и др., а особено важна част от лечението и превенцията са хранителните добавки на билкова основа.

Един от най-ефективните билкови продукти е тинктурата за здрава простата, благодарение на богатата формула, съчетаваща редица изпитани активни съставки:

  • с противовъзпалително действие – кора от върба, гръмотрън, седефче, троскот, мечо грозде;
  • с дезинфекциращо действие – хвощ;
  • против увеличена простата – златна пръчица, шипка;
  • срещу инфекции на пикочните пътища – синя хвойна;
  • при камъни или пясък в бъбреците, причиняващи проблеми с простатата – пача трева.

Билките в тази комбинация действат благоприятно върху ендокринната и половата  система на мъжа, както и при възпалени пикочни пътища. Тинктурата подпомага уринирането и има укрепващ ефект върху капилярите.

Хранителните добавки на билкова основа водят до добри резултати, най-вече когато са приложени в началото на заболяването. Почти винаги те са съвместими с медикаментозната терапия и ускоряват оздравителните процеси, затова могат да се приемат при всички проблеми с простатата.