ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО 50МЛ

FLORA FARMA ТИНКТУРА ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО 50МЛ
FLORA FARMA ТИНКТУРА ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО 50МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K71
13.89лв.
Купи

ТИНКТУРА ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ 50МЛ

Състав: Съдържа 40% етилов спирт. 1мл съдържа 1мл тинктура 1:5, еквивалент на 250мг от билките: Глог-цвят, Бял имел, Маточина, Валериана, Жълта комунига, Копър, Зимзелен.

Препоръчителна употреба: Като билков продукт. Приемайте по 25к , два пъти дневно разтворени в 150 мл вода, 15 мин преди хранене./ 25к=1мл/. Без лекарско предписание.

Спомага за поддържане на нормално кръвно налягане. Съдейства при нервно напрежение, сърдечна невроза, венозен застой.

Съдържание на еднократна доза: 44 мг Глог, 75мг Бял имел, 37 мг Маточина, 19 мг Валериана, 19 мг Жълта комунига, 19 мг копър, 37 мг Зимзелен.

Съдържание на дневна доза: 88 мг Глог, 150 мг Бял имел, 74мг Маточина, 38 мг Валериана, 38 мг Жълта комунига, 38 мг Копър, 74 мг Зимзелен.

Билков продукт . Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за деца. Да се се използва при бременни, кърмачки и деца под 18 години.

Съдържа алкохол 40%

Производител: Флора Фарма Адрес: Пловдив, кв Прослав, ул Елин Пелин 30

Нормално кръвно

Днес високото кръвно налягане е сред най-често срещаните здравословни проблеми. Контролът му не е лесен и затова всички мерки, които биха помогнали за терапията, са от полза. Сред тях са и утвърдени билки, които могат да допълнят програмата за неговото регулиране.

Последствията от хипертония

При всеки удар на сърцето кръвта упражнява налягане върху кръвоносните съдове, което помага за достигането ѝ до всички органи. Когато кръвта се изтласка в артериите, в тях налягането се увеличава, а при отпускането на сърцето – намалява. 

За хипертония се говори, ако повишаването на артериалното налягане е трайно, като горната граница надвишава 140 мм Hg, а долната – 90 мм Hg. 

В резултат на хипертонията могат да настъпят тежки последици. Обикновено се уврежда сърдечно-съдовата система, получава се сърдечна недостатъчност, инфаркт или мозъчен инсулт и др. Очите или други органи също могат да се засегнат.

Поради това профилактиката, както и лечението с подходящ билков екстракт, са важни за здравето.

Полезни свойства на билките в тинктурата за нормално кръвно

Комбинацията от билки в тинктурата за нормално кръвно може да има благоприятен ефект при хора с хипертония, независимо дали тя е вродена, придобита, или се проявява временно.

Тинктурата подпомага борбата с това неприятно и опасно заболяване, използвайки щадящия подход на билки като:

Глог

Прилага се успешно за лечение на хипертония, атеросклероза, сърдечна невроза, нервна възбуда и др. Подобрява кръвообращението и предотвратява образуването на плаки.

Бял имел

Има свойството да понижава високото кръвно налягане. Балансира хормоните и действа седативно върху нервната система.

Маточина

Притежава свойството да успокоява, като премахва тревожността. Повлиява добре нормализирането на кръвното налягане и успокоява сърдечния ритъм.

Валериана

Билката премахва сърдечните спазми, действа успокоително, нормализира пулса и понижава високите граници на кръвното налягане.

Жълта комунига

Пречи кръвта да се съсири, помага при повишена възбудимост и понижава кръвното налягане.

Копър

Семената от копър отпускат мускулите и като разширяват кръвоносните съдове, помагат за нормализиране на кръвоснабдяването.

Зимзелен

Притежава успокояващо действие върху нервната система, може да премахне главоболието и да понижи кръвното налягане.

Билковият бленд от тези растения действа благоприятно не само за нормализиране на кръвното налягане, но и помага за укрепване на артериите и понижаване на холестерола.

Както всяка хранителна добавка, и тинктурата за нормално кръвно трябва да бъде приемана според препоръчителната доза.