ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА МЕНТА, ГЛОГ И ВАЛЕРИАНА 50МЛ

FLORA FARMA ТИНКТУРА МЕНТА, ГЛОГ И ВАЛЕРИАНА 50МЛ
FLORA FARMA ТИНКТУРА МЕНТА, ГЛОГ И ВАЛЕРИАНА 50МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K67
9.89лв.
Купи

ТИНКТУРА МЕНТА, ГЛОГ И ВАЛЕРИАНА 50МЛ

Комбинацията от билки действа благотворно на нервната, сърдечно-съдовата и храносмилателната система при: сърдечни неврози,безпокойство, хистерия, безсъние, менструални болки, сърцебиене, хипертония, сърдечна недостътъчност, кардиална астма, белодробна астма, цироза, газове, стомашни спазми.

Състав: 1мл съсържа 1 мл Тинктура 1:5 еквивалент на 250мг Мента-лист, Глог-цвят и Валериана-корен. Съдържа 40% етилов алкохол.

Препоръчителна употреба: Като билков продукт. Приемайте по 25 капки, разтворени в 100 мл вода, вечер, половин час преди сън./ 25к=1мл/.Без лекарско предписание.

Съдържание на еднократна доза: 83 мг Мента-лист, 83мг Глог-цвят, 83мг Валериана-корен.

Съдържание на максимална дневна доза: 249мг Мента –лист, 249мг Глог-цват, 249мг Валериана-корен.

Билков продукт. Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се употребява при деца под 12г, бременни и кърмачки. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Съдържа алкохол 40%

Производител: Флора Фрама Адрес: Пловдив, кв Прослав, ул Е.Пелин 30

Мента, Глог и Валериана

Билковата комбинация от мента, глог и валериана е възможно най-ефикасната биорецепта за успокоение, прилагана в народната медицина. Тя се предлага не само като съставка в лекарства, но и като отделна хранителна добавка. Може да се приема под различна форма – таблетки, капсули и тинктура, като най-бързо и пълноценно се усвоява тинктурата.

Тази тройна биокомбинация е ефективно отпускащо средство при сърцебиене, стресови състояния и различни нервни разстройства. 

Всяка билка притежава свои специални качества, които оказват благоприятно въздействие и в други насоки, съчетани с останалите.

С какво са популярни растенията мента, глог и валериана?

Индивидуалните ползи от отделните билки са сходни, но има и няколко ключови различия, които подпомагат и усилват общото действие на билковата формула.

Ментата тонизира мозъка

Растението мента е известно с това, че помага на мозъка да преодолее стреса, облекчава главоболието и напрежението. Смята се също, че може да подобри концентрацията.

Глогът се грижи за сърцето

Най-популярното качество на глога е свойството да премахва лошия холестерол. Това се отразява изключително благоприятно върху здравословното състояние на сърцето. Билката помага при сърцебиене и високо кръвно налягане. Може да облекчи симптоми на преумора и силен стрес, като успокои нервната система.

Валерианата стимулира метаболизма

Подобно на глога, и валерианата нормализира пулса, но заедно с това насърчава метаболизма и храносмилането. Като резултат настъпва успокоение за цялото тяло, а функциите на всички органи и системи влизат в нормите на едно по-уравновесено темпо. Приемът на валериана помага да се разреди невротрансмитера GABA, за да бъде туширана емоционалната превъзбуда.

Всички изброени ползи на отделните билки се подсилват взаимно, като екстрактите им се комбинират най-често в тинктура.

Ползи от прием на тинктура с мента, глог и валериана

Всеки извлек от растенията действа по-ефективно под формата на тинктура. Получената натурална добавка, миксираща качествата на трите билки, е подходяща:

  • против безсъние, стресови състояния, хистерия, невроза;
  • за облекчаване симптомите на менопауза и тежка менструация;
  • за намаляване на възпалителните процеси при Паркинсон;
  • при сърцебиене, хипертония и сърдечна недостатъчност;
  • против газове и стомашни спазми;
  • при белодробна и кардиална астма и др.

Приемът на билковия продукт, съдържащ мента, глог и валериана, няма нежелани ефекти. Въпреки това е добре да се спазва препоръчителната доза, а използването на добавката да се избягва от бременни жени, кърмачки и деца под 12-годишна възраст.