ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА ПЕЛИН 100МЛ

FLORA FARMA ТИНКТУРА ПЕЛИН 100МЛ
FLORA FARMA ТИНКТУРА ПЕЛИН 100МЛ
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K73
10.89лв.
Купи

ТИНКТУРА ПЕЛИН 100МЛ

Сладкият пелин проявява антимикробно действие, стимулира жлъчката и подкрепя дейността на храносмилателната система.

Характеристики:

Основният активен компонент на Сладкия пелин е артемизин, който проявява доказано антипаразитно, антигъбично и антибактериално действие.

Редица други клинични проучвания показват положителното действие на билката при микотични и бактериални инфекции, както и при болест на Крон.

Спомага за детоксикиране и извеждане на паразити, гъбички и бактерии от организма и натрупаните от тях шлаки.

Стимулира храносмилането и апетита /при анорексия.

Действа като тоник на нервната система и либидото.

Препоръчва се за:

 • подпомагане на антипаразитни терапии;
 • подкрепа при антигъбични и антибактериални терапии;
 • стимулиране на имунитета.

Сладък пелин /Артемизин/

Тинктура 100 мл

Състав: 1 мл съдържа 1 мл тинктура 1:5 , еквивалент на 250 мг Сладък пелин. /25к = 1 мл/. Съдржа 40% етилов алкохол.

Препоръчителна употреба: Като Билков продукт. По 25к един път дневно.

Приемайте по следната схема при съмнение за паразити:

Първи ден – 1 капка в 100 мл вода; втори ден – 2 капки в 100 мл вода. Увеличавайте приема с по една капка дневно до 14 ден = 14 капки.

На 15 и 16 ден приемете 90 / деветдесет капки/ в 200 мл вода, еднократно . След това употребявайте по 30-60 капки един път седмично за профилактика.

Съдържание на максимална еднократна доза: 800 мг

Съдържание на максимална дневна доза: 800 мг

Билков продукт .

 • Да не се надвишава препоръчителната доза.
 • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
 • Да се съхранява на място недостъпно за зеца.

Внимание: Да не се упоребява при бременни, кърмачки и деца под 18г., както и при заболявания на щитовидната жлеза.

Билката се натрупва при продължителен прием. В по-високи дози от препоръчаните билката е токсична.

Сладък пелин

Растението сладък пелин – Artemisia annua, отдавна е известно с лечебните си свойства. Той е един от над 100-те съществуващи вида пелин. Повече от две десетилетия иновативен екстракт от билката служи за производството на лекарство против малария благодарение на съдържащия се в нея артемизинин. Има доказателства, че веществото помага и при рак.

Свойства на активната съставка артемизинин в сладкия пелин

Основният компонент в сладкия пелин е споменатият артемизинин – химично вещество, което действа много ефикасно срещу причиняващите малария паразити подобно на хинина.

Счита се, че артемизининът проявява противоракови свойства чрез пряко взаимодействие с различни железни комплекси в кръвта. Според последните проучвания, изолираните от билката терпеноиди и флавоноиди имат цитотоксични ефекти върху туморните клетки.

Приемането на сладък пелин може да облекчи симптомите при малария, а артемизининът оказва противопаразитно, антибактериално, противогъбично и противовирусно действие.

Сладкият пелин подобрява храносмилането, а сокът от младите листа се прилага локално за компреси при гнойни заболявания и сърбежи. Сухите листа се използват със същата цел, включени в състава на различни мехлеми.

Сладък пелин под формата на капсули служи като хранителна добавка за детоксикиране на целия организъм, но далеч по-ефективна е билката, приемана като екстракт, поради по-бързото ѝ и пълноценно усвояване.

Ползи от приема на тинктура сладък пелин

Тинктурата от сладък пелин е натурален растителен продукт, помагащ на организма за справяне с различни заболявания, причинени от паразити, гъбички, бактерии и др., като например:

 • бяло течение;
 • дизентерия;
 • гъбични инфекции;
 • болест на Крон и др.
 • паразити и др.

Освен детоксикиращо, сладкият пелин действа положително и за справяне със състояния като болезнена менструация, диария и запек, псориазис, нощни изпотявания, анорексия, анемия, скованост на ставите.

Други негови ефекти са силното тонизиране на нервната система, стимулиране на жлъчната секреция и повишаване на сексуалното желание. Препоръчва се още и за подсилване на имунната система. Може да бъде използван при режим за цялостно укрепване на организма.

Много е важно сладък пелин да се приема само според препоръчаната дозировка, защото проявява токсичност при по-високи количества. Билката е противопоказна за използване от хора, страдащи от заболяване на щитовидната жлеза, от деца под 18-годишна възраст, бременни и кърмещи жени.