ПРОДУКТИ
Кошница

FLORA FARMA ТИНКТУРА ПОДАГРА 50МЛ

FLORA FARMA ТИНКТУРА ПОДАГРА 50МЛ
FLORA FARMA ТИНКТУРА ПОДАГРА 50МЛ
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: K69
12.89лв.
Купи

ТИНКТУРА ПОДАГРА 50МЛ

Благоприятно е включването в диетичен режим при Подагра и натрупване на пикочна киселина в ставния апарат, при артрити. Подпомага обмяната на веществата, уринирането и детоксикацията. Съдейства за намаляване на възпалението и възстановяването на тъканите.

Състав: 1мл съдържа 1мл тинктура 1:5, еквивалент на 250мг общо от билките: Корен коприва, корен Гръмотрън, Хвощ, Змийско мляко, Бреза-лист, Ранилист, Блатен тъжник.

Съдържа 40% етилов алкохол.

Препоръчителна употреба: Като билков продукт. Приемайте 3 пъти на ден по 25 капки, разтворени в 100 мл вода. /25к=1мл/. Без лекарско предписание.

Съдържание на еднократна доза 250 мг: Корен от Коприва, Корен Гръмотрън, Хвощ, Змийско мляко, Бреза-лист, Ранилист, Блатен тъжник-корен.

Съдържание на дневна доза 750 мг: Корен от Коприва, Корен от Гръмотрън, Хвощ, Змийско мляко, Бреза-лист, Ранилист, Блатен тъжник-корен.

Билков продукт. Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се приема от бременни, кърмачки и деца под 12 г. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Производител: Флора Фарма Адрес: Пловдив, кв Прослав, ул Елин Пелин 30

Подагра

За медицинското състояние подагра или хиперурикемия е характерно зачервяване и възпаление на ставата, която се намира на големия пръст на крака. Проявата на подаграта може да бъде и като камъни в бъбреците, тофуси или уратна нефропатия.

Причина за състоянието е натрупването на пикочна киселина в кръвта в големи количества. От нея се образуват кристали, причиняващи силна болка, когато засегнатата област се движи.

Подаграта може да е наследствена или да се е получила поради нарушени бъбречни функции, от консумация на силно подправена храна, от алкохол или лекарства. Състоянието на нервната система също може да окаже влияние.

Какво лечение може да се приложи?

Нелекуваната навреме и по адекватен начин подагра може да предизвика усложнения, които да включват не само повторни пристъпи, но и образуването на кристали в сърцето, белите дробове и др. органи, както и камъни в бъбреците, увреждане и деформация на ставите, и др.

Специалистът може да назначи на страдащия от подагра прием на лекарства или да препоръча да се променят храненето и начина на живот.

За понижаване на пикочната киселина помага и приемът на билки, обикновено под формата на хранителни добавки. Те въздействат върху киселината, като ограничават производството ѝ, ускоряват извеждането ѝ от организма и облекчават болката.

Билкова тинктура против подагра

С натурален продукт тинктура, съдържаща екстракти от лечебни билки, може да се помогне за контрол на подаграта и да се облекчат неприятните симптоми.

Има различни видове комбинации от билки, но един от най-ефективните комплекси се състои от екстракти на:

  • Коприва (корен) – калият, флавоноидите и др. ценни вещества предотвратяват събирането на пикочна киселина в ставите;
  • Гръмотрън (корен) – стимулира пикочните пътища, пречиства ги и има диуретично действие;
  • Хвощ – помага за изхвърляне на токсините;
  • Змийско мляко – облекчава възпалението и болката;
  • Бреза (лист) – ускорява отделянето на пикочна киселина;
  • Ранилист – намалява отока и отстранява пикочната киселина;
  • Блатен тъжник (корен) – има диуретично действие.

Тинктурата, включваща тази билкова формула, подпомага и обмяната на веществата, процеса на детоксикация, уринирането и понижава риска от рецидив. Помага да се намали възпалението и тъканите да се възстановят по-бързо. Действа благотворно и при ревматизъм, и при артрити, и има пречистващо за кръвта действие.

За подпомагане на изхвърлянето на пикочна киселина от тялото се препоръчва на болните да пият много течности, да приемат витамини С и D и да поддържат здравословно тегло.