ПРОДУКТИ
Кошница

FLUIAL ФЛУИАЛ хидратиращ спрей гел за нос със сребро и N-ацетилцистеин 20мл

FLUIAL ФЛУИАЛ хидратиращ спрей гел за нос със сребро и N-ацетилцистеин 20мл
FLUIAL ФЛУИАЛ хидратиращ спрей гел за нос със сребро и N-ацетилцистеин 20мл
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K150
20.20лв.
Купи

FLUIAL / ФЛУИАЛ хидратиращ спрей гел за нос със сребро и N-ацетилцистеин 20 мл

Флуиал спрей гел е специализирано медицинско изделие с N-ацетилцистеин и колоидно сребро, което подпомага хидратацията на носната лигавица, втечняването на гъстия секрет и последващото му отстраняване.
Продуктът е предназначен за употреба при всички заболявания на носоглътката, характеризиращи се със задържане на секрети и промяна на мукоцилиарния клирънс:

 • Остър и хроничен синузит.
 • Неалергичен и алергичен ринит.
 • Настинка и грип.
 • Ринорея.

Флуиал спомага свободното дишане и предотвратява развитието на инфекции в горните дихателни пътища, възпрепятствайки закрепването на болестотворни микроорганизми.

Характеристики:

 • Подходящ във всички случаи на течащ и запушен нос.
 • Формулиран с N-ацетилцистеин и колоидно сребро.
 • Втечнява носния секрет и улеснява неговото изчистване.
 • Хидратира носната лигавица и намалява сухотата и дразненето.
 • Облекчава дишането.
 • С антибактериално и антивирусно действие за защита и борба с инфекциите.
 • Подходящ за деца от 3-годишна възраст.
 • Със свеж аромат на мента.
 • Произведен в Италия.

Състав:

Вода, натриев хлорид, N-ацетилцистеин, ксилитол, колидно сребро, сорбитол, натриев бензоат, калиев сорбат, лимонена киселина, натриев фосфат, натриев хидроксид, aкациева гума, ксантанова гума, аромат на мента.

Препоръчителна дозировка:

Прилагайте по 2-3 впръсквания във всяка ноздра, 3-4 пъти дневно или по-често при необходимост.

Начин на употреба:

1. Отстранете защитната капачка от дозатора.
2. Дръжте флакона и главата вертикално, внимателно позиционирайте накрайника при отвора на ноздрата.
3. Натиснете с два пръста върху основата на диспенсъра.
4. Повторите действието и с другата ноздрa.
5. Почистете диспенсъра.
6. Поставете обратно предпазната капачка на диспенсъра.

Опаковка: 20 мл

В някои случаи небулизацията може да предизвика леко и преходно усещане за локално дразнене. Избягвайте да пръскате в очите. Използването на една и съща бутилка от няколко лица може да улесни предаването на инфекции. Не е предназначен за орална употреба. Не използвайте в случай на кървене от носа, което e в ход или току-що е приключило. Не използвайте, ако лигавицата на носа е увредена. В случай на нежелани реакции, прекратете употребата на продукта и се свържете с Вашия лекар. За употребата на продукта по време на бременност, кърмене или при деца е препоръчително да се консултирате с лекар. Неспазването на предупрежденията и начините на употреба може да повлияе на ефективност- та на продукта или да доведе до задълбочаване на съществуващи проблеми, както и да предизвика появата на такива, които не са били налице преди това. Продуктът съдържа колоидно сребро, не го използвайте в случай на установена чувствителност към компонента.

Странични ефекти: При нормални и разумно предвидими условия на употреба понастоящем не са известни нежелани ефекти, свърза- ни с употребата на продукта. Да не се използва при свръхчувствителност към компонентите. Продължителната употреба може да доведе до поява на състояния на сенсибилизация: когато това се случи, спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар, за да приложи подходяща терапия. Ако получите някакви нежелани ефекти, неописани в тази листовка, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Условия на съхранение: Съхранявайте продукта при температура между 5°С и 25°С, далеч от източници на светлина и топлина. Съхранявайте продукта в оригиналната опаковка. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност, или ако опаковката e нарушена. Срокът на годност се отнася за непокътнат и правилно съхраняван продукт. Продуктът може да се съхранява максимум 30 дни след първото отваряне.
    
Предупреждения: Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте продукта при деца под тригодишна възраст.