ПРОДУКТИ
Кошница

GALLMEТ Mix Волска жлъчка + Растителни екстракти капс. x90

GALLMEТ Mix Волска жлъчка + Растителни екстракти капс. x90
GALLMEТ Mix Волска жлъчка + Растителни екстракти капс. x90
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: K225
56.55лв.
Купи

GALLMED Mix Волска жлъчка + Растителни екстракти капс. x90

Gallmet Mix (при застой на жлъчката и жлъчни камъни)

Gallmet Mix е натурална формула, осигуряваща перфектната комбинация от съставки за подпомагане функцията на жлъчния мехур, стимулиране потока на жлъчката и подобряване здравето на черния дроб и стомаха. Всяка капсула Gallmet Mix съдържа жлъчни киселини (от волска жлъчка) + екстракти от мента, бяла ружа, копър, женско биле и пчелинок – съчетание, ефективно срещу застой на жлъчния сок и произтичащите от него усложнения.

Gallmet Mix може да се прилага както с профилактична, така и с терапевтична цел. Употребата на продукта е полезна срещу следните състояния:

 • полипи на жлъчния мехур;
 • жлъчни камъни (холелитиаза);
 • запушване на жлъчните пътища;
 • възпаление на жлъчния мехур (холецистит);
 • прегъване на жлъчния мехур (жлъчна / билиарна дискинезия);
 • възпаление на жлъчните пътища (холангит);
 • висок холестерол;
 • влошено състояние на черния дроб и повишени нива на чернодробните ензими АСАТ и АЛАТ;
 • чернодробна цироза;
 • нарушено храносмилане и дискомфорт след нахранване;
 • стомашни болки;
 • метеоризъм и подуване на корема;
 • запек или диария.

Какво представлява жлъчката?

Тя е зеленикаво-жълта течност, която се състои от над 90% вода, както и жлъчни киселини и соли, фосфолипиди, холестерол, стероидни хормони, пигменти, аминокиселини, електролити, антитела и др. Произвежда се от черния дроб и се съхранява в жлъчния мехур. При хранене и под въздействие на хормона холецистокинин, жлъчният мехур освобождава жлъчката в жлъчните пътища и през тях тя се транспортира до тънките черва, където подпомага смилането на мазнините и усвояването на мастноразтворимите витамини.

Образуването и потокът на жлъчката имат фундаментално значение както за функцията на стомашно-чревния тракт, така и за чернодробното здраве.

Основни функции на жлъчния сок:

 • подпомага храносмилането и усвояването на диетичните мазнини;
 • подпомага абсорбцията на мастноразтворимите витамини A, D, E, K;
 • подпомага абсорбцията на протеини и нишестета чрез стимулиране активността на протеазните ензими в панкреаса;
 • улеснява отстраняването на токсините;
 • елиминира излишния холестерол – около половината от общия холестерол, произвеждан в тялото, се използва за производството на жлъчни киселини, като този процес има ключова роля за поддържане на холестероловите нива в норма;
 • елиминира излишъкът от билирубин – жлъчен пигмент и отпадъчен продукт от разграждането на хемоглобина, чието натрупване в организма има неблагоприятни последствия върху здравето;
 • намалява риска от чревни инфекции;
 • поддържа баланса на микробиома в тънките черва, което е особено важно за контрола върху SIBO – състояние, известно като бактериален свръхрастеж в тънките черва.

Gallmet Mix при нарушения в производството и потока на жлъчката

Терапията на жлъчния мехур трябва да засяга както образуването, така и потока на жлъчката. За съжаление, действието на много от добавките е ориентирано единствено към една от двете области, без да осигурява всеобхватни ползи. Формулата Gallmet Mix осигурява хранителните елементи, нужни за нормалното образуване на жлъчка в черния дроб, свободното й преминаване към жлъчния мехур, както и безпроблемното й транспортиране през жлъчните пътища към тънките черва.

Съставът на Gallmet Mix, включващ жлъчни киселини и специална комбинация от жлъчегонни и хепатопротективни билки, оказва широкоспектърен ефект като повлиява благоприятно тясно взаимодействащите един с друг жлъчен мехур, черен дроб, дванадесетопръстник и панкреас.

Капсули Gallmet Mix ефективно заместват липсващите жлъчни киселини – приемани преди всяко основно хранене, Gallmet Mix спомагат за подобряване на храносмилането, чернодробното здраве и метаболитния профил, нормализиране нивата на чернодробните ензими и на холестерола, детоксикацията на тялото.

За още по-мощен ефект, Gallmet Mix може да се комбинира с ензими (подходящи са папаин и бромелаин), пробиотици, пречистени жлъчни соли като TUDCA, както и с екстракти от глухарче и артишок.

Продуктът е тестван и потвърден от независимата международна лаборатория WESSLING като напълно безопасен. Не съдържа замърсители, токсични вещества, тежки метали. Не съдържа алергени (лактоза, глутен, казеин и др.).

Съставки:                               (в 1 капс.)     (в 3 капс.)    (дн.доза)   NRV*%
Жлъчни киселини                    100 mg          300 mg         600 mg       **
Мента екстракт                          10 mg            30 mg           60 mg         **
Обикновен пчелинок                7.5 mg         22.5 mg           45 mg        **
Екстракт
Бяла ружа екстракт                   7.5 mg        22.5 mg          45 mg        **
Женско биле екстракт               7.5 mg         22.5 mg         45 mg        **
Копър екстракт                            5 mg            15 mg          30 mg         **

Лиофилизирана волска жлъчка, микрокристална целулоза, капсула (хидроксипропил метил целулоза), мента екстракт от лист /Mentha Piperita/, обикновен пчелинок екстракт от надземни части /Marribium vulgare/, бяла ружа екстракт от корен /Althaea officinalis/, женско биле екстракт от корен /Glycyrhiza glabra/, копър /Foeniculum vulgare/, колоиден силициев диоксид, гума гелан.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва по време на бременност, жлъчна криза или ако страдате от жълтеница. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта:  За възрастни над 18 г.: По 1-2 капсули 1-3 пъти дневно, преди основните хранения (сутрин, обед и вечер).

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от малки деца и пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.