ПРОДУКТИ
Кошница

Grifron® Майтаке каплети x 120

Grifron® Майтаке каплети x 120
Grifron® Майтаке каплети x 120
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: a10452
101.11лв.
Купи

Grifron® Майтаке каплети за общо тонизиране

Grifon Майтаке е висококачествена хранителна добавка с общоукрепващи и тонизиращи свойства. Основната активна съставка представлява екстракт от медицинската гъба Майтаке, използвана още от древните азиатски народи и всепризната от съвременните учени в сферата на медицината като имунорегулатор с дълготраен и доказан ефект върху редица вътрешни органи и системи.  
 

Майтаке – японска гъба с доказани здравословни ползи
Майтаке представлява вид гъба с впечатляващи размери, достигащи до максимално тегло от 25 килограма и диаметър, равен на диаметъра на традиционната баскетболна топка. Тя е позната още и под името „танцуваща гъба“, а в много азиатски страни е обявена за „кралицата на гъбите“.  

Майтаке е една от десетките медицински гъби с научно доказани здравословни ползи. Въпреки че повечето изследвания в тази връзка са от последния половин век, Майтаке се използва в народната медицина от хилядолетия на територията на Япония. Ето защо тя се възприема за японска гъба, въпреки че на практика, освен в тази страна, може да се срещне и в някои части на Европа и Северна Америка.

Поради засиления интерес към медицинското й приложение в края на миналия век Майтаке започва да бъде и култивирана в редица региони по цял свят.

 

Лековития състав на гъба Майтаке
Съдържанието на гъба Майтаке е впечатляващо, защото включва редица важни за организма витамини, минерали и микроелементи. Тя е богата на антиоксиданти, поради което често бива препоръчвана за детоксикация на организма, но също така и като анти-ейдж агент.

Гъба Майтаке е известна с огромното си количество витамин Д, който по начало няма толкова много естествени източници сред хранителните продукти, които консумираме ежедневно. В допълнение, в състава на Майтаке влизат и други важни за общия тонус на организма – някои от групата В и С – както и страхотен минерален комплекс (главно калий, фосфор и мед).

В тази гъба са открити важни аминокиселини (глутамин, аланинин и лизин), спомагащи за нормалната обмяна на веществата, както и в подкрепа за метаболните процеси в тялото.

Майтаке е и естествен източник на специфичния полизахарид GFP-A, познат с противовъзпалителните си свойства, антитуморната D-фракция и бета-глюканът SF-фракция, спомагащ за регулиране на имунната система и подкрепящ съпротивителните сили на организма.

 

За кого е подходяща хранителната добавка Grifon Майтаке
Grifon Майтаке каплети могат да се използват както за профилактика и превенция, така и в подкрепа на терапии за редица заболявания. Японските изследователи препоръчват гъба майтаке и в качеството й на тонизиращо и общо подсилващо средство след тежко и продължително лечение и изтощение.

 

Ключови свойства

 • Естествено средство, което може да спомогне за намаляване страничните ефекти при химио- и лъчетерапия и да допринесе за превенцията на усложнения.
 • Според последните медицински проучвания гъба майтаке има мощно инхибиращо действие на вирусния щам, причиняващ хепатит Б.
 • Установено е, че гъбата действа укрепващо в случай на редица костни заболявания, включително и тежката диагноза множествена миелома, водеща в повечето случаи до туморни образувания. Дава добри резултати и в случай на остеопороза и атеросклероза.
 • Има противовъзпалително действие при проблеми с уринарния тракт, включително и при възпаления, инфекции и нарушения на функциите на пикочния мехур.
 • Мощно имуностимулиращо средство в сезона на грипа и настинките.
 • Допринася за понижаване нивата на кръвното налягане и кръвната захар.
 • Укрепва сърдечно-съдовата система, спомага за понижаване нивата на лошия холестерол, нормализира сърдечния ритъм и поддържа еластичността на кръвоносните съдове.
 • Подпомага съпротивителните сили на организма и стимулира възстановяването при вирусни, бактериални и гъбични инфекции. В някои научни трудове гъба майтаке се посочва като един от малкото естествени лечебни средства ефикасни срещу хламидии.
   

Допълнителни помощни активни съставки: Витамин С
Въпреки че в гъба Майтаке има известно количество витамин С, хранителна добавка Grifon Майтаке включва допълнително такова, за да ускори оздравителните процеси в тялото и да увеличи силата на имунната реакция при среща с вирусни, бактериални и други патогени. По този начин тялото получава необходимата препоръчителна дневна доза от антиоксиданта витамин С и се създава мощна защита срещу различни здравословни рискове.

Хранителна добавка Grifon Майтаке е уникален природен екстракт за активна терапия и превенция. Неговата ефикасна формула може да се прилага в подкрепа на вече назначено лечение за редица тежки заболявания, но също така да послужи и за отлична превенция срещу вируси, рак, усложнения на диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система и редица гинекологични заболявания.

 

Състав:

Съставки:    В 3 капл.:    Дн. доза / 4 капл.:
Майтаке 

Екстракт от плодно тяло /Grifola frondosa/

1500 mg

2000 mg

Витамин С 

(аскорбинова киселина)

60 mg

80 mg

Микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, диклациев фосфат, калциев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза, глицерин.

Не съдържа: глутен, пшеница, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати, консерванти.

Начин на употреба:

По 3-4 каплети дневно.