Грип и настинка

Производители

Последни статии

Грипекс ХотАктив 10 сашета Преглед отблизо

Грипекс ХотАктив 10 сашета

6,24 лв

1715

ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ / GRIPEX HOT ACTIV е комбинирано лекарствено средство с комплексен температуропонижаващ и болкоуспокояващ ефект, което е подходящо за употреба при симптоми на настинка, грип и грипоподобни състояния, като: втрисане, главоболие, възпалено гърло, мускулни болки, костно- ставни болки, кихане, възпаление на лигавиците на горните дихателни пътища, общо усещане за отпадналост. Намалява набъбването на носната лигавица и синусите, възвръща проходимостта на носа и синусите и компенсира дефицита на витамин С.

Лекарственият продукт не трябва да се използва в случай на:
Данни за свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Поява на някое от следните заболявания: нестабилно коронарно сърдечно заболяване, високо- артериално , кръвно налягане, фенилкетонурия (повишено отделяне на ацетон и други кетотела с урината), закритоъгълна глаукома. Лечение с инхибитори на моноаминоксидазана и,в периода от 2 седмици след спирането на тези лекарства. Да не се приемат други продукти, съдържащи парацетамол и/или симпатикомиметици.
По време на приемането на продукта, консумирането на алкохол е забранено. Лекарството не,трябва да се използва при деца под 12 години.

Внимавайте особено много с употребата на Грипекс ХотАктив, ако:

Имате чернодробна или бъбречна дисфункция, бронхиална астма, хипертрофия на простатата,'-- хипертиреоидизъм (прекомерно образуване на тиреоидни хормони вследствие на увеличена функция на щитовидната жлеза), синдром на Рейно, коронарно сърдечно заболяване, артериална хипертония, диабет.

В случай на температура, продължила повече от 3 дни след началото на лечението, трябва да се консултирате с лекар.
Едно саше съдържа 1.981 g захароза, което се равнява на 0.2 калории, което трябва да се има пред вид от диабетици.

 

Приемане на лекарствения продукт с храни и напитки: Храната не намалява резорбцията на лекарството от организма.

Бременност и кърмене: ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ / GRIPEX HOT ACTIV може да се прилага при бременни жени, само в случай, че ползите за майката са по-големи от потенциалния риск за плода. Лекарството не трябва да се употребява по време кърмене.

Шофиране и работа с машини: Когато приемате ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ / GRIPEX HOT ACTIV трябва да внимавайте при шофиране и работа с машини.

Употреба на други лекарствени продукти:
Продуктът не трябва да се приема едновременно с други лекарства, съдържащи парацетамол и/или фенилефрин, инхибитори на моноаминооксидазата, зидовудин (---).
В случай, че приемате антитромботични лекарствени продукти (варфарин, кумарин), антиепилептични лекарства, барбитурати, средства за намаляване на кръвното налягане (гванетидин, мекамиламин, метилдопа, резерпин), индометацин,В рецепторни антагонисти, трициклични антидепресанти, преди да вземете лекарството се консултирайте с Вашия лекар.

 

Състав:

1 саше съдържа:

Aктивни вещества:

  • paracetamol:  650,0 mg
  • ascorbic acid:  50,0 mg
  • phenylephrine hydrochloride:  10,0 mg

Помощни вещества:

  • захароза, натриев цитрат, лимонена киселина, ацесулфам К Е950 (acesulpham К Е950), аспартам (aspartame), натурална лимонена есенция.

Приложение:

Възрастни и деца над 12-годишна възраст:

1 саше ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ на всеки 4-6 часа (до 6 сашета на 24 часа).
Разтворете съдържанието на сашето в чаша с топла вода.

Нежелани реакции:

Като всяко лекарство ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ / GRIPEX HOT ACTIV може да предизвика нежелани реакции. Включително:

  • кожни алергични реакции (сърбеж, уртикария)
  • от страна на храносмилателната система: гадене, повръщане, нарушено храносмилане, чувство на парене
  • от страна на сърдечносъдовата система: повишаване на артериалното кръвно налягане,сърцебиене, аритмия, побледняване.
  • от страна на пикочната система: затруднено уриниране
  • от страна на централната нервна система: чувство за страх, безпокойство, нервно напрежение, безсъние, халюцинации
  • При някои хора, по време на приложение на лекарството може да се появят и други неоюелани реакции. Ако забележите страничен ефект, който не е споменат в тази листовка, трябва да информирате Вашия лекар.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО