ПРОДУКТИ
Кошница

HealthAid Селен Плюс А,С, Е и цинк табл х60

HealthAid Селен Плюс А,С, Е и цинк табл х60
HealthAid Селен Плюс А,С, Е и цинк табл х60
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8133
29.60лв.
Купи

HealthAid Селен Плюс А,С, Е и цинк за имунитет

Селенът е открит през 1817 г от Йонс Якоб Берцелиус. През последните десетилетия този елемент се превърна в истинска звезда на науката за здравето. Селенът е най-важният елемент от антиоксидантната защита на организма. Той е микроминерал, с важни биологични и биохимични функции в живите организми поради уникалните си антиоксидантни качества и способността си да регулира метаболизма на щитовидната жлеза. Витамините, флавоноидите, коензимите не могат да заменят Селена. Той влиза в състава на глутатионпероксидаза, който обезврежда най-опасните и агресивни “свободни радикали” с които другите антиоксиданти не могат да се справят. Ако Селенът е в малко количество, това най-важно звено на антиоксидантната защита не работи.

При недостиг на този минерал възниква сериозен “пробив” в имунната система на организма – клетките стават безпомощни пред вирусите, които безпрепятствено ги превземат. Недостигът на Селен, не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но и води до сърдечно-съдови, ендокринни, онкологични заболявания натрупвания на тежки метали, преждевременото стареене, захарен диабет, заболяване на кръвоносната система, безплодие при мъжете, родилна слабост при жените, алергии.

 

Състав:

 

  • Витамин А    750 мкг
  • Витамин Е    67 мг
  • Витамин С    120 мг
  • Цинк    4 мг
  • Селен    200 мкг

 

Други съставки:

пълнител (микрокристална целулоза, дикалциев фосфат), антислепващ агент (силициев диоксид, вег. магнезиев стеарат), стабилизатор (кроскармелоза натрий), глазиращ агент (хидрокси- пропил- метилцелулоза / HPMC, глицерин, титаниев диоксид), свързващ агент (гума акация).

 

 

Начин на употреба:

Препоръчителна дневна доза - 1 таблетка дневно.