ПРОДУКТИ
Кошница

HealthAid Селен 100ug + Вит Е 400IU капс х30

HealthAid Селен 100ug + Вит Е 400IU капс х30
HealthAid Селен 100ug + Вит Е 400IU капс х30
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: a8131
28.40лв.
Купи

HealthAid Селен + Вит Е за имунитет

Селенът е основен елемент, който допринася за поддържането на здрава коса и нокти, за правилното функциониране на имунната система, за работата на щитовидната жлеза, за предпазването на клетките от оксидативен стрес и за нормалната сперматогенеза. Селенът на Health Aid е естествен, с максимална усвояемост. Обогатен е с витамин Е, което прави антиоксидантната комбинация едновременно мощна, балансирана и удобна за прием капсула за един ден.

Селенът  в комбинация с витамин Е е мощен антиоксидант и допринася за:

- правилната функция на щитовидната жлеза

- имунната система

- нормалната сперматогенеза

- поддържането на добро състояние на косата и ноктите

Селенът не се синтезира от организма, затова трябва да се набавя с храната. Съдържанието на селен в растенията се определя от съдържанието му в почвата. Източници на селен могат да бъдат както растителни, така и животински продукти. Но при ниско съдържание в почвата той е недостатъчен и в растенията, респективно и в животните.

Българските почви са бедни на селен. Редица проучвания установяват ниски нива на селен в житото и брашното в повечето населени места в България. Хлябът е един от източниците на селен.

Селенът може да не се съхрани при топлинна обработка на храната.

При небалансирана диета или ниско съдържание в почвата селенът в организма е недостатъчен и се налага допълнителен прием. Освен това, при стресови състояния (например умствено напрежение и физическата активност) също може да наложи приемане на селен.

Любопитен факт: Селенът е много важен за работата на няколко ензима, свързани с антиоксидантните процеси в организма.

Витамин Е е важен мастно разтворим витамин и антиоксидант, който помага за предпазването на клетъчните мембрани от увреждания, причинени от свободните радикали и предотвратява окисляването на лошия холестерол.

Особено важни причини за използването му като хранителна добавка при физически активни хора е благоприятното му влияние върху функциите на гладката и набраздената мускулатура.

Витамин Е е необходим за структурна и функционална поддръжка на скелетната, сърдечната и гладката мускулатура. Той също така подпомага образуването на червени кръвни клетки и помага да се поддържат запасите от витамини А и К, желязо и селен.

Той може да има положителен ефект върху имунното здраве, да предпазва от оксидативно увреждане, което може да доведе до сърдечни заболявания, да има превантивен ефект срещу рака, да облекчи симптомите на болестта на Алцхаймер и може да помогне за предотвратяване на някои увреждания, свързани с диабета.

Проучванията показват, че витамин Е намалява възпалението както в тялото ни, така и върху кожата, като я поддържа млада и стегната. Тези антиоксидантни свойства са особено полезни, когато сте изложени на цигарен дим или ултравиолетови лъчи, предпазвайки от рак на кожата.

Витаминът поправя щетите, причинявани от вредното слънчево лъчение и свободните радикали в околната среда. Стимулира производството на колаген, който прави кожата еластична.

 

Състав:

  • Селен  100 мкг
  • Витамин Е 400 мг

 

Начин на употреба:

За възрастни - 1 капсула дневно.