Имунна система

Производители

Последни статии

Nature's Way Цинк 30 mg х 100 капсули Преглед отблизо

Nature's Way Цинк 30 mg х 100 капсули

21,16 лв

1662

Nature's Way Цинк 30 mg

Цинкът присъства във всяка тъкан на тялото и е от съществено значение за клетъчното делене, растежа и развитието, имунната функция, нормалното състояние на костите и зъбите, обновяването на кожните клетки, мозъчната активност и правилното функциониране на нервната система, производството на инсулин, на мъжки и женски полови хормони, стресови хормони и др. Недостигът на цинк нанася поражения на мускулите, костите, бъбреците, черния дроб, панкреаса, очите, мозъка, простатата и др. Цинкът е от огромно значение за образуването на ДНК (основния генетичен материал на клетката). Играе ключова роля по отношение на зрението и присъства във висока концентрация в окото, по-специално в ретината. Недостигът на цинк предизвиква необратими промени в ретината и сериозни зрителни нарушения. Доказано е, че мъжкият стерилитет е пряко свързан с дефицит на цинк в семенната плазма и кръвта, и намаляване серумните нива на тестостерон.

Състав:

Хранителна добавка, 100 капсули. Всяка капсула съдържа: 

  • Цинк (като цинк биглицинат челат): 30 mg
  • Целулоза, желатин (капсула), магнезиев стеарат.

Приложение:

Допринася за поддържането на нормалния жизнен тонус и функциониране на тъканите, както и за нормалния метаболизъм на мазнините, протеините и въглехидратите.

Да се приема по 1 капсула дневно, за предпочитане с храна.

Забележка: При бременност , кърмене или прием на други медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЪЩО