ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / INOSITOL / ИНОЗИТОЛ 1000МГ КАПС. X360

LIFE EXTENSION / INOSITOL / ИНОЗИТОЛ 1000МГ КАПС. X360
LIFE EXTENSION / INOSITOL / ИНОЗИТОЛ 1000МГ КАПС. X360
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE102
183.95лв.
Купи

LIFE EXTENSION / INOSITOL / ИНОЗИТОЛ 1000МГ КАПС. X360

Естествен продукт в подкрепа на нервната система и емоционалното равновесие.  

Инозитолът е съединение, намиращо се в клетъчните мембрани. Той влияе на фосфолипидите в клетъчните мембрани и ги подпомага при извършването на редица биологични процеси. Той насърчава клетъчното сигнализиране, нормалния инсулинов отговор и участва в модулацията на невротрансмитерите, като по този начин може да подобри настроението и емоционалното здраве. Също така спомага за поддържане на здравословни хормонални нива.

Основни ползи от инозитола:

  • участва в регулирането на активността на серотонина;

  • помага за стабилизиране и подобряване на настроението;
  • насърчава нормалния инсулинов отговор и метаболизма на глюкозата.

Редица научни изследвания доказват, че инозитолът е полезен за стабилизиране и подобряване на настроението, тъй като е от съществено значение за регулиране на активността на невротрансмитера серотонин.

Инозитолът (известен също като мио-инозитол) е биомолекула, която тялото произвежда от глюкоза. Той се съдържа и в растителни храни като бобови растения, пълнозърнести храни и зеленчуци. Смята се, че именно заради него изброените храни са полезни за здравето. Но тъй като фитатите са несмилаеми от човешките ензими, приемът на добавки с инозитол е препоръчителен.

Подпомага инсулиновия отговор и глюкозния метаболизъм 

Инозитолът е основен компонент на фосфолипидите в клетъчната мембрана. Както мембранно свързаният, така и свободният инозитол са от съществено значение за много клетъчни функции и участват в поддържането на клетъчната сигнализация. 

Мета-анализите от клинични проучвания при жени доказват, че инозитол помага за поддържане на инсулиновата реакция, което от своя страна допринася за здравословен метаболизъм на липидите и глюкозата. Освен това приемът на инозитол спомага за поддържането на вече нормални нива на хормоните и нормално функциониране на репродуктивната система.

Инозитолът подобрява психичното и емоционално здраве. Редица изследвания доказват, че допринася за балансирано настроение. 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Инозитол1000 mg1000 mg

Растителна целулозна капсула, растителен стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: ГМО. 

Хранителна добавка, 360 V-капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение:  Допринася за нормалната концентрация на холестерола и триглицеридите, както и за нормалния трансфер на хранителните вещества през клетъчната мембрана. 

Забележка: Големите дози могат да предизвикат диария.При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно или както е препоръчано от лекар.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.