ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / IRON PROTEIN PLUS / ЖЕЛЯЗО 15МГ КАПС. X100

LIFE EXTENSION / IRON PROTEIN PLUS / ЖЕЛЯЗО 15МГ КАПС. X100
LIFE EXTENSION / IRON PROTEIN PLUS / ЖЕЛЯЗО 15МГ КАПС. X100
 • Наличност: ДА
 • Код на продукта: LE103
82.95лв.
Купи

LIFE EXTENSION / IRON PROTEIN PLUS / ЖЕЛЯЗО 15МГ КАПС. X100

Iron Protein Plus e висококачествена хранителна добавка, която съдържа лесноусвоимо и щадящо стомаха желязо. Тя подпомага образуването на здрави червени клетки и благоприятства функцията на хемоглобина да пренася кислород до клетките в целия организъм. Продуктът е подходящ при състояния на недостиг на желязо, които най-често се проявяват като обща отпадналост, липса на концентрация, сърцебиене, безсъние, изтъняване на ноктите и косопад.

Здравословни ефекти на Iron Protein Plus:

 • помага образуването на хемоглобин и подобрява неговата функция да пренася кислород до всички части на тялото;
 • съдейства за правилната формата на еритроцитите, чието нормално движение се възпрепятства при абнормална структура;
 • облекчава симптомите при различни форми на анемия – желязодефицитна, ренална, както и такава, развита при бременност или менструация;
 • допринася за справянето с хроничната умора и отпадналост в следствие на недостиг на желязо както при жени, така и при мъже;
 • повишава имунитета и помага на организма да се бори с различни болести и инфекции;
 • стимулира енергийния метаболизъм, насърчавайки извличането на енергия от консумираните храни;
 • благоприятства по-добрата концентрация и памет, доставяйки нужния кислород в мозъка;
 • подобрява мускулната дейност и физическата активност, тъй като участва в транспортирането на кислород и в мускулните тъкани;
 • повлиява благоприятно синдрома на неспокойните крака, възникващ при липса на достатъчно желязо в организма.

Достатъчно кислород за повече здраве

Желязтото е ценен елемент, който участва в протичането на жизненоважни процеси. Той е един от основните компоненти на хемоглобина, съставящ червените кръвни клетки – еритроцити. Именно на него дължим червения цвят на кръвта.

Желязото в порфирирано съединение, наречено „хем“ се съдържа във всяка от 4-те полипептидни вериги на белтъка глобин, които изграждат молекулата на хемоглобина. Хемът и глобинът работят в идеална синергия, за да изпълнят единствената функция на хемоглобина – да транспортира газове. Една молекула хемоглобин пренася четири молекули кислород и това се дължи именно на способността на желязото да се свързва с кислорода.

Транспортната функция на желязото не се изчерпва само с пренос на кислород от белите дробове до всички органи и тъкани. Благодарение на него се осъществява и освобождаването на въглероден диоксид от тъканите към белите дробове.

Железен дефицит

Когато желязото не е достатъчно, преносът на кислород се възпрепятства и органите не могат да се захранят. Ако мозъкът не получи достатъчно количество от него, това се проявява като замаяност и разсеяност. Липсата му в мускулите пък се изразява в слабост и умора. Други често срещани показатели за недостиг са: раздразнителност, главоболие, сърцебиене, студени крайници, безсъние, бледа кожа, косопад  и изтъняване на ноктите.

Желязото в Iron Protein Plus допринася всеки орган и всяка тъкан да бъдат добре снабдени с кислород. Благодарение на това, умствената и физическата кондиция се подобряват, повишава се енергията и се подсилва имунната система.

Защо желязото не достига

Причините за железен дефицит могат да са различни. Понякога той възниква в следствие на обилна менструация, бременност или кърмене. Може да бъде предизвикан от някои възпаления и заболявания, както и от загубата на кръв след операция.

Основната причина за недостиг на желязо обаче е лошата диета. Желязото не се произвежда от организма и затова е необходимо да се набавя от външни източници. Продължителното приемане на храни с ниско съдържание на желязо, стимулира тялото да използва запасите от тъканите и така се образува остра желязо дефицитна анемия.

Една капсула от Iron Protein Plus дневно е напълно достатъчна да задоволи всекидневните потребности на организма от желязо и да предотврати появата на недостиг.

Нежен към стомаха

Iron Protein Plus е щадящ за стомашната лигавица. Приемът му не предизвиква гадене, болки в корема или диария. Този ефект се дължи на специалната форма желязо, която продуктът съдържа. Тя се нарича железен протеин сукцинилат и представлява комплексно съединение на тривалентно желязо с полусинтетичен протеинов носител. След когато попадне в стомаха, протеинът се утаява около железните атоми, създавайки защитна капсула, която предотвратява увреждането на стомашната лигавица и предпазва самото желязо. Протеиновият носител се разтваря в дванадесетопръстника, освобождавайки желязото на мястото на най-добрата му абсорбция. Iron Protein Plus не само не дразни стомаха, но и се усвоява лесно от организма.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза 1 капс.:
Желязо
   (IronAid от железен протеин сукцинилат 300 mg)
15 mg15 mg

Растителна целулозна капсула, микрокристална целулоза, силициев диоксид, стеаринова киселина.

Съдържа: Мляко.

Не съдържа: ГМО, глутен.

Хранителна добавка, 100 V капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното образуване на червени кръвни телца и хемоглобин.

Забележка: При бременност или  кърмене  консултирайте с лекар преди употреба.Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 софтгел капсула дневно, по време или след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.