ПРОДУКТИ
Кошница

LIFE EXTENSION / L-GLUTAMINE / Л-ГЛУТАМИН 500МГ КАПС. X100

LIFE EXTENSION / L-GLUTAMINE / Л-ГЛУТАМИН 500МГ КАПС. X100
LIFE EXTENSION / L-GLUTAMINE / Л-ГЛУТАМИН 500МГ КАПС. X100
  • Наличност: ДА
  • Код на продукта: LE108
45.50лв.
Купи

LIFE EXTENSION / L-GLUTAMINE / Л-ГЛУТАМИН 500МГ КАПС. X100

Глутаминът е най-разпространената свободна  аминокиселина, която се намира в организма. Тя служи като градивен елемент на протеините. Освен това е важно гориво за имунните клетки, които насърчават оптималната имунна функция.

Глутаминовите добавки често се свързват с професионалните спортисти, но те могат да бъдат полезни за всеки, който иска не само да поддържа здравето на мускулите, но и имунната система и здравето на червата.

Ползи

  • Поддържа мускулната маса.

  • Помага за поддържане на нивата на енергия при силен стрес.
  • Помага за поддържане на оптимална имунна функция и здраве на червата.

Глутаминът циркулира в кръвта, а също така се съхранява в скелетните мускули и черния дроб в по-високи концентрации, вариращи от 10 до 100 пъти в сравнение с всяка друга аминокиселина.

Глутаминът се използва в редица жизненоважни функции, включително синтеза на протеини и производството на нуклеотидните единици, съставляващи ДНК и РНК. Поради ролята му в много клетъчни функции, глутаминът се приема в по-големи количества по време на дейности, включващи интензивни физически упражнения. Той е важен енергиен източник за клетките, облицоващи червата и имунните клетки и критичен за поддържане здравето на червата и имунната функция. Също така е предшественик на мозъчния невротрансмитер глутамат.

Глутаминът стимулира гликоген синтаза, ензимът, който контролира синтеза и съхранението на гликогенно гориво в мускулите и черния дроб. Глутаминовите добавки засилват производството на запаси на гориво.

Хората, които се занимават с тежки физически упражнения, влияят на нивата на глутамин, като причиняват стрес на тялото и имунната система. Приемът на хранителна добавка с глутамин може да бъде от съществено значение за професионални спортисти, спортуващи, загубили мускулна маса или хора, които искат да поддържат оптимална имунна функция и енергийно ниво при силен стрес.

Проучванията показват, че приемът на хранителна добавка с глутамин, може ефективно да повиши концентрациите на глутамин в кръвообращението и в мускулната тъкан, да насърчи здравословния възпалителен отговор и да осигури антиоксидантна защита за поддържане на здравето на мускулите.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Л-глутамин (свободна форма на аминокиселина)500 mg1000 mg

Растителна целулозна капсула, силициев диоксид, растителен стеарат.

Не съдържа: ГМО.

Хранителна добавка, 100 V- капсули.  

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на имунната система, на храносмилателната, мозъчната и мускулната функция. Особено подходящ след физически стрес и натоварване.

Забележка: Ако страдате от бъбречно или чернодробно заболяване се консултирайте с лекар преди употреба. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула 1-2 пъти дневно на празен стомах.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.